BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 14:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Montaż sportowej kierownicy i naby
PostNapisane: 17 lutego 2009, 09:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Audi 80 B4Q VR5T
Kod silnika: AZX
Witam, mam pytanie, czy montował już ktoś kiedyś do swojej E36 nabę ze sportową kierą ? Jeżeli tak to jak rozwiązaliście problem kabli od klaksonu ? Kable te wychodzą z boku i jak sie je tak zamontuje i przylutuje nawet dłuższe to i tak się będą zawijać i kiedyś się zerwą. Bardzo proszę o radę co z tym zrobić :(

Ostatnio edytowano 20 lutego 2009, 19:35 przez racesupport, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 16:30 
Moje rozwiązanie- sprzedać tą "pseudo" sportową i kupić taką: http://moto.allegro.pl/item552800685_bm ... iczna.html

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 18:02 
Forumowicz

Można do tych kabli dostać się przed kolumną, klakson wtedy montuje się gdzieś na desce, tunelu.
Jeśli autko przygotowujesz do jakiejś dyscypliny (np. drift czy latanie po torze na czas ) to zmiana na wyczynową kierę jak najbardziej :ok: ale jeśli tylko chodzi o wygląd i masz seryjne autko to zrób jak pisze Wypych, Tak będzie najlepiej. :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 20:13 
Przyjaciel forum

koledzy, mam taką kiere bez multifunkcji http://moto.allegro.pl/item547489102_ki ... r_bag.html

pakuję nie byle jaką tylko Obrazek

chyba zrobię na osobnym guziczku klakson

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 21:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 3288888888
No to Zrob Na osobnym guziczku, Kubełki tez bedziesz montował??

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 21:58 
Częsty bywalec

Kod silnika: M50 M52 aa i M20
Nie chce być złośliwy ale ta kiera zupełnie nie pasuje mi do e36.
Te barwy wojenne ? Kurcze :kwasny: Ten napis Drifting też ma ? :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 23:01 
Forumowicz

IMO napis drifting bardzo pasuje do e36 zwłaszcza z R6. Kolor jak kolor kwestia gustu :oczami:

NorbiRadom napisał(a):
Kubełki tez bedziesz montował??

świetna sprawa zwłaszcza że w e36 zwykłe fotele przypominają te z poldolota, a sportsitze fajnie wygląda, ale przy zabawie w drifting raczej się nie sprawdza :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 23:18 
Przyjaciel forum

hehe, jest jeszcze żółta kiera MOMO

Obrazek

ale uznałem że pomarańczowa będzie bardziej pasować do pomarańczowego podświetlenia BMW :)

kubełek mam już od 2 miesięcy i stąd też ta zmiana, mam go troche wysoko bo tak lubie i muszę zmienić kierownicę na kiere z odsadzeniem i mniejszą żeby mieć więcej miejsca pod kolanami, z tą M-Technic mi się źle jeździ, przedewszystkim za duża jest.

Myśle że napis drifting jak i kolorki wszystko będzie grało. Niestety R6 to nie jest ale 1.8TI z rajdowymi (nie sportowymi ;]) wałkami świątka, po planowaniu głowicy, polerce kanałów, sportowy kolektor Pro-Sport, katalizator HKS i końcowy Sebring, wszystko leży na gwintowanym zawieszeniu TA Technix, na lepsze nie było stać ale jest wypas jak narazie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 23:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
///MacArthur napisał(a):
Nie chce być złośliwy ale ta kiera zupełnie nie pasuje mi do e36.
Te barwy wojenne ? Kurcze :kwasny: Ten napis Drifting też ma ? :kwasny:

to jest bmw 3 a nie bmw 7, wiec tu pasuje

to sa bardzo dobre kierownice i nie sa male jak pseudo sportowe (320mm) czy tuningowe (280mm :zdziwko:)

dobry wybor, na kierze 350mm super sie czuje auto

klakson tak jak koledzy pisza oddzielnie

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 23:30 
Forumowicz

racesupport napisał(a):
Myśle że napis drifting jak i kolorki wszystko będzie grało. Niestety R6 to nie jest ale 1.8TI z rajdowymi (nie sportowymi ;]) wałkami świątka, po planowaniu głowicy, polerce kanałów, sportowy kolektor Pro-Sport, katalizator HKS i końcowy Sebring, wszystko leży na gwintowanym zawieszeniu TA Technix, na lepsze nie było stać ale jest wypas jak narazie ;]

Jak dla mnie mody na plus a kierę proponuję np. taką http://www.inter-rally.pl/index.php?p16 ... sica-zamsz IMO bardziej wyczynowa niż tuningowa :hyhy:

Też powoli składam coś w garażu, lecz bardziej kręci mnie street racing niż drift :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 10:38 
Przyjaciel forum

Bardzo ładna ta OMP tylko to zamsz, ja miałem na chwilkę kierownicę pożyczoną od kolegi zamszową 350mm i właśnie się ją zaraziłem tylko chciałem skórke, a że jakoś tak nie chciałem tandety kupować to szukałem i znalazłem tą MOMO. 350mm to wg. mnie ideał, mniejszej ani większej nie chce widzieć, 280mm to są poprostu jaja ;] No i problemy na przeglądzie.

Ja też sie bawie w street w sumie troszke po swoim mieście :D Ale tak czasami tylko przycisne ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 10:51 
Przyjaciel forum

Wypych napisał(a):
"pseudo"
pseudo to ty masz to BMW bananowe :P
MOMO to jest sportowa kierownica, i nie wmówisz mi że to jakaś tandeta... :wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 16:49 
Forumowicz

racesupport napisał(a):
Bardzo ładna ta OMP tylko to zamsz, ja miałem na chwilkę kierownicę pożyczoną od kolegi zamszową 350mm i właśnie się ją zaraziłem tylko chciałem skórke, a że jakoś tak nie chciałem tandety kupować to szukałem i znalazłem tą MOMO. 350mm to wg. mnie ideał, mniejszej ani większej nie chce widzieć, 280mm to są poprostu jaja ;] No i problemy na przeglądzie.

Ja też sie bawie w street w sumie troszke po swoim mieście Ale tak czasami tylko przycisne ;]

Racja do tej kiery OMP trzeba rękawiczki :zalamany:
Ja mam właśnie tą kierownicę co Wypych, ci wklejał linka, i jestem 100% zadowolony, a ta momo też jest :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 17:13 
Maruda napisał(a):
Ja mam właśnie tą kierownicę co Wypych, ci wklejał linka, i jestem 100% zadowolony, a ta momo też jest :ok:

Tak, jeśli chodzi o taką "prawdziwie sportową" to zupełnie zmienia postać rzeczy :]

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 23:00 
Przyjaciel forum

ja oczywiście rozumiem, wiadomo że jak sie ma czystą serie w samochodzie to kierownica tylko typu M-Technic itp, ale jak sie już nastawia na jazdę sportową a nie na codzień i przede wszystkim żeby ten samochód sprawdzał się przy agresywnej jeździe to tylko i wyłącznie kubeł, kiera najlepiej jeszcze short shifter (chyba się skuszę :D) i jazda :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 23:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52b25
Witam mam kierownice o średnicy 32cm uwazam że to ideał jeśli chodzi o sportową jazde.
Wcześniej mialem kiere m-technika 37cm i wogole nie spisywała sie przy szybkim kręceniu.
32 i 35 to bodajrze standart ja jednak jestem za 32.Uwazać trzeba na klaksony i kierunku bo ja niestety mam ten problem ale zmienie za 2 miechy kierownice bo bez klaksonu to masakra.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 23:16 
Przyjaciel forum

no właśnie, wszystko dobre tylko ten klakson wymyślić, ja spróbuje coś pokombinować z klaksonem MOMO, może coś wyjdzie, oby :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2009, 09:33 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
A nie było kierownicy z przyciskami??? tak jak na NOSa.... pod nie podłączył byś klakson i było by gicior :P

wrzuć fotki kubełków :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2009, 09:58 
Przyjaciel forum

hehehe :D no dobra, wszystko by było fajnie z takimi przyciskami ale kurde przecież one też się kręcą z kierownicą i nabą więc jeden c.... czy do klaksonu pójdą kable czy do takich przycisków ;] zrobie fotki i wrzuce może już z kierą ? będzie w piątek czyli jutro, tak mi napisali z rallyshopu.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2009, 10:39 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Ale to jakoś inaczej jest wtedy rozwiązane... przecież nie wiszą kabelki koło kiery :P :P

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1