Urywam wszystkie posty.
SWORZNIE WAHACZA W ORYGINALNYCH WAHACZACH SĄ WYMIENNE !!!
Mogę to potwierdzić na 100 %, ponieważ sam sobie dziś wymieniłem sworzeń zewnętrzny w prawym wahaczu.
Oto opis mojej pracy, która zajęła mi ok. 2 godzin:
1. Najpierw trzeba zakupić sam sworzeń, co nie jest aż tak proste jak mogłoby się wydawać. We wszystkich hurtowniach do jakich dzwoniłem, "specjaliści" mówili mi że sworzni nie wymienia się tylko cały wahacz, i to właśnie od takich porad inni użytkownicy forum piszą potem na nim bzdury, jakby się na tym znali. Ale jak ktoś chce wydać 450 zł. na nowy lub 250 na regenerowany wahacz to droga wolna. NIE UFAJCIE TAKIM. POCZYTAJCIE FORUM.
wracając do tematu: koszt zakupu na Allegro.pl utwardzonego sworznia MYELE 59 zł. + 10 przesyłka, można kupić tańszy (były też jakieś za 30 lub 40 zł. ale te podobno te utwardzone są o niebo lepsze, zobaczymy),
2. Potrzebne narzędzia:
- lewarek + klucz do kół,
- WD-40,
- klucz płaski 16, 18, 21,
- łom albo mała breszka,
- mały przecinak + młotek,
- imadło
3. Dźwigamy auto na lewarku, z tej strony, z której będziemy wymieniać sworzeń i zdejmujemy koło,
4. Następnie odkręcamy (ale nie do końca) nakrętki ze sworzni, ważne żeby z oby dwóch i pryskamy sworzeń WD-40,
5. Potem odkręcamy (do końca) dwie śruby przy tulei wahacza i wyciągamy wahacz od od budy.
6. Następnie stukamy w nie do końca odkręcone nakrętki od sworzni aż wahacz całkiem wyskoczy, a w razie problemów odkręcamy do końca nakrętki i od spodu podważyć brechą wahacz aż całkiem odskoczy.
7. Wahacz kładziemy na imadło i od spodu musimy rozbić (przeciąć) przecinakiem nadlaną aluminiową osłonę sworznia, wygląda jakby to była integralna część wahacza, ale się tym nie przejmować i spokojnie to rozbić aż zobaczymy cały spód sworznia.
8. Następnie obracamy wahacz do góry nogami i za pomocą przecinaka i młotka wybijamy stary sworzeń, możemy go wyciągać w kawałkach i tak idzie do kosza.
9. Czyścimy otwór na sworzeń papierem ściernym lub małym pilnikiem,
10. Następnie przykładamy nowy sworzeń do otworu i za pomocą młotka wbijamy go na swoje miejsce, tylko z czuciem żeby go nie uszkodzić, ja przyłożyłem na sworzeń klucz nasadkowy 26 i delikatnie w niego uderzając wbiłem sworzeń,
11. Następnie zakładamy z powrotem wahacz na swoje miejsce, z tym że przykręcamy go w odwrotnej kolejności, tzn. najpierw śruby od tulei do karoserii a następnie nakrętki na sworznie.
12. Przykręcamy koło i opuszczamy auto.
TAK WIĘC TO ŻE BMW NA NIE WYMIENNE SWORZNIE TO BAJKA, KTÓRĄ MOŻNA OPOWIADAĆ JELENIOM I LAIKOM.
POZDRAWIAM
_________________ BMW 320d 110KW/150 KM 2002 r.
|