Witam
Jestem wsród użytkowników forum od niedawna. Mam problem z swoim bayerische. Może zacznę opiszę objawy. Auto niedawno miało wymianę zbiornika wyrównawczego chłodnicy ( był pęknięty) jednakże jakiś czas temu po tym incydencie zapaliła się kontrolka inspekcji, i "znika" w niewyjaśniony sposób płyn chłodniczy. Sprawdzałem poziom oleju i nie ma przecieków przez uszczelkę głowicy, dodatkowo obroty faluja w zakresie 600-900 obrotów i trzesie całą budą, niekiedy zdaża się również że silnik przygasa, szczególnie jak ruszam po krótki postoju (ponowne odpalenie), i na koniec ostatnia kwestia to dziawnie zachowująca sie wskazówka chwilowego spalania. po wysprzęgleniu ( jak dojeżdżam do skrzyżowania) wychyla sie na 10 -12 l i opada dodam że obroty nie wzrastaja a wręcz czasem spadają do 500. Co może się dziać z moim autkiem. Czy może ktoś mi coś doradzić. Nie mam zamiaru znów nabijać kabzy jakiemuś niedzielnemu mechanikowi co uczy sie budowy silnika moim kosztem. Będe wdzięczny za rady spostrzeżenia.
pozdrawiam
gozdal
Ostatnio edytowano 11 maja 2009, 18:29 przez gozdal, łącznie edytowano 1 raz
|