BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 02:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] ASO BMW jak i za ile?
PostNapisane: 7 maja 2009, 10:20 
Forumowicz

Moje BMW: e46 328Ci
Kod silnika: M52B28TU
WItam, posiadam BMW e 46 coupe 328CI, chcialbym sie dowiedziec jakie sa koszta serwisowania, tzn wymiany olejow, plynow i filtrow w ASO BMW. Szukalem i naprawde nigdzie nie moglem znaleźć..dzieki z gory za odpowiedz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 10:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 318ti
Kod silnika: N42B20
Najpewniej będzie zadzwonić do lokalnego ASO i zapytać :) ceny aso nie są stałe i w różnych serwisach można się spotkać z różnymi cenami rozbieżności czasami są całkiem spore.

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 10:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Tez o tym myslalem ale koszta sa na pewno cholernie wysokie :wstyd: w przeciwienstwie do innych serwisow ale niech sie wypowiedza osoby bardziej zamozniejsze co serwisuja w ASO :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 10:32 
Forumowicz

pokusilo mnie dlatego bo kupilem sprowadzone autko i do tej pory bylo serwisowane i chcialem sie dowiedziec czy stac mnie na to zeby sie do nich przejechac:) mimo ze do inspekcji pozostalo jeszcze sporo, ale wiedziec nie zaszkodzi:)

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 10:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
pytanie co da Ci ASO, czego nie da Ci warsztat specjalizujacy sie w BMW?

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 11:03 
Forumowicz

dobre pytanie..po prostu chcialem wiedziec jakie sa tego koszty w ASO..z praktycznego punktu widzenia da mi tylko wpis w ksiazce serwisowej.

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 11:40 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
aso w Warszawie za podłączenie się pod kompa chcą 320pln
godzina pracy mechanika około 300pln
tak to wygląda

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 11:52 
Pierwsze kroki

witam ja byłem w Bydgoszczy BMW Posłuszny . Olej z filtrem + wymina około 500 zł można się dogadać dają rabaty. filtry kupywałem ale montowałem sam. Paliwowy i powietrza ! Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 13:37 
Zacna persona forum

podpowiem ci jedna rzecz -wymiany - oleje filtry i hamulce w aso nie robia innaczej jak w kazdym innym warsztacie -za to ceny sa wysrubowane - co ci da tam serwisowanie -tylko pieczatke ze bylo auto tam -piszesz ze auto dopiero co kupiles wiec zakladam ze nim pojezdzisz a w kazdym szanujacym sie warsztacie tez ci stempel postawia -zreszta ja sam wiem jak w autoryzowanych stacjach robia przeglady itp. wiec radze ci poszukaj fajnego warsztaciku i takie wszystkie mechaniczne nieskomplikowane sprawy rob tam-pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 13:41 
Forumowicz

masz racje harnas621 glownie zalezalo mi na tym zeby jezdzic z oryginalnymi filtrami itp a takowe mozna zdobyc nie tylko w aso i tym samym nie przeplacac za robocizne, bo zmiana filtrow i plynow wielka filozofia nie jest.. dzieki za udzielenie sie w temacie wszystkim. pozdro

Tytuł: .............
PostNapisane: 7 maja 2009, 14:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Ja byłem i w Aso i u fachowca od beemek i powiem tak: Aso nie jest jakos astronomicznie drogie. Wcześniej jeździlem fordem mondeo tdci 130KM i paradoksalnie BMW wcale nie jest specjalnie droższe. Ale niestety nie podoba mi się to że nie widze auta.Tak więc, jeżeli mamy dać auto do Aso to upewnijmy sie czy widzimy samochód podczas naprawy, czy przeglądu. Bo wyjedziemy z wymienionym wprawdzie olejem ale np również z zamienioną np popękana w środku lampą która serwisowi sie przyda:)))) Ale ogólnie mam swojego mechanika od BMW.Gośc uczciwy, ceny części takie same jak w aso ale cena roboczogodziny trzykrotnie niższa, podłączenie do kompa i zawsze mozna cos potargować, bo w serwisie choćby za głupie dopompowanie koła trzeba zapłacić. No i widzę dokładnie co gość robi i w jaki sposób.

pozdrowki

na wymianie kolektora oleju w skrzyni i filtrów w kieszeni zostało prawie 1000zł.

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 14:37 
Forumowicz

witam
Jest też kwestja tego rodzaju że w ASO mechanicy cały czas stykają się z robotą w bmw i wiedzą naprzykład jak zdjąć dobrze tapicerkę czy inne duperele żeby nie poobrywć połamać lub poniszczyć i myśle że aso w tej kwestji wygrywa z innymi zakładami które nie zawsze wiedzą jak i co. Kiedyś jeździlem do mechanika z e36 i wymnienaiłem tylne amory gość jest solidny ale niestety żeby się dostac do śrób rwał tapicerkę nie w tych miejscach co trzeba a w sewisie widzą jaki i gdzie podwarzyć.Bo wiadomo że jest wiele marek a w każdej inaczej się zdejmuje odkreća itd.Ja jeżdże do aso i nie powiem za niektóre rzeczy to przesadzają z ceną ale mam tam solidnego mechanika który zawsze podpowie co i jak a i na warsztat mogę wejść wiec nie jest źle. Chodź czasami jak dochodzi do zapłaty to powiem szczerze że jestem w strachu, ale wiadomo jak jest coś powarzniejszego do wymiany to wolę aso a jeśli się da wymienić we własnym zakresie to nie lecę do nich, tak jak ostatnio gość 7er przyjechał wymnienić wycieraczki ale jak ktoś ma kasę to mu się nie zabroni.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 14:45 
Forumowicz

Z tym co brecik2008 powiedzial to fakt, ze czasami mechanicy nie wiedza jak sie zabrac, kiedys mialem e36 i u podobno dobrego fachowca pojechalem wymienic lozyska to koles sie meczyl 2 dni nad ich zrobieniem po czym stwierdzil ze wiecej mam nie przyjezdzac:D ale cos takiego jak male wymiany warto robic we wlasnym zakresie. pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2009, 10:10 
Zacna persona forum

nie zgodze sie z wami - w aso tez rwa ale tego nie widzicie - mysle ze lekko kumaty mechanik popatrzy zanim cos wyrwie i najpierw wykreci srubke itp.-faktem jest ze nie kazdy warsztat rowny drugiemu ale jak sie trafi na dobry to smialo mozna tam robic -przewaznie mozna w nich potargowac a w aso leca z cennika -pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2009, 11:11 
Forumowicz

harnas621 napisał(a):
faktem jest ze nie kazdy warsztat rowny drugiemu

własnie jak napisałeś nie każde aso równe drugiemu dlatego myśle że nie wszędzie rwią z korzeniami a jeśli chodzi o ceny to też nie prawda będąc stałym klijentem są upusty i można się dogadać. Oczywiście nie bedzie tak tanio jak w warsztacie ale i w warsztacie nie zrobisz wszystkiego bo to nie bedzie oporamowania to wytczki do podłączenia auta itd. Ja tu nie bronie Aso bo jest mi obojętne czy ktoś jeździ naprawiac auto tu czy tam poprostu nie zawsze da się wszystko zrobić tam gdzie chcemy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2009, 11:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Osobiscie jak mam do wymiany duperele w zawieszeniu mam swoj warsztat gdzie zostawiam auto, nigdy nic nie zepsuli :) a ceny maja bardzo przystepne. Gdyby pojawily sie duze problemy z autem wtedy jade do www.stando.pl i tam na pewno nie zrobia gorzej niz w ASO ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1