BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 08:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Dodatki / usprawniacze do oleju - opinie.
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 08:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 318is
Kod silnika: M42B18
Witajcie, nie znalazłem na forum takiego tematu a dość interesujący w ostatnich czasach. Umieściłem go tu bo dotyczy silnika.

Przejdę do sedna, umieście tu opinie na temat dodatków do oleju typu "moto doktor", wspomagający "niby" pracę silnika, lub kto używał innych specyfików.

Osobiście nie stosowałem ale spotkałem się conajmniej z 5 dobrymi opiniami na temat tego specyfiku:

Obrazek

koszt niewielki 14 zl, dolewa się go przy wymianie oleju na ciepłym silniku i .... efekt jest, silnik ciszej chodzi i dużo lepiej. Teraz czekam na wasze opinie, a może sonde się zrobi.

moje oczko :-D http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=364965#364965

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 08:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Jedyny taki preparat który był testowany przez TVN Turbo i działa to Modyfikator Plus ale kosztuje około 150zł a nie 14zł...

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 08:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 318is
Kod silnika: M42B18
Oooo właśnie widziałem na TVN ostatnio, faktycznie polecają.

A ceramizery spotkał się ktoś??

moje oczko :-D http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=364965#364965

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 09:09 
Forumowicz

to co pokazales to wlewalem do golfa 2 jak mialem szklanki wyrabane i na zimny dalej stukal ale jak sie nagrzal to prawie ich nie bylo slychac wiec troche pomaga i takie cos sie chyba wlewa jak motor leko juz zaczyna padac nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale jak by robi gestszy olej z tego co jest powiem tak u mnie w golfie sie juz konczyl silnik na cieplym powyzej 1500 tys obr juz bylo slychac klepania i inne takie po wlaniu nawet jakos tam cicho zaczol pracowac i jezdzil przez rok dopuki sie go nie pozbylem a traktowalem go jak benzynowaca i dawalo rade silnik sie nie rozlecial

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 09:37 
Forumowicz

Również słyszałem i widziałem specyfik Modyfikator Plus i powiem tak, jeśli coś kosztuje 14zł to podziała przez jakiś czas i to zalezy jeszcze od faktycznego stanu silnika.
Nie zapominajmy ze ten Modyfikator to bodajże rosyjski wynalazek :zdziwko: a cena przystępna do tego co potrafi, silnik pracuje bez oleju na samym specyfiku DOBRE.
To jak z częściami Fabryczne czy zamiennik decyzja zawsze do was należy.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 10:17 
Forumowicz

Moje BMW: e60
Kod silnika: M57/TU
to co pokazał dadus18 to nic innego jak popularny "doktorek", używają tego najczęściej handlarze aut no iludzie, którzy chcą sprzedać swoje "rozklekotane" auto :/ niestety silnik nie pochodzi zbyt długo na doktorku a co najgorsze po jakimś czasie silnik jest jeszcze w gorszym stanie niż był przed zalaniem a to z takiego powodu, że środek ten ma właśściwości uszczelniające a reszty chyba nie musze dopowiadać :] najlepszym środkiem na rynku powołując się na te testy TVN TUrbo to jest właśnie Modyfikator Plus ale i tak prędzej go nie wleje dopóki nie usłyszę opinii "normalnych" użytkowników aut :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2009, 10:18 
Forumowicz

Moje BMW: e60
Kod silnika: M57/TU
to co pokazał dadus18 to nic innego jak popularny "doktorek", używają tego najczęściej handlarze aut no iludzie, którzy chcą sprzedać swoje "rozklekotane" auto :/ niestety silnik nie pochodzi zbyt długo na doktorku a co najgorsze po jakimś czasie silnik jest jeszcze w gorszym stanie niż był przed zalaniem a to z takiego powodu, że środek ten ma właśściwości uszczelniające a reszty chyba nie musze dopowiadać :] najlepszym środkiem na rynku powołując się na te testy TVN TUrbo to jest właśnie Modyfikator Plus ale i tak prędzej go nie wleje dopóki nie usłyszę opinii "normalnych" użytkowników aut :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 14:11 
Zacna persona forum

Odgrzeje troszke kotlecik otóz kupilem dzis Ceramizer otoz moj silnik ma 450 tys przebiegu i juz gubi kompresje (e36 325 td) zamierzam wlac do niego ten magiczny produkt bo co mi szkodzi :dobani: i dowiem sie w koncu czy te magiczne zabawki dzialaja wtedy gdy powinny zdam relacje za jakis czas bo gdybanie i teoretycznie mozna sobie mowic i mówic ..trzeba wziasc sprawy w swoje rece :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1