BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 03:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] po lifcie - klosze lamp sklejane ? czy nie
PostNapisane: 16 stycznia 2007, 23:39 
Forumowicz

chciałem zamontować ringi i wiem że w modelu przed liftem sprawa była prosta - zatrzaski i wszystko ale gdzieś słyszałem że po lifcie czyli już model 2002 ma podobno sklejane klosze i teraz jestem w kropce ,bo nie wiem czy kupować - moze mi ktoś udzielić informacji ??

Ostatnio edytowano 28 stycznia 2007, 22:00 przez Mike68, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 09:56 
Forumowicz

nikt nic nie wie na ten temat ? zkoda kasy na ringi jeżeli klosze są sklejane , w modelu przed liftem to pestka wstawić ringi

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 16:50 
Zacna persona forum

Mike, a nie możesz po prostu spróbować podważyc zatrzaski, lekko pomajdać kloszem i obadać? Rozumiem, że pewno sie boisz żeby potem ci lampy nie parowały itp. Ale jak podejdziesz do tego lekusieńko to chyba powinieneś wyczuć czy tak nawalili kleju czy nie!
No chyba że twoje lampy mają zupełnie inną technologię montażu

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 16:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
Mike68 a patrzales tu http://www.realoem.com/bmw/select.do
moze cos pomoze

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 23:27 
Forumowicz

GARCIA RAMIREZ napisał(a):
Mike, a nie możesz po prostu spróbować podważyc zatrzaski, lekko pomajdać kloszem i obadać? Rozumiem, że pewno sie boisz żeby potem ci lampy nie parowały itp. Ale jak podejdziesz do tego lekusieńko to chyba powinieneś wyczuć czy tak nawalili kleju czy nie!

mam typowe może lekko ściemnione klosze i lampy bixenonowe - no i wiadomo , kierunek up , chyba tak zrobię jak piszesz ,chociaż teraz trochę się wybuliłem , zmiana wszelkich płynów łącznie z dyfrem,tiptronikiem , zakup przetwornicy i zasilacza do laptopa no i ten chip u Mastersa ale te kilka setek to już mogę dożucić żeby było git :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 23:31 
Forumowicz

może mi to ktoś wytłumaczyć ???
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05

Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2007, 15:20 
Pierwsze kroki

Jest uszczelka (nr15 na foto) wiec raczej kleju nima. Ale nie rozbieralem takiej lampy to na 100% ci nie powiem. Przed liftem na 100%bez kleju :]

Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2007, 15:36 
Forumowicz

dzieki , pozostanie mi jedynie problem z zakupem dobrych ringów / nie tanich i nie z Allegro / chociaż słyszałem też że ledy ładnie wyglądają ale komp wyskakuje że niby żarówka spalona - tak szczerze to żółte postojówki to tragedia przy xenonach / bi /

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2007, 20:18 
Forumowicz

Mike przyznam ze nie szukalem czy czasem juz na forum nie napisales, ale mam nadzieje ze zaspokoisz moja ciekawosc w tym watku.

1. ile kucow wyciagnales po remapie u mastersa? wzieli cie na hamownie?

2. ile taka przyjemnosc kosztowala? (planuje zczipowac swoje auto ale wciaz nie wiem czy warto w pl czy szarpnac sie tutaj w uk)

3. te bi-xenony sam wkaladales czy byly juz w aucie?

4. jaki masz przebieg w aucie i czy miales juz jakies problemy z turbo. jak dlugo jezdzisz po zczipowaniu?

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2007, 21:04 
Forumowicz

squbel napisał(a):
Mike przyznam ze nie szukalem czy czasem juz na forum nie napisales, ale mam nadzieje ze zaspokoisz moja ciekawosc w tym watku.

1. ile kucow wyciagnales po remapie u mastersa? wzieli cie na hamownie?

2. ile taka przyjemnosc kosztowala? (planuje zczipowac swoje auto ale wciaz nie wiem czy warto w pl czy szarpnac sie tutaj w uk)

3. te bi-xenony sam wkaladales czy byly juz w aucie?

4. jaki masz przebieg w aucie i czy miales juz jakies problemy z turbo. jak dlugo jezdzisz po zczipowaniu?

ad1. musiałem zaufać tunerowi - 180KM 380Nm, mam automat i hamownia odpada
ad2. 1500 pln
ad3. taka opcja kupiona była w salonie
ad4. 247000km , narazie bez problemów , zrobiłem dopiero 13tyś km , z chipem narazie 600 km :D - nie miałem wogóle problemów do tej pory poza tymi postojowymi żółtymi :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2007, 21:11 
Forumowicz

Rozmawiałem dzisiaj z tą osobą co posiada te ringi , powiedziałem że dam znać bo czytałem dużo opini o ringach i z tego wnioskuje że one są ok ale do lansu na parkingu - podczas jazdy podobno ich nie widać , narazie zmienie postojówki w5w na philips blue vision - inaczej już to wygląda a do ringów to naprawdę muszę się zastanowić ponownie żeby nie żałować bo to kolejne 500zł

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2007, 22:17 
Uzależniony od forum :)

Mike68 napisał(a):
naprawdę muszę się zastanowić ponownie żeby nie żałować bo to kolejne 500zł
pewnie że się zastanów...ja dałe 400 i do głowy mi nie przyszło zeby żałować....( no moze poza chwilą montarzu w zimnym garażu...jest na tyle mały że drzwi musze mieś podniesione żeby coś robić :zawstydzony: )

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2007, 22:32 
Forumowicz

musiał bym widzieć to na foto , te ringi skoro koszt ich to 400zł to nie sa chyba te lipne jak z allegro za pare dych więc może jednak

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2007, 22:36 
Uzależniony od forum :)

Cytuj:
musiał bym widzieć to na foto
zaponiałem że miałem zdjęcia w dzień zrobić... :zawstydzony: może jutro mi sie uda :hyhy:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2007, 04:42 
Forumowicz

Ukasz napisał(a):
Cytuj:
musiał bym widzieć to na foto
zaponiałem że miałem zdjęcia w dzień zrobić... :zawstydzony: może jutro mi sie uda :hyhy:

dobrze by było , chciałem zaznaczyć,że raczej nie chodzi tu o te 400zł ale o rozczarowanie i stracony czas przy zakładaniu

Tytuł: Re: [E-46] po lifcie - klosze lamp sklejane ? czy nie
PostNapisane: 28 stycznia 2007, 21:32 
Mike68 napisał(a):
chciałem zamontować ringi i wiem że w modelu przed liftem sprawa była prosta - zatrzaski i wszystko ale gdzieś słyszałem że po lifcie czyli już model 2002 ma podobno sklejane klosze i teraz jestem w kropce ,bo nie wiem czy kupować - moze mi ktoś udzielić informacji ??

pytalem sie w katowicach w m auto i mowili ze nie sa sklejane lampy, tylko jezeli sie je rozbierze to trzeba pozniej kupic nowa uszczelke

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2007, 21:56 
Forumowicz

Dzieki za info , tak szczerze to odechciało mi się ringów patrząc co się dzieje za oknem , wogóle nic mi się nie chce :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, 10:50 
Zacna persona forum

Mike68 napisał(a):

Rozmawiałem dzisiaj z tą osobą co posiada te ringi , powiedziałem że dam znać bo czytałem dużo opini o ringach i z tego wnioskuje że one są ok ale do lansu na parkingu - podczas jazdy podobno ich nie widać , narazie zmienie postojówki w5w na philips blue vision - inaczej już to wygląda a do ringów to naprawdę muszę się zastanowić ponownie żeby nie żałować bo to kolejne 500zł

Mike68 - O widoczność tych ringów możesz być spokojny. Są to ringi gazowe i świecą jak porządna fabryczna jarzeniówa. Nie widziałem jeszcze tak mocno i intensywnie świecących ringów. Zwłąszcza przy xenonach prezentują nadzwyczaj " godnie" Jak je tylko zobaczyłem na E46 to nawet o cene nie pytałem ! Dawałem gdzieś tu zdjęcia swoich, ale chyba już ich nie ma. Jak znajde to wkleje je do wątku.

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, 13:25 
Forumowicz

No to wklej je bo kolega się nieco chyba zdenerwował że odmówiłem a miał je akurat - chciał bym je jak takie są jak opisujesz - podobno uszczelki w kloszach muszą byc też nowe - pospiesz się albo daj na jakiś serwer te foty bo tych ringów noże ten kolega już nie mieć

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, 13:29 
Zacna persona forum

Wieczorkiem Tu wrzuce !

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1