ahahahh dobre sobie.
to są boksy, które oszukują czujniki i tyle (nie pamiętam dokładnie które). przyrost- będzie przyrost, ale nie wielki, po prostu więcej paliwa trochę daje ecu silnikowi i tyle, żadnej filozofii, ani map tam nie ma, ale za to żadnych testów emisji spalin taki samochód nie przejdzie heheheh
Pablosek napisał(a):
i zbiera się znacznie lepiej
znacznie? co znaczy znacznie? bardziej psychotuning. Ptysiek też mówił, że znacznie lepiej jeździ (ten sam silnik) itd. itd. porównywałem filmy jego i moje i jeszcze mi wychodziło za każdym razem, że moja seria nieznacznie szybsza
Sam też byłem tak głupi, żeby to testować, bo każdy zachwalał, efekt był taki, że faktycznie może nieco inaczej się wkręcał silnik, za to na jałowych obrotach w ogóle nie chciał pracować równo i jeszcze dostałem cynk, że u mnie coś nie działa

a na zwykłym ori boxie chodzi mi równo jak szwajcarski zegarek
Ja tam nie polecam boxów, lepiej wymienić świece, filtry i olej za tą kasę, najprawdopodobniej efekt polepszenia osiągów będzie podobny, a jak już koniecznie coś chce się zmieniać w silniku, to polecić mogę wkładkę bawełnianą filtra powietrza KN.
Co innego jednak strojenie ECU pod konkretne przeróbki. To ma sens, a niekiedy jest wręcz wymagane, żeby wykorzystać potencjał np. ostrzejszego wałka rozrządu.
Z resztą... co ja tam się znam
http://www.autocentrum.pl/go/338__Chipt ... 04315.html