BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Bmw 330d. Dziwne obroty czasami gaśnie.
PostNapisane: 12 października 2009, 17:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60 LCI 530d M-Pak
witam. mam ogromny problem z moja bunia. kupilem to auto w maju tego roku. na poczatku wszystko ladnie pieknie. Po ok 3 tyg auto zaczelo dziwnie falowac na obrotach zdarza sie to tylko na biegu jałowym. na poczatku nie bylo to uciazliwe bo dodalem gazu i po problemie.
Zblizaly sie wakacje chcialem cos z tym zrobić jezdzilem po warsztatach na komputery i jedyne co wykazano to walniete swiece oraz cos tam z magistrala. od samego poczatku zalewam auto na orlenie ON Verwa z mysla ze to mu cos da bo wiem ze te auto jest wrazliwe na paliwo. Tuż przed wyjazdem dodalem formule do wtryskow STP. Po przejechaniu doslownie 300km problem zniknal. (Mielaem spokoj na okolo 4 tys km) Jakis miesiac temu problem powrocil z tym ze teraz auto potrafi zgasnąć podczas jazdy...dzieje sie tak tylko na luzie gdy jest na biegu zdarza sie ze czuje takie delikatne poszarpywania ale gdy mocniej wcisne pedal nie czuc tego. auto nie cierpi na brak mocy spalanie w normie. Ostatnio bylem znowu na kompie i nic nie wykazal (wtryski tez na podgladzie jakos sobie radza). Zmienilem tez stacje na shella ale to nic nie pomaga. Pali zawsze na dotyk z tym ze rano gdy go zapalam auto zalapuje i tak przez 3-5 sek faluje 500-1000obr...dodam gazu leciutko i ma gdzies 900obr az sie silnik nie rozgrzeje do odpowiedniej temperatury. dadam tez ze czasami gdy biore auto na luz obroty zawiesza sie tak na 2-3 sek okolo 900obr po czym opadaja na 750...czekam na jakies wskazowki rady moze ktos mial juz taki problem szukalem na forum podobnych tematow ale jakos nic konkretnego. moze ktos poleci jakis dobry warsztat ktory ogarnia sprawe tych nowszych diesli bo widze ze fachowcow duzo nie ma ktorzy sie na tym znaja. pozdrawiam i czekam na wypowiedzi specjalistow:))

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Bmw 330d. Dziwne obroty czasami gaśnie.
PostNapisane: 29 listopada 2009, 22:35 
Zacna persona forum

rafal_rs, siemka - napisz mi czy doszles do czegos z tym falowaniem obrotow -mam podobny w tej chili problem i nie wiem za co sie brac - serdecznie pozdrawiam - daj znac

PostNapisane: 30 listopada 2009, 09:30 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
Panowie było kilka razy na tym forum o falowaniu obrotów itp.
Wystarczy dobrze szukać....... ja sugeruję zakręcić się koło szyny CR czujnik ciśnienia, jeszcze coś tam w układzie zasilania paliwem jest ....... (no właśnie zadanie dla sprytnych ,co tam jeszcze jest )

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 22:31 
Forumowicz

Moje BMW: w trakcie zakupu
Na listwie crv z tyły kolego masz czujnik(dosc ciezki dostep podszybie z filtrem trzeba rozkrecic)
Jak tam sie dostaniesz zdei\jmij kostke z tego czujnika psiknij dobrze wd40 załóż kosteczke skręć reszte klamorów i potem kliknij pomógł...i nie dziękuj...
oczywiście jak pomoże :hyhy: :hyhy: :rotfl:

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 22:33 
Forumowicz

Moje BMW: w trakcie zakupu
:piwo: :przestraszony: nie ma pomógł...ale jazda... :padam:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1