BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, 20:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52b28
a ja polecam od x5. I mam takie do sprzedania za 200 funtow . Przesylka wliczona

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, 23:39 
Zacna persona forum

W mojej galerii możesz zobaczyć jak wyglądają te co proponuje ci jeffrey1212, miazga !!!

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2009, 14:48 
Forumowicz

Ja za 3500zł mam do sprzedania felgi AC Schnitzer oryginalne wyprodukowane przez BBS. ogólnie są w dobrym stanie, jedna jest lekko przygięta, ale koszt naprawy to 100zł. Gumy też są w dobrym stanie. Jeżeli jesteś zainteresowany to dzwoń: 697 277 757 albo tomek@bth.pl.

Jeżeli chodzi o felgi z allegro to warto kupować od sprawdzonego sprzedawcy. Ja sam żałuje, że nie kupiłem 18 cali, felgi zamawiane specjalnie dla hurtownii w Holandii. Są to podróby wszystkich felg, a jak z wytrzymałością? Kilku dobrych znajomych jeździło nawet na 19 calach, niekiedy na dziurach rozwalali opony, a z felgą? Nic, prosta jak nowa. Aż wierzyć się nie chce.

Wiadomo felgi renomowanych firm takich jak BBS, OZ itp itd są naprawde dobre, ale... strasznie drogie. Wiem, że dobre felgi robi AEZ i podobne firmy.

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2009, 17:43 
Forumowicz

dokładnie byle nie kupić firmy NONAME czyli firmy krzak :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2009, 17:49 
Pierwsze kroki

Vermilion, dlaczego z gory zarzucasz ze np. włoskie felgi czy chińskie sa nic nie warte skoro pewnie na takich nie jezdziłes ja osobiscie posiadam włoskiej produkcji felgi na jednej bmw a na drugiej oryginalne z oferty bmw i te włoskiej produkcji niczym nie odbiegaja od tych oryginalnych nawet nie wiem czy te oryginalne nie sa bardziej miękkie bo potrafia sie skrzywić na duzej dziurze a te włoskie skrzywiły mi sie dopier jak "podskoczyłem" pod kraweżnik z duzą predkoscią. Wiec nie pisz głupot skoro nie miałes z czymś do czynienia !!

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2009, 17:58 
Forumowicz

Włoskie felgi to włoskie a chińskie to chińskie

włoskie to OZ AZEV to bardzo fajne felgi kolega chyba o chińskich masówkach myślał :ok:ja np jeździłem an felgach bez firmowych chińskich, no wiec po sezonie niecałym każda była krzywa do prostowania kierownica rzucało a ja w nic nie wypierdaczylem, tak wiec sa miękkie jak plastelina ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 10:28 
Przyjaciel forum

luck525tds napisał(a):
Vermilion, dlaczego z gory zarzucasz ze np. włoskie felgi czy chińskie sa nic nie warte skoro pewnie na takich nie jezdziłes

...bo bylem w kilku wloskich i kilku chinskich fabrykach...wiem jak wyglada tam produkcja i na czym sie oszczedza, chcesz poznac szczegoly?

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2009, 20:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Vermilion napisał(a):
wiem jak wyglada tam produkcja i na czym sie oszczedza, chcesz poznac szczegoly?

Ja mam pytanie...Czy wiesz gdzie sa produkowane Ori felgi Alpina do e92 a konkretnie rozmiary 8.5 i 9.5 cala na 19. oraz czy znasz dokladne Et tych felg.
moich obecnych 18 bite jest "Ronal for Alpina" a sa ori na 100%. czy orientujesz sie czy wersja dla e92 jest produkowana w tej samej fabryce?

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2009, 20:35 
Przyjaciel forum

Santino napisał(a):
Ja mam pytanie...Czy wiesz gdzie sa produkowane Ori felgi Alpina do e92 a konkretnie rozmiary 8.5 i 9.5 cala na 19. oraz czy znasz dokladne Et tych felg.

Nie niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia tych informacji dla Ciebie. Chcesz je zalozyc do siebie?

Santino napisał(a):
moich obecnych 18 bite jest "Ronal for Alpina" a sa ori na 100%. czy orientujesz sie czy wersja dla e92 jest produkowana w tej samej fabryce?

Bardzo mozliwe, ze nadal tak jest, takie kontrakty podpisuje sie na lata, tunerow nie stac na produkcje felg we wlasnym zakladzie (maszyny kosztuja olbrzymie pieniadze), dlatego Hamann produkuje u OZ, Schnitzer w BBS, a z innej beczki np. Kleemann w naszej wspolnej fabryce.

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 00:04 
Przyjaciel forum

Vermilion napisał(a):
Santino napisał/a:

Nie niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia tych informacji dla Ciebie. Chcesz je zalozyc do siebie?

Taki jest plan :)

a jesli to caly czas Ronal je produkuje to czy w tej fabryce w Wałbrzychu?

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 00:18 
Przyjaciel forum

Santino napisał(a):
Taki jest plan :)

To beda pasowaly, tyl jest bardzo konserwatywny ma ET w okolicach 38.

Santino napisał(a):
a jesli to caly czas Ronal je produkuje to czy w tej fabryce w Wałbrzychu?

Watpie, ale nie bylem u nich. Rozmawialem jeszcze z kims, od czasu gdy pytales i mysli, tak jak ja, ze nadal sa produkowane przez Ronala.

Edyta mowi, ze tu masz odpowiedzi na Twoje pytania http://cgi.ebay.de/Alpina-Radsatz-Dynam ... 20abf74011

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 00:29 
Przyjaciel forum

ten wzor jakos tak nie dokonca mi pasuje wole taki jak mam teraz tylko ze w 19 :) mam juz pewnien komplet na oku, tylko wlasnie nie moglem znalezc jakie Et posiadaja te felgi. bo opony to Michelin PS2 235/35 i 265/30, tak wiec moze sie zrobic ciasno w nadkolach

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 00:34 
Przyjaciel forum

Santino napisał(a):
tylko wlasnie nie moglem znalezc jakie Et posiadaja te felgi.

Bedzie takie samo, zdziwilbym sie bardzo gdyby bylo inaczej. 9.5" Classic, wyglada tak samo konserwatywnie na E9x, jak Dynamic.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1