BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 23:50 
Pierwsze kroki

jacek.kupracz napisał(a):
Czy ktoś rozwiązał problem parujących lamp? Ja zmieniałem klosze z AL na BOSCH, czy uszczelki w wypadku tych lamp są inne? Chyba nie... Już chciałem kupić w ASO nowe ale cena mnie trochę odstraszyła, 69PLN/szt.

Wie ktoś może gdzie można kupić klosze typu AL dowolnej firmy, bo w Poznaniu w ASO zaśpiewali 270zł, przesada a muszę wymienić bo mam mocno porysowane (matowe), a polerki się obawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 23:52 
Pierwsze kroki

jacek.kupracz napisał(a):
Czy ktoś rozwiązał problem parujących lamp? Ja zmieniałem klosze z AL na BOSCH, czy uszczelki w wypadku tych lamp są inne? Chyba nie... Już chciałem kupić w ASO nowe ale cena mnie trochę odstraszyła, 69PLN/szt.

Wie ktoś może gdzie można kupić klosze typu AL dowolnej firmy, bo w Poznaniu w ASO zaśpiewali 270zł, przesada a muszę wymienić bo mam mocno porysowane (matowe), a polerki się obawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2009, 10:42 
Częsty bywalec

U mnie tez parowała jedna lampa. Wyjąłem ją i doszedłem do wniosku, że woda nie dostaje się uszczelka pomiędzy kloszem, a tyłem lampy.
Problem tkwił w nieszczelności pomiędzy przeźroczystą szybką a resztą (czarną) częścią samego klosza! Uszczelniłem to połączenie silikonem - już 4 dni (pada cały czas prawie) i jest dobrze.

Inna sprawa, że po wyczyszczeniu lampy parującej musiałem wyjąc tez druga bo taka była różnica - teraz jest blask i auto odmłodniało :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2009, 13:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Mialem to samo.

Owszem jest to wilgoc w powietrzu, ale na nic sie nie zdadza te czynnosci, jezeli beda wykonywane w dni, w ktorych jest duza wilgotnosc powietrza. Tj. wszystko wysuszymy i zalozymy klosz....wilgotne powietrze nie bedzie dawalo o sobie znac, dopoki nie przyjda cieplejsze temperatury i wilgoc zawarta w powietrzu reflektora zacznie sie skraplac......

Ja zrobilem tak: Odczekalem na suchy dzien (lub garaz ogrzewany), rozebralem wysuszylem, silikonik na uszczelke i jest gitara!!!! A parowaly odkad kupilem

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

Tytuł: Re: [E46] Parujące lampy i skraplająca się woda
PostNapisane: 10 lutego 2010, 14:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=320
HeniuS zobacz moze jakimś przezroczystym sylikonem ;)

Ja jak wstawiałem krzyże do e36 i zaczęła mi parować prawa lampa to wymontowałem, rozłożyłem na części i klosz zostawiłem na noc na grzejniku. Pomoglo ;)

Ostatnio edytowano 10 lutego 2010, 22:53 przez artim32, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 lutego 2010, 14:48 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328Ci
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 2&start=40
W E46 łatwo rozwalić klosz trzaskając mocno maską...
Jesteś pewien, że nia masz nigdzie zadnego małego pęknięcia? Jeżeli nie to wymień uszczelki.

PostNapisane: 8 lipca 2011, 21:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46 320 D LIFT
Kod silnika: M 47/TU
u mnie parują przeciwmgielne ,próbowałem je rozebrać żeby dostać się do uszczelki i je w środku wyczyścić ale ni dałem rady chyba są nierozbieralne (E 46 Lift) :rozpacz:

PostNapisane: 12 lipca 2011, 19:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46 320 D LIFT
Kod silnika: M 47/TU
Pitz napisał(a):
W E46 łatwo rozwalić klosz trzaskając mocno maską...
Jesteś pewien, że nia masz nigdzie zadnego małego pęknięcia? Jeżeli nie to wymień uszczelki.

Masz rację, ja swoje czyściłem ,suszyłem i nic nie dało.Po uważnym przyjrzeniu się lampom zauważyłem pęknięcia,opierdzieliłem w koło uszczelniaczem dekarskim i od tej pory jest ok :13:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1