Witam.
Cytuj:
a do ilu barów ci podbija pompa progowa z tego co się oriętuje powinna dawać od 3,5-5 bara?
Pomka daje bodajze kolo 4 barow, nie pamietam juz dokladnie. W kazdym badz razie podmienialem ja z pomka z dzialajacego samochodu na wszelki wypadek i nic to nie dalo.
Cytuj:
stacja powinna odpowiadać za to zdarzenie, i pokryć koszty naprawy
Moze niejasno sie wyrazilem w moim poscie, paliwo nalal oczywiscie pracownik stacji. I stacja pokryje koszty naprawy.. no tylko trzeba teraz samochod naprawiac

Cytuj:
a pierscieni nie przyłapało? ma w ogóle kompresje?
Wlasnie kompresji nie sprawdzalem. Musze to zrobic chocby z ciekawosci. Nie robilem tego do tej pory bo po pierwsze bardzo dobrze pali, po drugie po zabawie z czujnikami polozenia walka i walu na chwile wszystko wraca do normy.
Cytuj:
czy sprawdzales klapki w kolektorze ?
Klapek w kolektorze nie ma. To jest automat, ale zdaje sie jak kolega juz pisal, ze w przedliftach tego nie bylo.
Cytuj:
Sprawdz kolego czujnik na listwie wysokiego on odpowiada za wstepne cisnienie...zobaczcie kable do niego jest bardzo czuły i jak sie przygrzały to lipa bo pompa nie da wiekszego cisnienia na listwe
Wiem o ktory czujnik chodzi. Wlasnie on mnie jeszcze niepokoji. Sprawdze go w ten sposob, ze podmienie ze sprawnego auta. A on nie odpowiada przypadkiem za wysokie cisnienie? Jest juz za pompa wyokiego cisnienia. Chociaz tak sie teraz zastanawiam.. Wyskoczyl blad cisnienia wstepnego.. chodzi wiec o cisnienie paliwa miedzy pompka podprogowa, a pompa wysokiego cisnienia, czy miedzy pompa wysokiego cisnienia a wtryskami ?