BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 672 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: !!! Najlepszy Fan Klubu - plebiscyt tygodnika Auto-Świat !!
PostNapisane: 5 lutego 2010, 00:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 328ci
Kolego Charunio jednak jesteś bajkopisarzem.
Ciekawe jak ktoś mógł Ci z BMW powiedzieć, że ma 2,5 i 2 turbinki jak nie ma takiego silnika?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 lutego 2010, 00:51 
Częsty bywalec

Charunio
Dzisiaj jeździłem Paskiem B5 z kumplem, wcześniej jeździliśmy moim bmw, nie mam nic do żadnej innej marki, "buraki" zdarzają się w każdej marce, bmw, vw, itd... ale na forach takich zbyt dużo nie ma, co najwyżej wpadną sie zapytać czemu coś się zepsuło... na tym się kończy ich przygoda, w większości u nas jak i pewnie u was są miłośnicy, fanatycy? marki :) A to głosowanie AŚ jest do d... najlepiej jak by ktoś wygrał i zrobiło by się ogólny zlot miłośników samochodów. Takie moje zdanie...

PostNapisane: 5 lutego 2010, 01:29 
Pierwsze kroki

Moje BMW: Passacina
Kod silnika: AWX
mirek69 napisał(a):
Ciekawe jak ktoś mógł Ci z BMW powiedzieć, że ma 2,5 i 2 turbinki jak nie ma takiego silnika?

No masz. Przytoczyłem dokładnie rozmowę z maja. Wyglądała ona tak:

http://img707.imageshack.us/img707/4923/cb01.jpg

Proszę kliknij w ten link i poczytaj, zadaj sobie ten trud.

Napisałem także, że "W topicu ją przytoczyłem niedokładnie (sens zachowany), bo pamięć ludzka zawodna jest." Rzeczywiście w maju nie było mowy o silniku, tylko o skrzyniach mój błąd - przepraszam. Chciałem jedynie przytoczyć z grubsza sens rozmowy. I mówił o dwóch turbinkach. Nie wiem po co, bo to, co mnie wyprzedziło, to było E 34. Nie wiem, czy w E 34 jest biturbo, czy nie - nie wnikam. Gość łyknął Passata (nie powiem nie najgorzej wyglądającego) i chciał błysnąć. No i miał swoje chwile glorii zakończone brutalnie. Dla szpanu to powiedział? Dla dowartościowania się? Czy dla pokazania mi, jaką to ja ruiną jeżdżę a on jaki ma high tech pod maską? Są tacy ludzie. Dowartościować się musi za wszelką cenę. Posłuchaj czasem, co wygadują na CB aż się zdziwisz.

Ja w swoim życiu wiele motoryzacyjnych bajek się nasłuchałem. Na przykład, ze koleś wsadził do Poloneza silnik V8 z Range Rovera i nim normalnie jeździ, że ktoś fiatem 125 P poleciał 200 km/h, a zamykanie budzików kadettem 1,3 było naturalne. Miałem wtedy model 1,6 SR czyli usportowiony kapkę i budzika nigdy nie udało mi się zamknąć. Raz w Niemcowni poleciał licznikowe 190 km/h i to też po rozpędzaniu że hoooo.

I dlatego tak ostro kolesia potraktowałem, bo wiedziałem, że dwóch turbin raczej nie ma, co najwyżej jedną, albo wcale, a musi się pokazać przed szerokim gronem CB jaki to on kozak i co on to niby ma. Nie właziłem z nim w dyskusje, bo by mnie sprowadził do swojego poziomu, a potem pokonał doświadczeniem. Nie spotkałeś się nigdy z takimi ludźmi? Przecież on myślał, że jak ma auto inne niż ja, to mu kitu nawtykać może.
Równie dobrze mogę Was na ograniczeniach wyprzedzać jak jedziecie prawidłowo i każdemu mówić, że mam W8 z czterema turbinkami. Bo przecie mówić mogę, nikt mi nie zabrania. Bym się zachował tak samo jak tamten.

I dlatego proszę - poczytaj dokładnie co napisałem, poklikaj we wszystkie linki (a szczególnie zobacz prawidłową majową rozmowę). Potem poczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem tego, co napisałem, a potem mnie oskarżaj o bajkopisarstwo.

Naprawdę tak ciężko jest poczytać sprostowanie i dokładną rozmowę? Naprawdę do tego dążysz, by utrwalać stereotyp "typowego kierowcy BMW, co najpierw działa, a potem myśli?" Zdaje się że właśnie po to jest to forum, by ze stereotypami walczyć..

PS, Jeżdżę AWX, który firmowo nawet nie ma 310 Nm, tylko 285 i jakoś mi to nie przeszkadza. Na chwilkę obecną lekki wirus w nim siedzi i mi to styka do życia.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 02:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 328ci
Mnie się czepiasz, że czytam niedokładnie, a przecież ja tylko zamieściłem fragment Twojej wypowiedzi. Nie wymyśliłem go, nie zinterpretowałem go na swój sposób, to był tylko fragment TWOJEJ WYPOWIEDZI.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 06:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: Passacina
Kod silnika: AWX
mirek69 napisał(a):
Mnie się czepiasz, że czytam niedokładnie, a przecież ja tylko zamieściłem fragment Twojej wypowiedzi. Nie wymyśliłem go, nie zinterpretowałem go na swój sposób, to był tylko fragment TWOJEJ WYPOWIEDZI.

No przecież się zarejestrowałem po to, by tą wypoweiedź sprostować i pokazć, jak naprawdę brzmiała. I pisałem to juz tutaj dwa razy i powtórzę za trzecim. Rzeczywiście nie było mowy o silniku, tylko o skrzyniach - oryginał gadki z maja w jej prawidłowym brzmieniu dokleiłem, przeprosiłem ładnie, napisałem, że mój błąd i że pamieć ludzka zawodna jest, tu raczej chodziło o to, że sens wypowiedzi jako taki się nie zmienił, tylko troszkę pokićkałem jej początek. Myślę, że po przeczytaniu mojego pierwszego sprostowania 99% ludzi na tym forum zatrybiło o co chodzi i jaka była prawdziwa gadka. A że Ty jesteś w tym 1%, który uparcie nie przyjmuje do wiadomości moich przeprosin, przyznania się mojego do błędu i pokazania jak naprawdę gadka brzmiała, no to cóż mi do tego. Wolno Ci tak robić. Tylko już więcej nie ośmieszaj się pisząc w kółko pierwszy cytat o silniku, zwłaszcza, że go sprostowałem, przytoczyłem naprawdę jak brzmiał i przyznałem się do błędu.

EOT.

Ostatnio edytowano 5 lutego 2010, 07:43 przez Charunio, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 lutego 2010, 07:43 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dobra, koniec głupot.

Tutaj powstał nowy, czysty temat, po to właśnie aby forumowych wojenek nie było, my tego nie zaczęliśmy ani nie ciągnęliśmy, prawdę mówiąc - mamy totalnie te bzdury gdzieś.
Czytamy sobie czasami z politowaniem co ludzie piszą na innych forach, między innymi Waszym i nawet nie piszemy nic, nie rejestrujemy się u Was, bo nam się zwyczajnie nie chce.
Natomiast, co widać, to nadzwyczajna agresja ze strony userów VW w naszą stronę...
Ja mam taką zasadę, nie piszę nic, czego nie powiem w oczy. Proponuję to samo.
Jak jak ktoś z WV, będzie miał coś do powiedzenia, proponuję aby na ulicy do mnie podszedł i porozmawiał, jak auto wygląda, każdy wie, a nie pisał jakieś dyrdymały jakie to BMW jest złe... Dla mnie nie ma znaczenia marka auta, butów, wody kolońskiej, ale ma znaczenie człowiek, jaki jest.

Co do tego, gdzie jest więcej buraków - pole do dyskusji, było by szerokie.

Przyjdzie Fryderyk, przemoderuje temat.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 08:03 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam ,więc muszę się odnieść.......... do:

Charunio napisał(a):
Kolego ROGER-NYSA nie znasz mnie, nigdy się nie widzieliśmy, a wysyłasz mnie do psychologa. Czemu?
Charunio napisał(a):
Dlatego, że napisałem rozmowę, która miejsce miała?
Charunio napisał(a):
Jak widzisz data z maja 2009. Bo wtedy to miało miejsce

Kolego Charunio w mojej ocenie rozmowa z psychologiem nie jest wcale złą sprawą. Z usług w tej branży korzysta spore grono znanych i szanowanych ludzi , sportowców ,polityków i biznesmenów (nie ma potrzeby wypisywać kto jeszcze i nie ma w tym nic złego)
Twoją opowieść przeczytałem kilka razy, przykro mi że trauma z przed roku trwa, że przytoczona rozmowa z kierowcą BMW tak mocno penetruje twój umysł.
Przykro mi również że twoje życiowe niepowodzenia są związane z marką BMW i kierowcami tych samochodów.
Ja jako jeden z kierowców BMW , ogolonych na łyso , zauważyłem kłopot .........
Kłopot człowieka tak samo jak ja pasjonującego się motoryzacją , człowieka który z bólem w sercu opowiada o tym jak zły jest świat i jak to solidnie został obdarzony przez naturę. (ostatniego gratuluję) Teraz forum passanta i BMW oraz kilka osób CB radia wie że masz kolosa w majciach.

Mam świadomość tego ,że nie jestem odpowiednią osobą aby radzić Ci czy powinieneś porozmawiać z psychologiem czy nie. Może niepotrzebnie w swojej wypowiedzi wykorzystałem słowa małżonki pracującej w tej branży.
Czasem przysiądzie obok i chcąc nie chcąc czyta wypowiedzi różnych osób.
Powiedziała że .......Twój świat stanie się kolorowy i piękny, życie wspaniałe a każdy „kark” w BMW będzie tylko miłym zamożnym panem. (ZAZNACZAM że nie chcę źle dla Ciebie)

Powiedziała że powinieneś odpocząć i zrelaksować się ,ale przede wszystkim dobrze by było abyś nie wdawał się w „jałowe „ rozmowy z głupszymi od siebie, to może niepotrzebnie cię drażnić. Leki antydepresyjne dobiera się indywidualnie ,być może mogła by Ci pomóc i coś dopasować nie działającego zbyt mocno bo tragedii nie ma ,ale to dopiero po długiej rozmowie z Tobą ,o tobie ,twoich kłopotach i Twoim życiu.

Ja z swojej strony obiecuję że będę pamiętał o twoim przewrażliwieniu i złych wspomnieniach dotyczących marki BMW. Postaram się nawet zorganizować jakąś kampanię na tym forum aby udowadniać Ci że kierowcy BMW są spoko i że nikt nie zrobi Ci krzywdy.

W tym miejscu przepraszam Cię za to że wkleiłem na tym forum twoją opowieść i nazwałem cię bajkopisarzem , gdybym wiedział jak jest nigdy bym tego nie zrobił.

Co do twojego zacnego motorka AWX ....... z doświadczenia wiem że sprawna jednostka w serii !! zazwyczaj dysponuje mocą w granicach 135-nawet do 140ps. I legitymuje się momentem w okolicach 305 Nm.

Charunio napisał(a):
PS, Jeżdżę AWX, który firmowo nawet nie ma 310 Nm, tylko 285 i jakoś mi to nie przeszkadza. Na chwilkę obecną lekki wirus w nim siedzi i mi to styka do życia.

Z Twojej wypowiedzi wynika że auto nie trzyma zakładanych przez producenta parametrów.
I dysponuje mniejszym o około 25Nm momentem niż sprawne motorki innych kolegów.
„Lekki wirus” ......... ładnie brzmi jednak obawiam się, że musiało skończyć się na ograniczeniu dawki paliwa z powodu kopcenia.
Zazwyczaj jest to związane z niedomaganiem układu zasilającego silnik w powietrze.
Mówiąc wprost masz problem z ciemnieniem w kolektorze ....... A MIMO TO ZA CHIPOWAŁEŚ AUTO :kwasny: (LEKKI DRUCIK)
Wyznajemy zasadę auto sprawne - można robić program. Auto nie domaga -nie ma programu !!! inna opcja to : kopanie błagającego o to aby przestać.
W ranach przeprosin chętnie zrobił bym Ci diagnostykę twojego auta, myślę że małżonka również z przyjemnością zajęła by Ci parę chwil rozmową. Ja w międzyczasie usunął bym przyczynę niedomagania naturalnie za free. Jednak odległość między nami zapewne wyklucza taką opcję.
Szkoda ........

Pozdrawiam Krzysiek

Ostatnio edytowano 5 lutego 2010, 09:08 przez Roger-Nysa, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 5 lutego 2010, 08:13 
Forumowicz

Moje BMW: 323ti
Kod silnika: M52B25
Eeeeeeeeeeeeeeee spokój!!!! :cisza: Co wy sie tak napinacie, nikt z was nie potrzebuje psychologow itd... Powiem szczerze przelecialem tylko szybko ostatnie posty czytajac co drugie slowo :rotfl: , no i musze powiedziec ze jestem bardzo zdziwiony postawa nasza jak i ze strony Passatów, nie trzeba wcale obrzucywac sie obrazliwymi haselkami. Troche nie ladnie "szpiegowac" nasze forum.... Zreszta tak szczerze co wam to dalo...??? Jak szpiegowaliscie od samego poczatku to pewnie zauwazyliscie ze mazdy sie rozgoscily, i nikt nie mial problemow ze soba ani nie obrzucywalismy sie chamskimi oddzywkami.... Jak macie potrzebe sie wyładowac, to na worku bokserskim albo w jakikolwiek inny sposob a nie publicznie na forum, tylko po to zeby pozniej "Ciebie" ktos poklepal po ramieniu i poczul swoja "wyzszosc" :zabawa:

A Wiec..... :08: ???

Obrazek

PostNapisane: 5 lutego 2010, 08:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: Sędziwy Paździerz
Kyokushin napisał(a):
Przyjdzie Fryderyk, przemoderuje temat.

Frycuś :zabawa:

PostNapisane: 5 lutego 2010, 09:41 
Pierwsze kroki

ROGER-NYSA napisał(a):
P.Schreyer jak już tu jesteś........ witamy.
Więc rozgość się , dobrze świadczy o tobie że się przyznałeś że szpiegujesz...

Miło mi powitać, ale moja obecność na waszym forum nie będzie długa.
BoxX napisał(a):
troche nie ladnie "szpiegowac" nasze forum.... Zreszta tak szczerze co wam to dalo...???
Szpiegowanie najczęściej polega na podpatrzeniu, jak przeciwnik radzi sobie z wygraną.
I jak już ktoś od was wcześniej zauważył, nick P.Schreyer pokazał się też na naszym forum (vw). I jak już wcześniej napisałem, zalogowałem się na waszym forum, by zobaczyć kiedy ktoś to zauważy. A ja osobiście stawiałem na to ze pan P jest szpiegiem od was.
ROGER-NYSA napisał(a):
A tak z innej bajki uzupełnij lokalizację, auto,silnik ..... mogę porozmawiać z tobą o silniku w twoim aucie......... myślę że warto czegoś się dowiesz.

Dziękuje za pomoc, ale mi się nie da pomóc, z AAM nie da się nić wyciągnąć ani wyrzeźbić.
ROGER-NYSA napisał(a):
Ponadto miało nie być wrogo ,jednak teksty na waszym forum świadczą o bardzo negatywnym nastawieniu do nas.

Kolego, ktoś lubi bmw ktoś mazde, kolejny woli fiata a ktoś dajewo. i w każdej z tej marki, znajdzie się ktoś kto powie ze inne marki to syf, banda debili, która szpanuje itd.
Weso napisał(a):
że szppiegują to ja też mogę:) witam i pozdrawiam:)
siemanos z rana :)
ROGER-NYSA napisał(a):
To co przeczytałem .... albo jest prowokacją albo ten kolega CHARAKTEREK -"bajkopisarz"
Czy chcesz powiedzieć, że mój kolega kłamie?? Powiedz, jaki by miał w tym cel. I powiedz mi jeszcze z czystym sumieniem, że nigdy w życiu nie spotkaliście się z kierowcą vw passata czy golfa, który miał wsadzonego vr-a i nie chwalił się, że betunie to on pojedzie na każdej kresce w każdym zakręcie.
mirek69 napisał(a):
To ja ci powiem, że mój AAM to 2,2 na 2 turbinach. Możesz się nie znać na wszystkich modelach vw i raczej powinieneś mi uwierzyć i chcieć zobaczyć jak to wygląda. Każdy z nas, może drugiej osobie powiedzieć co chce. Albo się na tym znamy i nie uwierzymy, albo nie znamy i łykniemy każdy silnik jak koń dropsa.

I ostatnich kilka słów o stereotypie bmw. Mój kuzyn ma piękną czarną 318 z 2000 roku chyba, na ksenonie, wspaniała. lubie sobie nią pojezdzić, lecz te 120 km jakoś ciutek mało :)
Ale trzy domy dalej mieszkają cyganie, którzy mają bmw z angli z kierownicą po prawej stronie, 330 i 328 coupe. I co robią??? ........... Kolejna rzecz. Jeden z was wkleił tu takie zdjęcie z serialu ranczo, gdzie wysiała brygada z dwóch bmw z kijami itd. Przecież to nie ja, ani moje forum to wymyśliło, że właściciele bmw to karki i pierwsi do ustawki.

Troszkę się rozpisałem i jednocześnie dałem panu Fryderykowi troszkę roboty, ale mam nadzieje, że zdążycie przeczytać zanim nastąpi czyszczenie.

Pozdrawiam.

ps. Jeśli wam na prawdę przeszkadza nasza obecność, po prostu powiedzcie, a ja osobiście napiszę do waszego administratora o skasowanie mojego konta i nie będę miał o to żalu.

I zalogowanie się na waszym forum pod tym nickiem było zrobione przeze mnie specjalnie. Ale nie do wywoływania zamieszek, tylko do ujawnienia się pana P na moim forum.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 09:59 
Uzależniony od forum :)

Dobry temat. Marka auta określa człowieka. Ciekawe kim jestem. Miałem VW VR, BMW mam, NISSANA mam, miałem FORD-a, byłem na forum MAZDASPEED, bo miałem MAZDE 323 F BA GT. Kim jestem. Teraz muszę kupić merca. Będę dresem z BMW i emerytowanym taksówkarzem z merca na raz :ok:

A to że ktoś jeździ marką X a o marce Y uważa że to syf... Ja się nie dziwię. Część ludzi przykłada ogromną wagę do zakupu auta. Szuka miesiącami, siedzi w necie, rozmawia w pracy, bierze kredyt na 10 lat...w tym czasie dochodzi do wniosku że TO co kupił TO JEDYNE słuszne a wszyscy inni to debile bo kupili starszy drożyszy, nowszy gorszy inny brzydszy, drozsy i slabszyb, bardziej awaryjny, z mniejszym kufrem itp. I nie potrafią zrozumieć że każdy ma INNE przesłanki w zakupie. Jeden kupi Diesla kombi i sie cieszy, inny ciasne coupe i też sie cieszy.

Przytoczę po raz kolejny pewną znaną każdemu sytuację.

Jedziemy jakąs droga prędkością X.
Przed nami ktoś jedzie znacznie wolniej - IDIOTA - ZAWALI droga
Ktoś nas wyprzedza - IDIOTA - PIRAT - MORDERCA.
TYLKO MY jedziemy jedyną słuszną, bezpieczną i dobrą prędkością. :ok:

Panowie nie ma się co spinać :) Piszę jako ktoś kto jeździł:
FIATEM, BMW, VW, FORDem, TOYOTĄ, MAZDĄ.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 10:06 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Obecność nam nie przeszkadza, z chłopakami z forum mazdy się polubiliśmy... a to dlatego że było po prostu śmiesznie, trochę się pożartowało, pogadało - pokazali klasę.
Po pierwsze - można było pogadać o motoryzacji po drugie - już wycofali się z tego głupiego konkursu.

I jak widzę, na forum passata, też gro ludzi jest normalnych, a jedynie jednostki dają jakieś dziwne popisy.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 10:09 
Pierwsze kroki

No i pokazał się pan P znowu na moim forum, tylko jeszcze chyba się nie zdobył na odwagę, powiedzieć z jakiego forum.

Cytuj:
P.Schreyer

Witam ponownie
Chciałem napisać że nikt nie jest bez winy, niema się co obrazać o byle gupstwo, moze i palnołem bez namysłu coś co niepowinienem, no ale bez jaj niebedziemy z tego powodu robić wojny miedzy klubami
Co do stylu jazdy i zachowania to zalezy od ludzi, i wszedzie zdazaja cię czarne owce bez wyjatku.
Pozdrwaiam i zyczę wszystkiego dobrego w tym konkursie

Mam nadzieję, że wróci i postąpi honorowo, jak my na waszym forum. I wtedy będzie wiadomo, kto tak na prawdę zaczął całą awanturę.

I zalogowanie się na waszym forum pod tym nickiem było zrobione przeze mnie specjalnie. Ale nie do wywoływania zamieszek, tylko do ujawnienia się pana P na moim forum.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 10:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
mądrze godosz Kocie:)
a ocenianie stereotypami? dziecinada i amatorszczyzna
to ze jeździsz BMW nie oznacza ze jesteś dresem, a jeżdżąc Mesiem ze jesteś emerytem,
ocenianie stereotypami pokazuje nam troche charakter czlowieka oceniajacego w uproszczeniu a nie używającego głowy i faktów do oceny innych ludzi, zazwyczaj to zakompleksione szaraczki, których życie raczej nigdy sie nie zmieni

PostNapisane: 5 lutego 2010, 10:17 
Pierwsze kroki

Tylko Kyokushin, pamiętaj, jeśli ja od ciebie usłyszę tekst raczej wiarygodny, to na pewno ci uwierzę, ale jeśli będziesz mnie czarował tekstami, jak to kolega charunio opisał przez cb, to w każdej marce będziemy uważali, że to osioł i kretyn i że cała marka pewnie takich debili jest.

I chyba ty to napisałeś wcześniej, że nic nie będziesz pisał tylko wolisz prosto w oczy komuś powiedzieć. I ja bardzo chętnie mógłbym ci pokazać kilka osobników u siebie w mieście, jak panowie reprezentują marke bmw, tylko bałbym się, że w tym momencie dostał bym od ciebie w ..... przerywając mi w pół zdaniu.

Niestety, wy musicie się pogodzić z faktem, że w większości starymi bmw wożą się małolaty, tak jak i my musimy się przyzwyczaić, że golfami jezdzą dresiki no i też małotaty. no i oczywiście standard, na tylnej szybie "NO BASS NO FAN" i garnek rozkręcony na pół osiedla.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 10:32 
Pierwsze kroki

DarPiet napisał(a):
ocenianie stereotypami pokazuje nam troche charakter czlowieka oceniajacego w uproszczeniu a nie używającego głowy i faktów do oceny innych ludzi, zazwyczaj to zakompleksione szaraczki, których życie raczej nigdy sie nie zmieni
A ja kolego mam do ciebie pytanie. Jak stoisz w kolejce do lekarza i musisz siedzieć cały dzień, czekasz na raczy wyjść pielęgniarka i poprosi pana o wejście. To nie oceniasz ich z góry?? Że jeb... służba zdrowia, złodzieje itd???

Ja pracuje akurat w służbie zdrowia. Moja mama 35 lat w służbie zdrowia. Można powiedzieć, że szpital to mój drugi dom. Nasłuchałem się opinii ludzi, jak to bardzo narzekają. Ale gdy zacząłem w tym robić i zobaczyłem jak NFZ traktuje służbę zdrowia i jak ministerstwo robi wymagania, że na wizytę do okulisty trzeba się zapisać z 60 dniowym opóźnieniem, to do kogo pacjent ma pretensje??? Oczywiście do bogu ducha winnemu lekarzowi i pielęgniarce.

Tak więc ocenianie stereotypami pokazuje nam, że w każdej dziedzinie życia będziemy to robić. od samochodów po moherowe berety itd.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 10:33 
Administrator

Myślę że wiara w dziwne stereotypy prowadzi do tych waśni.

Przeczytaj sobie regulamin tego forum, regulaminy naszych spotkań, możesz przejrzeć relacje ze spotkań... tudzież poczytać forum i wypowiedzi użytkowników.

Buraki widuję w praktycznie każdej marce... i nie muszą to być osoby młode, dobrze zbudowane ani ogolone na łyso. Często normalnie wyglądający chłop w rodzinnie wyglądającym samochodzie potrafi jechać i zachowywać się jak buc... i bardzo często jadąc w trasie to widać.

Odnoszę wrażenie, że polska scena motoryzacyjna przypomina polski parlament.
Jak my, jako społeczeństwo nie umiemy się dogadać, to czego oczekiwać po tych, których wybieramy.

Chyba by się wszystkim przydały, jakieś spoty integracyjne, poszerzenie horyzontów, a w kwestii motoryzacji wyjście poza jedną markę.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 11:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: brak;) Miata Miracle
Kod silnika: BP (1.8)
Kyokushin napisał(a):
Myślę że wiara w dziwne stereotypy prowadzi do tych waśni.

Przeczytaj sobie regulamin tego forum, regulaminy naszych spotkań, możesz przejrzeć relacje ze spotkań... tudzież poczytać forum i wypowiedzi użytkowników.

Buraki widuję w praktycznie każdej marce... i nie muszą to być osoby młode, dobrze zbudowane ani ogolone na łyso. Często normalnie wyglądający chłop w rodzinnie wyglądającym samochodzie potrafi jechać i zachowywać się jak buc... i bardzo często jadąc w trasie to widać.

Odnoszę wrażenie, że polska scena motoryzacyjna przypomina polski parlament.
Jak my, jako społeczeństwo nie umiemy się dogadać, to czego oczekiwać po tych, których wybieramy.

Chyba by się wszystkim przydały, jakieś spoty integracyjne, poszerzenie horyzontów, a w kwestii motoryzacji wyjście poza jedną markę.
:ok:
Mam identyczne zdanie.

Pierwszy Warszawski spot międzymarkowy już się dogaduje. Zapraszamy Passaty, Golfy i wszystkich innych.
Tu i na MazdaSpeed już są tematy. Dołączcie się.

PostNapisane: 5 lutego 2010, 11:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
P.Schreyer napisał(a):
A ja kolego mam do ciebie pytanie. Jak stoisz w kolejce do lekarza i musisz siedzieć cały dzień

nie wiem o czym mowisz...
za 80zl/miesiecznie mam pakiet w prywatnej sieci (enelmed) gdzie nie traktuja mnie jak zlo konieczne tylko jak brzeczaca gotowke.
gdzie nie czekam miesiacami na ustalenie terminu wizyty
gdzie jest czysto cieplo i schludnie.
moja byla tesciowa jest pielegniarka od 30lat... nie bede komentowal...

PostNapisane: 5 lutego 2010, 11:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Z forum Golfa :wstyd:

kapela20 napisał(a):
koledzy wystrczy wylaczyc pliki ciasteczka (cookies) i mozna napierdalac ile sie da nawet 100 glo.po sobie

Toshiba napisał(a):

APROPO :grin: Koledzy a wiecie dlaczego nowe BMW będą miały szklane drzwi? Żeby paski od dresu było przez nie widać :helm:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 672 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1