Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Saladyn
|
Tytuł: [E60] najwazniejsze - brak awaryjnosci - 530d vs 525i vs 530 Napisane: 18 września 2009, 19:49 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
witam serdecznie
zebralem dosc pokazna kwote na zakup wlasnego autka - powiedzmy 75 tys
wybieram miedzy modelami z lat 2005-2006
z racji dosc malych przebiegow ok 800 km miesiecznie najwazniejsze nie jest dla mnie spalanie czy cokolwiek innego ale zalezy mi na BRAKU AWARYJNOSCI auta jak to tylko najbardziej mozliwe
wybieram miedzy godnymi zaufania moim zdaniem w bmw pojemnosciami czyli powyzej 2500ccm
prosze o opinie, ktory model byscie wybrali, jak zakladam w automacie wszystkie zmieszcza sie w spalaniu do 13-14l wiec bedzie w porzadku
Ostatnio edytowano 18 września 2009, 21:41 przez Saladyn, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
Gumiś
|
Tytuł: Napisane: 18 września 2009, 20:26 |
|
 |
Przyjaciel forum |
 |
Wiek: 36 Posty: 7390 Lokalizacja: Lublin Moje BMW: E91 LCI Kod silnika: N53B30A Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
|
800km miesięcznie, czyli zakładam że jeździsz głównie po mieście więc diesla sobie odpuść bo oszczędność na paliwie pójdzie na częstszą wymianę filtra cząstek stałych który przy toczeniu się tylko po mieście będzie zapychał się dużo częściej niż powinien.

Typer EURO 2016 - I miejsce
|
|
Góra |
|
 |
POL666
|
Tytuł: Napisane: 20 września 2009, 19:54 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
Witaj! Jak masz na auto tyle kasy to zal tak malo jezdzic ale do rzeczy tylko benyzna zero problemow najlepszy motor do tego auta to 3,0 bedzie jest to najnowoczesniejszy motor laureat nagrod pozdrwiam
|
|
Góra |
|
 |
Saladyn
|
Tytuł: Napisane: 12 października 2009, 12:42 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
no tak wlasnie pomyslalem ze wlasciwie przy tak niskich przebiegach nie ma wlasciwie co szukac diesla
czyli benzynka najlepsza i raczej bezawaryjna tak?
a nie starczy do e60 520i?? a moze 525i 218km bedzie juz ok?
|
|
Góra |
|
 |
stopro.
|
Tytuł: Napisane: 13 października 2009, 14:39 |
|
 |
Forumowicz |
Posty: 333 Lokalizacja: Radzyń Podlaski Moje BMW: E39 Kod silnika: m52tub28