BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Demontaż zderzaka M-pakiet II
PostNapisane: 8 lipca 2009, 12:53 
Zacna persona forum

Witam chciałem dzisiaj wymienić lampy w e46 coupe ale za nic nie umiem ściągnąć zderzaka przedniego nie wiem gdzie co powinienem odkręcić (prosze tylko nie pisać że da sie wymienić lampy bez jego demontażu mam auto bezwypadkowe i wszystko jest idealnie spasowane) najlepiej jak by ktoś na zdjęciu zaznaczył gdzie musze coś odkręcić czy nadkola musze ściągnąć ? itp wszystko co wiecie pisać :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2009, 13:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
hmm ... otwierasz maske , demontujesz listwy pod lampami ... sa na zatrzaskach ( jak podniesiesz maske bedziesz widzial ) i nagle ukazuja ci sie lampa w calej swojej okazałości, dwie sruby na gorze , dwie sruby na dole ( tez od wewnatrz ) i normalnie w swiecie lampe wysuwasz .. zderzak przedni zjaduje sie duzo ponizej lini dolnej lamp i go sie nie demontuje bo jak go sciagniesz to wtedy bedziesz mial dopiero zabawe z pasowaniem idealnym elementow :)

jak chcesz zeby autko bylo zawsze ladnie spasowane to nie dementuj elemntow ktore nie wymagaja demontazu podczas napraw. wiec demontaz zderzaka przedniego zaprzecza twoim ideą.

Ostatnio edytowano 8 lipca 2009, 13:02 przez marver, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2009, 17:14 
Zacna persona forum

pisałem juz ze nie da sie zdemontować lamp bez sciagania zderzaka chyba wam zrobie zdjęcie mam juz lamę otworzona itd górne sroby wykrecone ale do dolnych nie ma dojscia bo lampy idealnie sa spasowane ze zderzakiem i nie mam możliwościa dojscia tam jakim kolwiek kluczem ale widze je ale nawet cienkim śrubokrętem tam bym do nich nie doszedł ! a co dopiero klucz nasadkowy masz sedana i zwykły zderzak może tam jest troszke inaczej .

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2009, 22:14 
Zacna persona forum

dobra zrobiłem to inaczej :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 19:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW 540 i6b
Kod silnika: M62B44TU
Jak??Demontowales zderzak??

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 19:57 
Zacna persona forum

wystarczyło popuścić 2 sruby którymi ustawia sie lampe czy ma byc głębiej czy dalej wgłębiłem ja do sroka miałem lepszy dostęp do tych śrub co są na dole bo tak by nie szlo za cholerę :] ale teraz mam inny problem włączeniu silnika xenon mruga i gaśnie i nie xenon a jednak na 100% bi-xenon skrętny w momencie właczenia długich soczewka sie otwiera w srodku i swieci moceniej ale mam ten prblem ze xenon działą mi tylko jak mam stacyjke na zapłonie ale juz jak odpale auto mruga i gasna mówia ze przekaźnik lub dodatkową masę musze doprowadzić ale nie wiem co i jak bo sie nie znam nie wiem jaki przekaźnik i jak go zamontować :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1