BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 13:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 19:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
sie zobaczy. troche mi to siadło do głowy. 1,5 roku sie tym nie przejmowałem. zaraz, kto ten temat założył :kijemgo:

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 19:45 
Forumowicz

Kod silnika: M54B25
Maniekija napisał(a):
Dzwonisz do ASo i podajesz ostatnie 7 cyfr z VINu i mowisz ze chcesz wiedziec co ostatnio robiono przy tym aucie.
Finish

dzwoniłem parę dni temu, podałem 7 ostatnich cyfr i facio powiedział że auto nie ma żadnej historii serwisowej w Niemczech, a auto było z Niemiec. A dzisiaj dzwoniłem znowu i spytałem czy mi zczyta przebieg z kluczyka a on na to: " tak oczywiście proszę przyjechać ale to będzie ten sam przebieg który wyświetla się panu na desce rozdzielczej" :rotfl: Więc jak dla mnie bez sensu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 22:12 
Zacna persona forum

panowie - darek ma racje-jesli historia serwisowania auta konczy sie po gwarancji i ktos np 10 lat pozniej cofnie licznik - to co ?-dojdzie ktos ?-po drugie jesli pisalem - dobry fachman potrafi - to mialem na mysli kogos kto dysponuje odpowiednim sprzetem a nie kazdy go moze miec gdyz jest drogi - a po trzecie musi ten wlasnie fachman wiedziec i miec program do konkretnego auta - ile ma tych wlasnie punktow i gdzie - takie auto jest potem wg zyczenia zleceniodawcy z przebiegiem jaki sobie zyczyl- oczywiscie zawsze po serwisie -po znajomosci bmw 5 w niemczech 250 euro bez 350 inne bardziej zaawansowane odpowiednio drozej -poza tym proponowalbym zawsze zwrocic uwage na silnik - bo go nikt tak nie ustroi -jak ma milion by chodzil jak 160000- skorki galki popielniczki dywaniki kierownice i inne duprele sie wymienia -na nowe - i np stoi auto nie palone - od dziadka siedemdziesiacieletniego- serdecznie pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 14:35 
Forumowicz

[quote="harnas621"]po drugie jesli pisalem - dobry fachman potrafi - to mialem na mysli kogos kto dysponuje odpowiednim sprzetem a nie kazdy go moze miec gdyz jest drogi - a po trzecie musi ten wlasnie fachman wiedziec i miec program do konkretnego auta

no i właśnie o takiego fachmana mi chodzi. Skoro potrafi cofnąć licznik to pewnie potrafi odczytać przebig rzeczywisty. Nie wierze że w całym woj. łódzkim nie ma kogoś takiego kto mi to sprawdzi w jakiś rozsądnych pieniądzach. Poproszę o pomoc jeśli znacie kogoś takiego to napiszcie gdzie mam się udać.

chciałem zacytować ale coś mi nie wyszło :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 19:45 
Pierwsze kroki

ale po co chcesz sprawdzac licznik??jak histori nie ma w BMW.
Co ci to da za 200zl robia BMW na wszystko lampy zamki licznik klucz i nie ma byka zeby
ktos ci sprawdzil ile ma auto ,no chyba ze jakis dupek sie za to wziol i skasowal 50zl :rotfl:

Masz tyle ile masz na liczniku ;) i spox luzik :)
Ale to nic bo talkie auta sa juz w Niemczech!!! widzialem sam na mobile jak bmw miala 420tys a za miesiac miala juz 190tys i nie miala Ksiazki juz serwisowej widocznie historia auta tez nie byla znana w ASO BMW :hyhy: :kwasny:

Ostatnio edytowano 29 maja 2009, 19:51 przez Maniekija, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 19:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
janekk12 napisał(a):
no i właśnie o takiego fachmana mi chodzi. Skoro potrafi cofnąć licznik to pewnie potrafi odczytać przebig rzeczywisty.

Nie, jeśli był cofnięty przez prawdziwego fachowca.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 20:03 

dzis montowałem ringi na zegary i co... plomba na zegarze. wyglądała ładnie. facet który zrzucał mi licznik mówi ze tu nic nie było grzebane. jak mi rozcinał plombe to płakałem. nie jade do aso sprawdzać przebiegu.

aha. bomba. po ponownym założeniu licznika mam jakieś 2000km mniej na szafie. :padam: :szok: :szok: :szok:

Moja była gruba 330cd

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 21:36 
Forumowicz

Maniekija napisał(a):
No to co zrobisz??widzisz jak wyglada auto jak silnik chodzi jakie sa fotele drzwi kierownica biegi itp itd ,
wazne ze po sprawdzeniu w ASo nie masz 380tys w histori a w aucie tradycyjne POLSKIE 160tys w Dieslu 1999rok :rotfl:

Że tak powiem guzik prawda. Pracuje w firmie gdzie jeżdze Mercedesem Sprinterem z 1996r auto jest tam od nowości, było kupione w salonie, przebieg jest na bierząco dokumentowany(kilometry są rozpisywane w kartach z dnia na dzień). Auto ma przejechane w tym momencie 195000km a wygląda jakby miało co namniej 300000km, chodzi mi głównie o jego środek: kierownica, fotele, pedały gałka zmiany biegów. A wiecie dlaczego? Bo od tych 14 lat jeżdzi tylko i wyłącznie po mieście, sporadycznie wyjeżdza w jakąś trasę. Więc z tym sprawdzaniem przebiegu na podstawie wnętrza auta jest różnie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2009, 16:43 

byłem w aso. przebieg mam taki jak na liczniku. mam ładny wydruk na papierze, piękna podbitka przy sprzedaży auta :]

Moja była gruba 330cd

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2009, 16:59 
Zacna persona forum

ja w podbitki nie wierze - wierze w stan auta ktore widze i slysze

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2009, 18:29 
Przyjaciel forum

darcyn napisał(a):
byłem w aso. przebieg mam taki jak na liczniku. mam ładny wydruk na papierze, piękna podbitka przy sprzedaży auta :]

też mam coś takiego, a ile w tym prawdy? nie wiadomo

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 16:58 
Forumowicz

darcyn napisał(a):

A zczytali z kluczyka czy podpinali pod komputer?

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 17:16 

ja mam nowy typ kluczyka to tak jakby z kompa. wsadził w pętle magnetyczną i mam nr vin, przebieg, ile belek mi sie swieci inspekcji olejowej i coś tam jeszcze

Moja była gruba 330cd

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 17:30 
Forumowicz

bo mi powiedzieli w serwisie że z kluczyka zczytają ten przebieg który jest na liczniku i nie wykryje się tak czy był licznik cofany i że tylko jak się pod kompa podepnie to pokaże rzeczywisty przebieg

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 20:04 
Zacna persona forum

pokaze jak juz tu ktos wspominal - jak za 50 zl skasujesz-jak drozej to nie dojda - oni dobrze o tym wiedza tylko nie mowia a kasa wlasnie od takich jak ty ciekawskich plynie

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 20:36 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530d M
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=109090
darcyn napisał(a):
o własnie o taki kluczyk mi chodzi a nie żebyś sobie dorobił :rotfl:
powiadacie że za darmo z kluczyka. jade jutro. ale nie chce znać. spytam tylko czy jest duża różnica. po co mam sie pogniewać na moją :serce:

Po 300 tyś. wymienić rozrząd?No to ładnie-umnie pykło ponad 300!!!Zalecana wymiana?Pytałem wielu mechaników,wszyscy mówili że po 500 tuś. sprawdza się naciąg łańcuszka!!! :zdziwko: Nich mnie ktoś oświeci!!! :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 20:55 
Forumowicz

borxon napisał(a):
darcyn napisał(a):
o własnie o taki kluczyk mi chodzi a nie żebyś sobie dorobił :rotfl:
powiadacie że za darmo z kluczyka. jade jutro. ale nie chce znać. spytam tylko czy jest duża różnica. po co mam sie pogniewać na moją :serce:

Po 300 tyś. wymienić rozrząd?No to ładnie-umnie pykło ponad 300!!!Zalecana wymiana?Pytałem wielu mechaników,wszyscy mówili że po 500 tuś. sprawdza się naciąg łańcuszka!!! :zdziwko: Nich mnie ktoś oświeci!!! :zdziwko:

No to oświecam :) Z tego co mi wiadomo silniki diesla są trochę wytrzymalsze od benzyn, no chyba że byłby to TDS :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 21:13 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530d M
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=109090
No nie.Mam CR.Więc nie mam się co martwić?

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 21:29 
Forumowicz

nie chce się za bardzo mądrować bo nie jestem mechanikiem, więc mówie tylko to co słyszałem, że bezpiecznie jest zmienić rozrząd przy 300tyś lub jeśli będzie go słychać. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi bo niechciałbym nikogo w błąd wprowadzić

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 21:36 
Przyjaciel forum

borxon napisał(a):
No nie.Mam CR.Więc nie mam się co martwić?

Nie masz :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1