BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 09:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Kyokushin napisał(a):
Widzę odwagę Panów w kilkunastotonowych brykach, siedzących sobie wysoko spychających osobówki na barierki.

Trafi się konkretniejszy, w gorszym nastroju kolo który się obetrze, wyjdzie z batonem i da po ryju takiemu zajeżdżającemu drogę i spychającemu patafianowi. Taki może być przykry finał.

Może już jakiś ryj został otarty ale wtyd mu się było przyznać..... wszystko się zdarza.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 09:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
jeszcze jak na skrzyżowaniach na czerwonym "przejeżdżają"
gadam z kumplem co jeździ, dlaczego
on mi mówi ze nie hamują bo się nie opłaca, bo jak jedzie pełny 90km/h (a przed skrzyżowaniem ograniczenie do 50) to i tak się nie wyrobi...

coś tam w moich okolicach było ze w nocy tirem na czerwonym zapie... i wbił się w bmke która wjechała na swoim zielonym, dużo z niej nie zostało...

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 09:50 

Ja bedzie przypadek,ze tir nam bezczelnie zajedzie droge to zawsze mozna uzyc CB,choc czy warto dyskutowac z debilem?Albo drugi sposob,wiekszosc tirow ma adres i tel firmy w ktorej pracuja.Mozna zadzwonic,poprosic odpowiednia osobe podac nr.rej.i powiedziec kogo oni zatrudniaja

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 09:52 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Można zrobić też to co ta pani:
http://moto.onet.pl/1562838,1,obywatels ... tml?node=2

Moim zdaniem, bardzo słusznie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 09:55 

Tez tak mozna,przeciez wiekszosc z nas ma komorki z mozliwoscia nagrywania filmow

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:06 
Pierwsze kroki

wnukus napisał(a):
Wszyscy tak najezdzacie. Powiem jedno. Na poczatku jak zaczalem robic trasy to tez klalem na tirowcow ze blokuja itp. Ale po paru miesiacach i 30tys km w kolach wiecej zaczalem robic tak samo, i czasem zaluje ze e34 nie jest na tyle szerokie co tir zeby mistrzow kierownicy przyblokowac. Jesli ktos robi miesiecznie 1tys km po polskich drogach i ruszy 100km w "wielka" trase to nie pojmie co sie dzieje codziennie na naszych pieknych drogach. Fragment pokazany w reportazu swego czasu pokonywalem 2-3 razy dziennie jadac Zne-krk-zne-krk itd. Naprawde po ktoryms razie mialem gdzies suwak, zamek itp tylko to zeby jechac normalnie a nie puszczac milych kierowcow pchajacych sie na chama. Jedna sprawa ze niestety w PL brak kultury, a z drugiej jesli mam wybor stac na zwezeniach przez mistrzow kierownicy po 10-15 minut dluzej co w dluzszej trasie daje kilka godzin pozniej w domciu, to wole zeby wszyscy na cb jechali mi od najgorszych ale byc te godzine czy 2 wczesniej w domu zeby moc wziac corke na spacer czy chocby isc na piwo a nie stac na zwezeniu i wk...c sie na wyskakujacych na lewy pas. Byl juz taki temat i ja zdania nie zmienie: Bedzie w PL kultura na drodze i naprawde ludzie zaczna jezdzic na suwak itp itd a na pewno blowkowac przestane, jak i wiekszosc osob to robiacych. Jadac w DE suwak dziala, Niemiaszki jada 130 jak jest 130, 80 jak jest 80, 50 jak jest 50 a jak mozna to gnaja i 300. A u nas - czy 130, czy 50 czy 80 to sie 150 na tempomacie ustawi i jazda :mur: Ogolnie mowiac wolna amerykanka na drogach. Szkoda ze w tym reportazu nie zajeli sie problemem wyprzedzajacych na trzeciego n azakopiance, albo na serpentynach na podwojnej ciglej rajdowcow jadacych na urlop. Juz kilka razy mocno sie przez takich idiotow spocilem i e34 tez dostalo w d...e lapiac pobocza itp. No ale to na pewno przez to ze ich na zwezeniu tir przyblokowal i musieli nadrobic stracony czas :wstyd: :wstyd:

te programy są właśnie o Tobie:D - smutne. zupełnie jak ten koleś z filmika i jego filozofia, że robi dobrze i że inni też tak myślą, wystarczy zapytać:)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:08 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
spider napisał(a):
Tez tak mozna,przeciez wiekszosc z nas ma komorki z mozliwoscia nagrywania filmow

no tak tylko, że nam "za kółka" nie wolno kręcić takich rzeczy ;) musiałby z nami jechać jakiś pasażer

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:13 
Pierwsze kroki

Kyokushin napisał(a):
Widzę odwagę Panów w kilkunastotonowych brykach, siedzących sobie wysoko spychających osobówki na barierki.

Trafi się konkretniejszy, w gorszym nastroju kolo który się obetrze, wyjdzie z batonem i da po ryju takiemu zajeżdżającemu drogę i spychającemu patafianowi. Taki może być przykry finał.

Odnośnie tego co pisał boogie - ma rację.

Mi się rzygać chce, jak stoję na światłach i ci ludzie ruszają jeden po drugim i na jednym cyklu może 5 aut się zmieści.

Ruszam w momencie jak ruszają zawodnicy przed autem przede mną, bądź nawet wcześniejsi (oczwiście pilnując gostka przede mną, żeby w mu w tył nie wiechać), zawsze staram mieć jakiś odstęp (nie za duży bo zaraz ktoś sie wepcha).

Staram się toczyć, nie zatrzymywać auta.... scyzoryk się w kieszeni otwieraj jak się widzi gości siedzących sobie wzajemnie na zderzaku ciągle zatrzymujących się i ruszających z kilku-kilknasto sekundowym lagiem....

Przecież to nie jest trudne, wybiegać wzrokiem i wyboraźnią dalej niż auto przed nami.

dokładnie. zastanawia mnie czemu np ze świateł nie można ruszyć szybciej i rozpędzić dynamicznie do tych 60/h. czasem myślę sobie po co oni mają samochody z większymi silnikami? strasznie denerwuje jak na zmianie świateł przejadą 4 samochody

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:15 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
destroyer -> Nigdzie nie jest napisane, że nie wolno trzymać czegoś w rękach.
Można jeść jadąc przecież.

Ostatnio edytowano 24 czerwca 2009, 10:16 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:16 
Forumowicz

Gdyby wszyscy zajmowali dwa pasy i jeździli na zamek, to tak samo szybko przejechaliby newralgiczne miejsce jak i kiedy wszyscy ustawią się na jednym w kilometrowej kolejce. Tylko z dwóch pasów idzie sprawniej, ponieważ na jednym pasie zanim się ruszą niektórzy to taaaakie luki zostają i jeden pas długo się rozładowuje.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:33 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
destroyer -> Nigdzie nie jest napisane, że nie wolno trzymać czegoś w rękach.
Można jeść jadąc przecież.

jesteś pewny ? no ale np komórki podczas jazdy to chyba już nie można nawet trzymać a co dopiero używać

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Temat dla mnie bardzo na czasie. codziennie latam na odcinku Wroclaw - Zgorzelec. Pod Wroclawiem jest teraz zwezenie, robia obwodnicę. Nie ma dnia aby jadac od Wrocławia nie przyblokował mnie jakis kretyn. Ostatnio to juz nie tiry a osobówki. Dziwnym zbiegiem okolicznosci z cb na dachu, super driver, tirowiec niespelniony szlag by go... Ja niestety nie mam cb (nie lubię), daję klakson, długie, halogeny - nie skutkuje. Na koncu taka ofiara zjezdza, ja zrownuje sie z nim przy zwezeniu, pokazuje aby otworzyl szybę. Zawsze udają ze mnie nie widzą, odwazni cholera.

Najciekawsze miny mają kierowcy z Zachodu. Oni nie wiedzą dlaczego ten pan przed nimi nie pozwala im jechać lewym pasem, moze mu sie auto popsuło?

Ogólnie tragedia. Drodzy kierowcy tirow, przestancie pieprzyc o oszczednosci auta i o braku kultury wsrod osobówek. Blokowanie pasa jest wykroczeniem, a wy nie macie prawa pouczac innych. Co gorsza jadących prawidłowo. W zadnym kraju nie widzialem wlokacego się jednego pasa przy pustym drugim, duzą częśc roku mieszkam w Niemczech i tam jakos regula zamka się sprawdza, tam nie musicie się nawet zatrzymywac, jedziecie sobie na żółwiu swoim pasem i tyle. W Polsce jakos zawsze trzeba pokazac ze jestem wiekszy...mnie to akurat nastraja agresją i gdyby ktorys z tych odwaznych zechcial wyjsc ze szczelnie zamknietej kabinki to ktos pewnie dostalby po ryju.

Ostatnio edytowano 24 czerwca 2009, 10:42 przez el Presidente, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 10:48 
Forumowicz

A ja szczerze na filmiku zobaczyłem dopiero znak żeby jechać "na zamek". Żeby był wszędzie razem ze znakiem roboty drogowe to może nikt nie ustawiałby się w jednym rządku.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 11:15 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
DESTROYER napisał(a):
jesteś pewny ? no ale np komórki podczas jazdy to chyba już nie można nawet trzymać a co dopiero używać

można, nie można przez nią rozmawiać.
Najlepsze tłumaczenie jak cię złapią ze gadasz w czasie jazdy: Panie władzo ja nie rozmawiałem tylko drapałem się po uchu, a ze telefon miałem w ręce...
:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 11:28 
Forumowicz

powerbmw napisał(a):
DESTROYER napisał(a):

można, nie można przez nią rozmawiać.
Najlepsze tłumaczenie jak cię złapią ze gadasz w czasie jazdy: Panie władzo ja nie rozmawiałem tylko drapałem się po uchu, a ze telefon miałem w ręce...
:rotfl:

to chyba policjant musiałby być jakiś bardzo wyrozumiały albo ludzki :P niestety w mojej okolicy takich nie ma ... kumpela ostatnio skasował za to 150 zł ... i też mu starał się wkręcić ze chciał zobaczyć tylko która godzina :P oczywiście nie wiązało się to z żadnym jej otworzeniem ani nic... policjant powiedział że go to tak szczerze gówno obchodzi... ze mógł się nawet nią podrapać jego to nie obchodzi... jego interesuje czy miał ją w ręce a skoro miał to jest winny

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 11:33 

DESTROYER napisał(a):
kumpela ostatnio skasował za to 150 zł ... i też mu starał się wkręcić ze chciał zobaczyć tylko która godzina oczywiście nie wiązało się to z żadnym jej otworzeniem ani nic... policjant powiedział że go to tak szczerze gówno obchodzi... ze mógł się nawet nią podrapać jego to nie obchodzi... jego interesuje czy miał ją w ręce a skoro miał to jest winny

Jak by sie uparl to teoretycznie sprawa do wygrania w sadzie grodzkim,jezeli faktycznie nigdzie nie dzwonil.Bo jak dzwonil to po zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 11:59 
Forumowicz

no ale jak to udowodni bez świadków?? sprawa chyba nie warta zachodu... sorki z OT

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:01 
Administrator

Każdy operator ma logi połączeń.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:02 
Zacna persona forum

Kurcze ale mi niektorzy pojechali od tirowcow... kurde moze zrobie kiedys prawko na ciezarowke :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Powtorze jeszcze raz: dopoki w Polsce nie naucza sie jezdzic to bede robil tak jak robie. Co z tego ze zwolnie lewy pas, jesli wszyscy dojezdzajacy do konca musza sie zatrzymywac, nikt nie wpuszcza, a jak juz to po kilka samochodow na raz, prawy pas stoi i tak naprawde trace czas. Zwisa mi co o mnie mysla inni wiec ci z tylu moga sobie na mnie jechac ile im sie podoba, jakos jak ktos czasem przegial to mimo zaproszenia na cb nie mial odwagi do mnie wyjsc i sie piekna cisza na CB robila :) Jesli przelicze ze w miesiacu przez dbanie o to zeby wszyscy pchali sie na chama (bo o suwaku zapomnij) strace ok 10h to w roku mam kilka straconych dni bo nie bede chamem i bede czekal az sie naucza jezdzic jak w DE. Jesli SUWAK NAPRAWDE BY DZIALAL TO BLOKOWANIE PASA JEST KRETYNSTWEM BO ZNACZNIE ZWALNIA RUCH ale w naszych warunkach niestety trzeba sobie radzic inaczej :kwasny:

A do wszystkich tak strasznie wyzywajacych moze podajcie swoje roczne przebiegi po polsce i nie tylko porownamy czy naprawde macie sie o co wsciekac, czy tylko przy dojezdzie na dzialke za miastem tracicie przez blokowanie cale 5 minut swojego cennego czasu :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:04 
Administrator

Najlepiej, to ustaw się w poprzek i przywiąż się do auta.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1