Ola BMW, właśnie w świetle egzekucji w chinach...
Kara śmierci - jestem na tak, ale to byłoby zbyt ogólnie powiedziane.
U państwach komunistycznych można stracić głowę za wiele rzeczy. Czy to dobrze? Raczej nie dobrze. Ale rozmawiamy o tym czy jesteśmy ZA karą śmierci czy przeciw a nie ZA CO kara śmierci.Więc co do samej kary śmierci:
Czemu ktoś kto kogoś zamordował z premedytacją drugą osobę, albo napadł na kogoś z nożem bo chciał mu ukraść 5zł lub 5 milionów złotych i niestesty go zabił (nie ważne czy to palnował czy nerwy mu puściły) ma siedzieć 20lat i wyjść po 12? 15tu latach? Dlaczego mamy na niego płacić z naszych podatków? On będzie siedział sobie w ciepłej celi, miał lub nie mial pracy w więzieniu, będzie miał co jeść i nie zamarznie w zimie. A tymczasem w domach dziecka nie ma na książki, dzieci w biednych rodzin nie mogą liczyć na codzienny obiad w zimę... bo Państwa utrzymuje morderców, pedofili, gwałcicieli i zodzieji.
Czy kara śmierci za przemyt 4kg heroiny. Heroina to narkotyk twardy. Kto na tym zarobi? Mafia, dealerzy, przestępczość zorganizaowana - jak tego nie nazwać. Ktos straci? My wszyscy na tym tracimy. Mafia to haracze w restauracjach = wyższe ceny, Mafia to sprzedawanie narkotyków dzieciom i młodzieży. Ile osób zniszczy życie sobie i rodzinie przez takiego sk... co 4kg hery przewozi? Nie wiem czy by palcy dwóch rąk starczyło jakbym miał policzyć pogrzeby młodych ludzi z Warszawy z pewnej dzielnicy, w ktorej miałem dobrego kumpla... Ćpało "brown sugar" czy herę masę blokersów jak nie wszyscy. A potem słyszałem od niego. Ten się zaćpał, ten się zaćpał. Pytałem o takiego kolesia młodszego od nas o kilka lat (mielismy wtedy po 18cie)... On? On się zaćpał miesiąc temu... W końcu i on zaczął... stoczył sie na dno i dobiero się odbił w ostatniej chwili. Ile kosztowało go to zdrowia, zdrowia jego rodziców, kasy rodziców na szpitale, ośrodki itp...
Co do obrony tego straconego w chinach. Ciekawy artykuł, który broni goscia ze wszystkich stron. Nie uważacie że to troche naciagane:
Zanalizuję dla Was ten artykuł

-Egzekucja ojca polskich dzieci - już tytuł uderza do nas, toż to ojciec i to POLSKICH DZIECI!! Jak można!
-W Chinach stracono Brytyjczyka - nie anglika bo anglik to angol i się nam nie kojarzy tak wzniośle jak "Brytyjczyk"
-Opinia międzynarodowa apelowała do władz w Pekinie o ułaskawienie 53-letniego Akmala Shaikha.. - Więc nie tylko Polska ale i cały świat wierzy w tego "starszegofaceta" - 53lata to nie gowniarz
- Wykonując wyrok śmierci na obywatelu europejskiego państwa Chiny pokazały światu swój stosunek do standardów Starego Kontynentu - uważa Adam Bodnar z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. - Kolejne wyniosłe słowa jak to chińczycy źle walczą z narkotykami.
- Wykonano wyrok kary śmierci na osobie, która była niepełnosprawna umysłowo i która miała wyraźne związki z Polską. - Kolejne naciaganie. On nie był podobno niepełnosprawny umysłowo a chory na chorobę maniakalno depresyjna? Ale niepełnosprawny brzmi świetnie w takim artykue

No i podkreślamy że on nasz prawie POLAK!
-Andrzej Rzepliński z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka uważa, że wykonanie wyroku śmierci na obywatelu brytyjskim to przejaw barbarzyństwa- Mocne argumenty! A to nie barbaczyństwo że u nas sąd wypuszcza podejrzanego a on wraca i morduje dwóch świadków? A to nie barbarzyństwo że przez takich jak on umierają ludzie??
-Chińczycy wiedzieli, iż Akmal Shaikh cierpiał chorobę maniakalno-depresyjną. W jego opinii władze powinny umieścić go w szpitalu psychiatrycznym. Kolejne mocne słowa, bo przecież czytelnicy nie wiedzą że na to schorzenie trudno trafić do szpitala bo trzeba się zakfalifikować a mało tego nie można nikogo zmusić do siedzenia w zszpitalu, chyba się go skarze, no ale po co o tym mówić? Dziennikarze juz wiedzą lepiej!
-Mężczyznę skazano za przemyt heroiny, przy czym Akmal Shaikh miał nie wiedzieć, że ma przy sobie narkotyki - no a on w ogole o tym nie wiedzial.
-Profesor Góralczyk podkreślił również, że ważne było to, iż stracony Akmal Shaikh miał pakistańskie korzenie. - a w ogóle to sprawa polityczna
- Bogdan Góralczyk zasugerował, że wykonanie wyroku na wyznawcy islamu miało być sygnałem dla obywateli Chin, którzy są takiego samego wyznania. - a nawet religijna
-W ocenie sądu "nie było podstaw, aby wątpić w poczytalność oskarżonego". - o tu jeszcze w nawiasy dali, to tak mocno brzmi
Podsumowanie w jednym zdaniu:
Ten 53 letni ciężko chory umysłowo, brytyjczyk, ojciec polskich dzieci, został stracony za przemyt 4kg heroiny, w kraju wrogów jego ojca i wrogiej religi. A w ogóle to on nie wiedział ze je ma. Jak dla mnie troche farsa... Ale może tylko tak artykuł jest napisany.