BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDIO] Car audio - Co wybrac?
PostNapisane: 11 marca 2009, 13:10 
Pierwsze kroki

Witam!Praktycznie skończyłem już remont E21.Teraz muszę zając się nagłośnieniem.Zamierzam zamontować dwa odseparowane głośniki, waham się pomiędzy Hertz DSK 165 oraz Helix Dark Blue 62.1 W przyszłości głośniki zostaną podpięte pod wzmacniacz ;) , na razie będzie musiała im wystarczyć moc z radia.
Oddzielny temat to odtwarzacz, koniecznie z mp3 oraz wyjściem na wzmacniacz.Zastanawiam się nad:
-Alpine CDE-9870r
-Clarionem DB-189
-Kenwood KDC W 3044
Co z tego wybralibyście?Może jakieś inne sensowne propozycje?Pozdrawiam!
Jarek.

Ostatnio edytowano 11 marca 2009, 13:44 przez bazant52, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 14:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
Seria DSK to typowe glosniki pod radio, maja zawieszenie piankowe. Poza tym trwalosc niskich serii glosnikow hertza pozostawia wiele do zyczenia. Helix bedzie o wiele lepszy.

Co do radia - do e21 te 3 pozycje ktore podales nienajgorzej pasuja, aczkolwiek Nakamichi CD-35Z, CD-40z, CD-45z bylby super

przyszlosciowo wzmacniacz - powinno byc to cos oldschoolowego, jak stara seria firm Hifonics, Kicker, Rockford Fosgate, Earthquake, Orion

Ostatnio edytowano 11 marca 2009, 14:30 przez qrax, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 14:52 
Forumowicz

Moje BMW: E38
Kod silnika: M60B40
Po 1 to zależy jak grasz..Hertz jest bardziej piskliwy i mocniejszy. Helix znowusz jest Bardziej jak flaki z olejem Nie nadaja sie do ostrego grania.
Za Radiem obstawiam-
Alpine CDE-9870r
-Clarionem DB-189
A co doqrax, nie masz racji jaka jest Cena Hertzów a jaka Helixów w zasadzie taka Sama I nie ma tu mowy i niskiej jakości.Niskiej jakości to są buszmeny albo Alphardy albo jakieś inne wynalazki za 100zł . I nie prawda że nie nadaja się pod wzmak .Bo o wiele lepiej sobie radzą na wzmaku niż na radiu.

Co do wmaka tylko nie kupuj za 200zł wiesz 1000 watowego Buszmena hehe
Postaw na dobra Markę.Siedze w Car Audio więc jak kolega wyżej pisał także polcema
Niższa półka to magnat .Soniak itd

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 15:39 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
qrax napisał(a):
Seria DSK to typowe glosniki pod radio, maja zawieszenie piankowe. Poza tym trwalosc niskich serii glosnikow hertza pozostawia wiele do zyczenia. Helix bedzie o wiele lepszy.

Co do radia - do e21 te 3 pozycje ktore podales nienajgorzej pasuja, aczkolwiek Nakamichi CD-35Z, CD-40z, CD-45z bylby super

przyszlosciowo wzmacniacz - powinno byc to cos oldschoolowego, jak stara seria firm Hifonics, Kicker, Rockford Fosgate, Earthquake, Orion

Kolega grax wie co gada...

Cytuj:
Po 1 to zależy jak grasz..Hertz jest bardziej piskliwy i mocniejszy. Helix znowusz jest Bardziej jak flaki z olejem Nie nadaja sie do ostrego grania.
Za Radiem obstawiam-
Alpine CDE-9870r
-Clarionem DB-189
A co doqrax, nie masz racji jaka jest Cena Hertzów a jaka Helixów w zasadzie taka Sama I nie ma tu mowy i niskiej jakości.Niskiej jakości to są buszmeny albo Alphardy albo jakieś inne wynalazki za 100zł . I nie prawda że nie nadaja się pod wzmak .Bo o wiele lepiej sobie radzą na wzmaku niż na radiu.

Co do wmaka tylko nie kupuj za 200zł wiesz 1000 watowego Buszmena hehe
Postaw na dobra Markę.Siedze w Car Audio więc jak kolega wyżej pisał także polcema
Niższa półka to magnat .Soniak itd

buszmeny???? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
to żem się rozradował :P te cuda: "buszmeny albo Alphardy" to nie głośniki więc o tym się nie pisze...
wzmacniacze " magnat, Soniak" co ty mu polecasz ????????????????
Hifonics, Kicker, Rockford Fosgate to można śmiało polecać ;)

i co do hertz DSK też się zgadzam są słabe!! a raczej mało wytrzymałe :zalamany:

A z radyjek... polecam ///ALPINE :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 16:04 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
MAX-ZRZ napisał(a):
A co doqrax, nie masz racji jaka jest Cena Hertzów a jaka Helixów w zasadzie taka Sama I nie ma tu mowy i niskiej jakości

dobrze kolego - w takim razie powiedz ile zestawow Hertz serii DSK / ESK przewinelo sie przez twoje rece? Pytam o te serie, bo HSK jest juz jak najbardziej OK.

Zamontowalem jakies 20 zestawow, z tego w ponad 10 sztukach po pewnym czasie padl woofer albo tweeter, oczywiscie utrzymuje kontakt z innymi specami od audio i rowniez maja takie same doswiadczenia.

Ciekaw jestem skad twoja odmienna opinia

I zadnych magnatow albo soniaczy :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 18:26 
Forumowicz

Sam miałem te I te .Ode mnie chłopaki Maja ESK i DSK i nikt nie narzeka .
Wiesz to zależy kto jak katuje głosniki.MI się nie zdażyło by padły.

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 18:46 
Forumowicz

Tak na marginesie śmieszy Mnie troszę pisanie o wzmakach typu Hifonics, Kicker, Rockford Fosgate, Earthquake, Orion ( chodz są to wzmaki b.dobrej Klasy !! ) że reszta to gów*** bo większość gra normalnie a nie robi Super Audiofelskiego Car Audio.
Może mi Magnat czy Soniak nie jest jakiś z Wyższej półki bo za tą Cene jak się sprzedaje gra naprawdę dobrze.i widze że co kolega ma klapki na oczy czy sam sprzedajesz te wzmaki.Bo tak jak na większości forach ahaasz nad czymś a reszta to już shittt.
Nie to rzebym był jakimś Super znawcą.Ale każdy kupuje to na co go stać .I też dobrze gra :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 19:31 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
MAX-ZRZ nie wiem czy widzisz ale bazant52 ma klasyczne wiekowe auto i je odrestaurowuje, dlatego doradzam mu jak zrobic je z klasą - zaproponowalem instalacje wzmacniaczy odpowiadajacych tamtej epoce, a przy tym bijacych na glowe dzisiejsze konstrukcje.

Nie widzialbym w aucie zabytkowym robionym na oryginał, wzmacniaczy z diodami wyprodukowanych w 2009 roku :wstyd: Tak sie nie robi

PS.
pochwal sie swoim audio to ocenimy co tam masz

MAX-ZRZ napisał(a):
Ale każdy kupuje to na co go stać .I też dobrze gra

i o to w tym wszystkim chodzi - wzmacnaicze ktore wymienilem kosztujca mniej wiecej tyle co nowe sony czy magnaty - wiec trzeba umiec kupowac i wiedzec co brac :]

Ostatnio edytowano 11 marca 2009, 19:45 przez qrax, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 19:44 
Forumowicz

Wiesz tu masz racje Co do tam diod itd.
Ale on bedzie miał wzmak schowany czy na pokaz wiec nawet mogę rzec że wygląd nie ma znaczenia. A co do wyglądu to Helixy maja nowoczesne maskownice A je jednostajne npo całe czarne.No tu już czepiam się szczegółów .OK wiemy o co chodzi :)
Ja nie będe się chwalił ..po co...większość zaraz powie że pasuje nic do niczego i że to jest złe źle gra itd..

Ps..schodzimy z tematu..ja rozumiem Ciebie ty Mnie każdy ma swoją opinie :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 21:44 
Pierwsze kroki

W aucie słucham głównie rapu, hip-hopu.Nie zależy mi na efektownym wyglądzie radia czy głośników,chciałbym aby w miarę czysto grały.Aby nie zakładać 2 tematu zapytam teraz.Mam dwie opcje montażu głośników.Pierwsza to w drzwiach, problem w tym ze nie chce ciąć ani demontować oryginalnych elementów w postaci "kieszeni" oraz "klamki".W taki wypadku głośniki po zamknięciu drzwi byłby za siedzeniami.Druga opcja to montaż z tyłu w boczkach, zaraz pod popielniczkami.Tweetery chciałbym zamontować na przednich słupkach.Które rozwiązanie według Was jest lepsze?Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2009, 22:44 
Pierwsze kroki

Po pierwsze:
radio za taka kase nie ma wyjsc na wzmakazadnych przetwornikow i
po drugie:
nie pociagnie ci takich glosnikow co najwyzej jakies 2 13 cm;D
po trzecie:
najlepszy sprzet do 1000 zl to pioneer radio oferuje najwiecej w tej cenie
pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 10:06 
Forumowicz

Jezeli chodzi o radio to polecam 9812RB Alpine powinienes kupic uzywke za 500zł ok

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2009, 11:53 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
bzyk168 napisał(a):
Po pierwsze:
radio za taka kase nie ma wyjsc na wzmakazadnych przetwornikow i
po drugie:
nie pociagnie ci takich glosnikow co najwyzej jakies 2 13 cm;D
po trzecie:
najlepszy sprzet do 1000 zl to pioneer radio oferuje najwiecej w tej cenie
pzdr

Pioneer... najlepsze radyjko do 1000zł????
Dowcip dnia kolego :P :P

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1