BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 13:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Palaca sie kontrolka air bag
PostNapisane: 11 maja 2009, 17:33 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Zapalila mi sie kontrolka air bag.Zastanawiam co sie moglo stac bo jak gasilem auto to bylo wszystko wporzadku a jak odpalilem zaczela sie swiecic..Moze ma to zwiazek z niecierpliwym 9 latkiem ktory na mnie czekal 15minut w aucie :) ????Moze cos rozlaczyl juz sam nie wiem. Z gory dziekuje za odpowiedzi!! Przepraszam ze dwa razy nadalem temat ale cos komp mi nawalil!!! :kwasny:

Ostatnio edytowano 11 maja 2009, 18:07 przez michall, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 19:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
michall, najlepszy sposob to podlaczenie do kompa wtedy bedziesz wiedzial wszystko i od razu sobie skasujesz, bo powodow moze byc conajmniej kilka... a przypadkiem nie odlaczales foteli lub kierownicy [na podlaczonym aku], lub nie podlaczales alarmu?? bo mojemu bratu jeden magik chcial podpiac alarm pod AirBag [trzeba byc zdolnym :/ ]
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 19:22 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
zobacz polaczenie z mata w fotelach tzn pod fotelami kostki sprawdz czy sa podlaczone i jedz skasowac blad. chyba tylko to mogl zepsuc niecierpliwy 9latek ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 00:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
zapewne 9-cio latek niecierpliwie skakał po fotelu, i obluzował jakieś tam styki od maty w siedzieniu, jeśli po resecie błędu na kompie pojawi się znowu zapewne mata poszła :]

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 21:14 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
michall, te maty w BM-kach to standard :( Nieraz potrafi zapalić kontrolkę poduszki pomimo że nikt nie siedział na siedzeniu. Po podłączeniu kompa wyjdzie "błąd czujnika zajęcia fotela pasażera", przeważnie daje sie go wykasować i na jakiś czas masz spokój z kontrolką, ale to znak że coś się zaczyna dziać z matą :(

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 06:36 
Pierwsze kroki

W moim E46 zapala się kontrolka poduszki. (Czujnik napinacza pasów) Na Twoim miejscu skasował bym błąd i radził bym nie przesuwać foteli przy włączonym zapłonie.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:56 
Pierwsze kroki

Simoniak napisał(a):
...powodow moze byc conajmniej kilka... a przypadkiem nie odlaczales foteli lub kierownicy [na podlaczonym aku]...

Mam podobny problem w E34. Niedawno przekładałem stacyjkę i po wszystkim świeci kontrolka airbag. Wszystko na pewno jest prawidłowo podpięte. Czy podłączenie pod komputer pozwoli usunąć problem, czy może być jeszcze inna przyczyna?
Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Tytuł: Re:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, 14:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
maliniak86 napisał(a):
W moim E46 zapala się kontrolka poduszki. (Czujnik napinacza pasów) Na Twoim miejscu skasował bym błąd i radził bym nie przesuwać foteli przy włączonym zapłonie.

Cześć kolego. Pisze w tym temacie. Po pierwsze, doszedłeś już do ładu z tym problemem ??

Włączyła mi się kontrolka od poduszki. Z tego co mi forumowicze podpowiadają to najprawdopodobniej będzie mata, więc tak jak u ciebie. Opiszesz mi proces jej zakupu / wymiany ?? Jestem niedoinformowany jeśli chodzi o ten temat i chciałbym się doradzić. Jak to wygląda, ile kosztuje, wymieniam sam czy nie da rady ?

Ps. Jakie mogą być jeszcze ewentualne przyczyny palenia się kontrolki ??

Dzięki z góry i czekam na odpowiedz

Pozdr.
binta

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1