Biały_79 napisał(a):
Faktem jest że jak sie przesiadłem z mondeo do mojej buni to ten sam problem miałem już myślałem ze auto może przekoszone choć jak kupowałem to było sprawdzane. Koleiny tragedia. Zmieniełem opony i sie poprawiło ale koleiny zawsze czuje nawet te niewielkie. BMW ma bardzo dobre zawieszenia tylko inżynierowie z bawarii chyba nie zakładali jazdy po takich drogach jakie my mamy. Do MB nie porównuj zbytnio bo Mercedes jest raczej nastawiony na komfort jazdy a BMW ma raczej twarde zawieszenie, dwie inne filizofie. Spróbuj może założyć inne opony znaczy innej firmy.Spotkałem się z przypadkiem że mój kolega zminił opony(bez zmiany rozmiaru) i jak miał problemy z jazdą w koleinach to problem zniknął. Zapomniałem dodać że efekt noszenia miałem właśnie na Michelinach. A co do ASO BMW fachowcy dobrzy tylko w wystawianiu faktur

zwłaszcza Tłokiński w Łodzi. Partacze!
to ciekawe co piszesz. wlasnie mam micheliny na lato i zime.
bylem na kolejnej geometrii. wyszedl nastepujący kwiatek-jest cos nie tak z katem zwrotnicy, nie wiem czy dobrze zapamietalem-kat wyprzedzenia zwrotnicy czy kat pochylenia zwrotnicy. mechanik stwierdzil ze sa 3 mozliwe przyczyny:
1. krzywa zwrotnica
2. krzywy amortyzator
3. auto po biciu jest zle wyciagniete na kielichu
nie ma mozliwosci sprawdzenia powyzszych bez wymiany tych elementow ponoc.
zaznaczyl ze zadne z powyzszych nie powoduje myszkowania auta po drodze-chociaz nie wierze w to
co Wy na to????