BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 16:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] elektrowentylator klmatyzacji
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 12:43 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam. Mam E-39 2000/2001 r 525d. Zauważyłem że po jezdzie na włączonej klimie auto nie odpala. Trzeba przeczekac od 20 min do 2 godzin i odpali wtedy bez problemu. Po podłączeniu do komputera u mechanika wykazało błędy przy elektrowentylatorze klimy i czujniku temp zewnętrzej. Istotnie czujnik temp zewn odlączył mi sie ok 2 miesiące temu i do tej pory jezdziłem bez niego. Moze przez ten czujnik elektowentylator nie działa poprawnie??? Prosze o pomoc!! Specjalnie jezdziłem teraz 2 tyg bez wlączonej klimy zeby nie miec problemów z odpaleniem auta ąz okazało sie ze po 2 tyg tez mi nie odpalił na ciepłym motorze.... A wię i bez klimy jest problem. Moze zacząc od naprawienia czujnika temp , pojezdzic i zobaczyc ??

Ostatnio edytowano 18 sierpnia 2009, 13:33 przez zieniu, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 13:23 
Pierwsze kroki

kolego ja twoim mjejscu zaczął bym od sprawdzenia pompy paliwa w zbiorniku, ja miałem podobne objawy w 3,0 d jak wyjeli pompę na sucho działała a po włożeniu do zbiornika amen na początku auto nie odpalało jak było paliwa poniżej 15 l a potem mogłem napompować cały zbiornik i też nie chodziło, po odczekaniu ok. pół godz. paliła bez problemów. jeżeli to będzie pompa nie kupuj podrubek tylko orginał do mojej kosztowała ok.380 zł :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 14:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Choć diesla nie mam, wczoraj przypadkowo rozmawiałem ( ok 1,5 godz :oczami: ), z posiadaczem 525 tds w e39 i miał podobny objaw, tylko po ok godzinie stygnięcia mógł odpalić.
Z tego co mówił, Winna była właśnie pompa paliwa.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 14:24 
Poszukaj zanim zapytasz

rozmawiałem z gościem z serwisu on twierdzi że spotkał się z takimi usterkami w tym modelu i podejrzewa że na 90% jest to czujnik obrotów wałka rozrządu. :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1