BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 22 czerwca 2025, 12:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 14:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kisiel24 napisał(a):
Odswierzam temat...no koledzy, dlaczego tak sie dzieje...kicha jest zawsze po nocy...nie dosc ze wyje to ciezko chodzi i sie plyn pieni...jak dojade do pracy (jakies 16 km) jest wszystko ok...plyn sie uspokaja i kreci sie calkiem przyjemnie...a co najdziwniejsze, po 8 godzinach kiedy jestem w pracy, jak uruchamiam auto to wszystko jest oka!!!

Ewidentnie układ się zapowietrza. Poszukaj dokładnie wycieków i zmień olej we wspomaganiu groszowa sprawa a na pewno nie zaszkodzi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 14:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Hmm, olej napewno wymienie...ale powiedz mi tak, to dlaczego pozniej, jak auto juz pochodzi nic sie nie dzieje, plyn sie nie pieni :zdziwko: ...to mnie kurcze bardzo dziwie...bo skoro robi sie tak rano, to rowniez powinno byc pozniej...kurcze...strasznie to dziwne. Aaa i plynu mi nie ubywa...poziom jaki byl taki jest... :znudzony: :znudzony:
Dziekuje za odpowiedz Bobby :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 09:34 
Przyjaciel forum

Cholera, jednak jest jakas nieszczelnosc...bo mi plynu troche ubylo...kurde balans...zawsze cos sie musi dziac w morde!! :|

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 11:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kisiel24 napisał(a):
Hmm, olej napewno wymienie...ale powiedz mi tak, to dlaczego pozniej, jak auto juz pochodzi nic sie nie dzieje, plyn sie nie pieni :zdziwko: ...to mnie kurcze bardzo dziwie...bo skoro robi sie tak rano, to rowniez powinno byc pozniej...kurcze...strasznie to dziwne. Aaa i plynu mi nie ubywa...poziom jaki byl taki jest... :znudzony: :znudzony:

To nie musi ciurkiem uciekać wystarczy pęknięta uszczelka w pompie i żeby z niej powoltku kapało. Na postoju układ się powoli zapowietrza, jak odpalasz silnik płyn się pieni od bąbelków powietrza a kręcąc kierownicą zaczynasz układ odpowietrzać i powietrze znika.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 11:34 
Przyjaciel forum

Bobby_Valentino napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):

To nie musi ciurkiem uciekać wystarczy pęknięta uszczelka w pompie i żeby z niej powoltku kapało. Na postoju układ się powoli zapowietrza, jak odpalasz silnik płyn się pieni od bąbelków powietrza a kręcąc kierownicą zaczynasz układ odpowietrzać i powietrze znika.

Cholera, no tak moze byc...kurde...mam nadzieje, ze znowu wymiana pompy mnie nie bedzie czekac :( Cholera jasna...zawsze cos sie musi stac. Pompa na gwarancji, ale kurde trzeba ja wyciagnac, wyslac i znowu auto cholera rozebrane!!! :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 09:29 
Przyjaciel forum

Odswierzam temat...wiec tak, plyn wymieniony...wspomaganko chodzi o niebo lepiej, leciutko...pompa praktycznie nie buczy...ale hmmm, pojawil sie inny deliktanie denerwujacy problem (znowu cos grrrrrr :znudzony: ) otoz, jak krece fajera, szczeglonie robie mocniejszy skret, czuje jakby na moment wspomaganie sie przycinalo, w pewnym skrecie kierownicy chodzi ciezej, tak samo przez chwile jest po uruchomieniu auta. Zrobie km, auto sie rozgrzeje wsio jest dobrze...coz to znowu moze oznaczac...grrrrrrrrrrrrr, slabo odpowietrzony czy jaki diabel...plynu w ukladzie jest na maksa!!!Dzisiaj z ranca zajrzalem pod maske i na zimnym bylo maks...

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 09:34 
Forumowicz

Jezeli to grrrr wydaje taki dogłos to pewnie łopatka od pompy wspomagania sie posypała :kwasny: Mialem cos podobnego w swojej Buni wymieniłem Pompe i chodzi znakomicie :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 09:39 
Przyjaciel forum

Hihihihi, nie nie takich dzwiekow nie wydaje...to ja sobie zrobilem grrr bo jestem zly ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 15:18 
Przyjaciel forum

Nikt juz nie ma pomyslu koledzy? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 20:15 
Pierwsze kroki

Hm witam podlacze sie do tematu zeby nie zakladac nowego. Mam problem ze wspomaganiem w mojej e39 530d otoz zaczelo sie ze troche ciezej chodzila kiera ale zgasilem i odpalilem bylo ok zdazalo sie to dosyc zadko az do teraz bo kierownica chodzi ciezej a gaszenie nic nie daje (da rady krecic jedna reka ale nie jest tak lekko jak zawsze bylo) i przy skrecaniu slychac taki dziwny cichy dzwiec cos na podobe slizgania mokrym styropianiem po szybie ale nie az tak intensywnie alboo ocieranie dwoch balonow co mam zrobic od czego zaczac diagnoze ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi i prosze o wyrozumialosc poniewaz jestem nowy na tym forum

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 21:22 
Przyjaciel forum

Sprawdz na poczatek ilosc plynu wspomagania...jak bedzie ok, mozliwe ze pompa pada...

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 07:15 
Pierwsze kroki

plyn jest ale gdzies czytalem ze pompa gdy pada to jeczy i wydaje dziwne dzwieki moja tego nie robi a jesli wydaje dzwieki to praktycznie nisłyszalne

Tytuł: ciezko chodzi wspomaganie maglownica piszczy
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 12:08 
Poszukaj zanim zapytasz

ciezko chodzi wspomaganie maglownica piszczy na cieplym i zimnym silniku płyn jest moze troche przechodzony dzieje mi sie tak w bmw-e-36 318 pomoze ktos

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 12:26 
Pierwsze kroki

to jak z tymi dzwiekami ? pompa daje o sobie znac poprzez dzwieki czy nie jest to regula ??

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 13:50 
Przyjaciel forum

bulkowsky napisał(a):
to jak z tymi dzwiekami ? pompa daje o sobie znac poprzez dzwieki czy nie jest to regula ??

Generalnie jak jest u kresu zywota bedzie halasowac...

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 16:48 
Pierwsze kroki

No wlasnie a u mnie ciezko dziala ale nie wydaje niepokojacych dzwiekow czy modul komfortu ma cos z tym wspolnego ??

Ostatnio edytowano 27 czerwca 2009, 17:33 przez bulkowsky, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 18:18 
Pierwsze kroki

pomoze ktos cos ??

Tytuł: Re: [E39] wspomaganie kierownicy - jak zimny ciężko chodzi
PostNapisane: 25 listopada 2009, 11:23 
Forumowicz

odgrzewam
Minęło trochę czasu. Kisiel - robiłeś coś z tym? wyeliminowane?

pzdr
m

PostNapisane: 25 listopada 2009, 21:06 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B20
Panowie a co może być przyczyną tego że moja pompa ciągle głośno pracuje a kierownica chodzi dosyć ciężko do czasu kiedy dodam "obrotów". Kiedy na postoju kręcę to strasznie wyje i nawet mam wrażenie że w pewnym momencie całkiem się traci.

PostNapisane: 3 grudnia 2010, 21:50 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52 + LPG
ref....
Mam taki sam problem, tylko ze wymieniałem plyn na nowy jakies 2 miechy temu. nie pamietam jaki to byl olej ale gosciu zobaczył w katalogu i nalał taki który spełnia wymagane normy BMW.
Zaczeło sie jak pojawiły sie mrozy, przez pierwsza min jest ciezko pozniej wszystko wraca do normy, czy to norma u was???

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1