BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 lipca 2025, 22:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 13:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E91
Witam i podpinam się do tematu
Mój problem jest podobny tylko troche bardziej się uwidacznia bo rano jak odpalam to przez ok 10s silnik chodzi równo poczym zaczyna skakać na obrotach i gasnąć wraz z towarzyszącym temu przypadkowi dymem biało niebiesko szarawym i tak przez ok 1min i gdy wskazówka temperatury silnika podnosi się już z niebieskiego pola dalej to silnik chodzi ok. Dodam że nie przerywa chodzi równiutko i autko może stać cały dzień i wieczorkiem gdy go pale to problemu nie ma tylko rano to się pokazuje a mam 320d 136km 2001r. Proszę o pomoc ,jakieś wskazówki, autko ściągnołem z niemiec w zeszym roku w pazdzierniku pozdrawiam

THX:)))

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 13:14 
Pierwsze kroki

Dziki za info. Właśnie tak powiedział mi mechanik - że wina może być w jakimś poluzowanym wężyku. Jadę po pracy do niego i mam nadzieje że sprawa się wyjaśni i "maleńka" będzie się zbierała tak jak dawniej. :D

Zobacz mojego Turaska ;-) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=550845#550845

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 13:22 
Forumowicz

michalgti napisał(a):
Dziki za info. Właśnie tak powiedział mi mechanik - że wina może być w jakimś poluzowanym wężyku. Jadę po pracy do niego i mam nadzieje że sprawa się wyjaśni i "maleńka" będzie się zbierała tak jak dawniej. :D

niech sprawdzą czy wszystkie uszczelki są między kolektorem a blokiem silnika , w przypadku braku uszczelki całe ciśnienie które wytworzy turbo ucieka sobie gdzieś.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 18:26 
Pierwsze kroki

Problem rozwiązany.Odłączony był czujnik podciśnienia czy jakoś tak :kwasny: Teraz jest już jak należy.

Zobacz mojego Turaska ;-) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=550845#550845

Tytuł: Re: [E46] kopci po odpaleniu
PostNapisane: 7 grudnia 2009, 15:00 
Pierwsze kroki

u mnie tez problem rozwiazany-wymiana sterownika i wszystkich swiec zarowych=zero kopcenia...nie wiem jak jest z tym grzaniem przy temp ponizej 5st c ale u mnie potrafila zakopcic nawet przy 10 st na dworze a teraz jest idealnie problem z glowy

Tytuł: Re: [E46] kopci po odpaleniu
PostNapisane: 10 września 2010, 09:47 
cyna301 napisał(a):
witam,moje auto to 330d,2003r,204km i ok150tkm...no i mam z nim problem.gdy auto postoji ok 24h po odpaleniu strasznie kopci przez ok 10s,wymienilem odme i jest jeszcze gorzej-wiecej kopci i zaczelo ubywac oleju na miarce a wczesniej nic.czy powodem moga byc swiece bo zadna nie grzeje?

Witam.
Ten sam silnik, ten sam problem.
Mogli byście naprowadzic gdzie mozna kupic taki sterownik świec i za ile?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1