Jako, że już jakiś czas temu pozbyłem się e36, przyszedł czas pochwalić się nowym nabytkiem.
Kupiłem wreszcie auto i cieszy mnie, że po raz kolejny BMW. Martwiłem się, że nie znajdę nic godnego uwagi ale kiedy znalazłem tego rodzyneczka nie moglem nie kupić. Po raz kolejny udało mi się trafić w dobrej cenie auto od 1 własciciela.
Przebieg to zaledwie 78k mil. Auto ma pełna książkę serwisowa z ostatnią dużą inspekcja nr 2. w lutym tego roku przy przebiegu 76500.
Auto sprawiło mi wielką niespodziankę. Jest bardzo dynamiczne i doskonale się prowadzi. Może to tylko wrażenie ale chyba jest szybsze a na pewno bardziej elastyczne od mojego byłego e36 323i.
Model: BMW e46, 325i, Touring
Data produkcji: 12/2001
Silnik: M54B25
Moc: 192km przy 6000rpm
Moment: 245Nm przy 3500rpm
Przyspieszenie: 0-100 7.4sek
Skrzynia: 5 biegow manualna
Kola: 18" orginalne BMW. Opony Falken FK 451, 225/40
Wyposazenie na kolana nie kładzie ale na moje potrzeby jest wystarczające:
* Tempomat
* Skórzana kierownica
* Kierownica regolowana w obu plaszczyznach.
* Elektryczne szyby x4
* Elektryczne lusterka
* Samo ściemniające się lusterka zew. i wew.
* Kilkmatyzacja Elektroniczna
* Czujniki cofania x4 PDC
* Automatic Stability Control plus traction ASC + T + Dynamic Stability Control
* Poduszki powietrzna x4
* Wielofunkcyjna kierownica
* Komputer, podstawowy
* iPod interface (mozna podlaczyc np. HDD)
* Podlokietnik
Naglosnienie:
* Jednostka centralna Kenwood KDC-W6537U
* Skrzynka JBL 1200W
* Wzmacniacz 2000w
* przod: 2x JBL 150W
* tyl: 2x JBL elipsy 300W
Dodatki:
* ringi CCFL
* ramki na zegary
* ciemne szyby
Przedstawiam Wam "Turasa"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZJP9vjZ8cFQ[/youtube]
Pierwszy test auta... (oczywiscie na autostradzie w niemczech)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oihzP5Egz5o[/youtube]
Następnie dzisiejsze popołudnie spędziłem na konkretnym praniu tapicerki, mechanicznym polerowaniu lakieru, nabłyszczeniu listew, czyszczeniu silnika itp, itd... Nareszcie auto wygląda jak by dziś opuściło salon :m5 , z resztą oceńcie sami:
Jako, że miałem trochę czasu i chęci pobawiłem się przy aucie.
Na pierwszy ogień poszły ramki.
Następnie piec. Stary poszedł z dymem i może dobrze bo ten dopiero buja głośnikiem jak trzeba. Wzmachol co prawda wersja budżetowa ale moc jest 1-klasa. Jakość dźwięku Idealna do skrzynki. Wszystko podłączone na w miarę dobrych kablach z bezpiecznikiem itd...
Kilka dni później wziąłem się za ringi... Trochę czasu zajęło wyprowadzenie kabli tyłem lampy i schowanie przetwornic ale efekt jest spoko...
Na koniec przyciemnione szybki.
Jakoś po urlopie dojdzie wreszcie zawieszenie, zderzak przedni i wydech... Jak skończę to wrzucę parę fotek.