Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kamilus107
|
Tytuł: [E36] m52b20 bardzo duże spalanie i brak mocy Napisane: 4 października 2009, 19:33 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
Witam
Mam taki problem. Moje m52b20 w e36 pali srednio 20 litrow pb. Samochod podłaczony do kompa 0 błedow, wartosci czujnikow dobre, sondy ładnie pracuja. Czas wtrysku od 3.3 do 3.9 ms. Wydech zakopcony na czarno. Nieraz ma odczuwalny brak mocy w całym zakresie obr.
Mozliwe ze kat zapchany? Dodam ze auto nigdy nie widziało LPG.
z gory dzieki
pozdro
|
|
Góra |
|
 |
ryszard55
|
Tytuł: Napisane: 4 października 2009, 21:07 |
|
 |
Specjalista |
 |
Wiek: 72 Posty: 4299 Lokalizacja: Warszawa Moje BMW: E-36 320i Touring 95 Kod silnika: M52b20
|
sprawdż jeszcze jak wyglądają świece
możliwe że to coś z wydechem
a jak z przepływką czy na kompie były sprawdzane wartości?
|
|
Góra |
|
 |
kamilus107
|
Tytuł: Napisane: 4 października 2009, 23:13 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
na kompie były sprawdzane wartosci. Przepływka była sprawdzana na kompie i wykres wskazywał na to że pracuje
|
|
Góra |
|
 |
marcinbig
|
Tytuł: Napisane: 5 października 2009, 07:00 |
|
 |
Forumowicz |
|
może bardzo ciężka noga
a jakiś wycieków niemasz
|
|
Góra |
|
 |
kamilus107
|
Tytuł: Napisane: 5 października 2009, 07:27 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
no nieraz bywa cieżka, ale wczesniej paliła mi po miescie od 12 do 15 max, a teraz nie spada nizej niz 20. Wolne ładnie trzyma, dobrze pali. Nieraz ma własnie ten spadek mocy wiec cos musi byc. Sprobuje jeszcze przeplywke podrzucic
|
|
Góra |
|
 |
Jeżyk
|
Tytuł: Napisane: 6 października 2009, 15:25 |
|
 |
Częsty bywalec |
 |
|
a mnie sie wydaje ze nie mozna do konca ufac wynikom z kompa....czasem moze nie pokazac bledow...ja bym obstawil przplywke lub sonde ew. moze jeszcze czujnik polozenia walka
Góra |
|
 |
winiar_bmw
|
Tytuł: Re: [E36] m52b20 bardzo duże spalanie i brak mocy Napisane: 9 marca 2014, 11:29 |
|
 |
Pierwsze kroki |
Posty: 26 Moje BMW: 320i Kod silnika: m50b20 Garaż: www.autowarsztat.lublin.pl
|
odgrzeję, doszedłeś o co chodziło?
|
|
Góra |
|
 |
MatiKosa
|
Tytuł: Re: [E36] m52b20 bardzo duże spalanie i brak mocy Napisane: 11 marca 2014, 18:45 |
|
 |
Częsty bywalec |
 |
Wiek: 34 Posty: 667 Lokalizacja: Rumia Moje BMW: BMW E90 318i 143 PS Kod silnika: N43B20(U0)
|
A z temperaturą silnika wszystko w porządku? Ja u siebie miałem przez jakiś czas niesprawny termostat - objawy: silnik długo się nagrzewał, podczas szybszej jazdy temperatura spadała. Po wymianie termostatu temperaturę roboczą osiąga w trybie ekspresowym, a spalanie natychmiast spadło, silnik lepiej pracuje.
_________________ Było: Kompakt E36 316i 1.9 Jest: E90 318i LCI
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|