BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi w swojej reklamie osmiesza inne marki ...
PostNapisane: 22 lutego 2010, 11:45 
Uzależniony od forum :)

spider napisał(a):
Ale wydaje mi sie,ze jak by BMW bylo w podobnej sytuacji to te auta tez byly by bardzo podobne.

"Co by było, gdyby..."

Niestety, a może stety audi jest w sytuacji, w jakiej jest, przez co nie trafia w mój gust.

PostNapisane: 22 lutego 2010, 11:52 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
mroova81 napisał(a):
Bobby: problem z gejowskimi audicami i nienawiścią do nich, polega na tym, że firma bez tradycji w zasadzie, która zaistniała dopiero w latach 80tych pojawiła się z nikąd, nagle zaczęła być realnym zagrożeniem dla świętości jakimi były w ten czas BMW i merc. Nikt tutaj nie pisze, że multipla jest gejowska, albo fiat500. Gejowskie jest audi, które niewiadomo skąd, i nie wiadomo jak, ale odbiera znaczną część klientli bawarskiemu producentowi. Myślę, że trzeba jakoś zacisnąć zęby i przyjąć to z twarzą, a nie cisnąć bezsensowne farmazony tym, że to tylko VW.

To czy zabiera klientów czy że wyrosła na Filip z konopi to mnie kompletnie nie interesuje. Fiat 500 jest gejowski ? Nie powiedziałbym. Multipla gejowska nie jest raczej po prostu czerstwa :)

Nie jestem fanatykiem BMW i nie jestem zapatrzony też tylko w stare modele. Mówię otwarcie E60 to kasztan :) inne nowe modele też są lipne jak np. przebrzydkie 5Gt które kojarzy mi się z Reanault Thalią a najbardziej mnie odpycha od tej marki przerażająco niski poziom ich wykonania.

BMW dawno temu określiło że chcę w swoich samochodach pierwiastek sportu. Mercedes luksus i wygoda a Audi ? Założyło że będzie robić dobre samochody no i robi ale to też moim zdaniem za mało... Tak jak ta reklama z kluczykami: design, comfort itd. tyle że wiemy że jak coś jest co wszystkiego to tak naprawdę jest do d... ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 lutego 2010, 11:58 

Jak już ruszyła dyskusja, czy audi jest fajne, czy też nie, to pozwolę sobie zapytać, dlaczego audi, jako jedyne z trójki ma napęd na przód?

PostNapisane: 22 lutego 2010, 12:04 
spider napisał(a):
No dokladnie tak samo mysle,to ze tobie one nie pasuja,ze zle sie nimi jezdzi to twoja opinia i jest ok.Ale to nie znaczy ze kazdemu musi sie nimi zle jezdzic.Czyli w rzeczysistosci one jezdza dobrze,ale dla ciebie to za malo.

Oczywiście, są ludzie, którzy powiedzą, że beemkami się jeździ beznadziejnie, bo RWD :/ Ja tam szanuje wybor innych, ale nie ma czegoś, co sprawia, że myślałbym o tych samochodach. Oczywiście, że 100% to samo to nie jest- A4 i passat. Ciężko jednak powiedzieć, że ktoś się myli, że uważa z grubsza, że to podobne bardzo auta.

Zabawne, że obydwa mają kody B5- prawda, czy fałsz?
Podobne bryły? prawda, czy fałsz? obrazek valdorane świetnie wyjaśnia
płyty podłogowe od b5 są w jednym i drugim takie same?
silniki?
wiele, wiele części?
prowadzenie, właściwości jezdne a4 z fwd bardziej przypominają Wam beemkę, czy passata? Jak beemkę, to o czym z Wami panowie rozmawiać :/ lepiej przenieść się do tematu filmy i dyskutować wyższość avatara nad 2012 lub odwrotnie.

mroova81 napisał(a):
Nikt tutaj nie pisze, że multipla jest gejowska, albo fiat500. Gejowskie jest audi, które niewiadomo skąd, i nie wiadomo jak, ale odbiera znaczną część klientli bawarskiemu producentowi. Myślę, że trzeba jakoś zacisnąć zęby i przyjąć to z twarzą, a nie cisnąć bezsensowne farmazony tym, że to tylko VW.

Umiesz czytać? Po polsku? ze zrozumieniem? Albo chociaż CAŁY post, a nie sam napis na obrazku? Kto napisał, że Audi jest gejowe? :mur:

Zabawne, pan zarzuca mi, że nie znam się na samochodach, a sam nie umie czytać :)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 12:08 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
bobby: To już gadanie na siłę. Że niby jest do wszystkiego, to jest do dupy? Może by i tak było, gdyby było oprócz tego czym jest teraz, było dodatkowo autem terenowym oraz dostawczym. Jest szybką limuzyną (wbrew temu co piszą w killach tutaj nie wolniejszą od bawarek), jest wygodną limuzyną (nie mniej niż analogiczne odpowiedniki tutaj), czy czegoś brakuje? OK FWD, pozostawia niedosyt, bo na pewno nie sport. A jeżeli sądzisz, że w audicach brakuje pierwiastka sportowego, to zapraszam do mnie na kawkę, zejdziemy do garażu i poszukasz go w moim dwu tonowym kombi w automacie, tego "pierwiastka sportowego"

Fryderyku znawco samochodów: na zdjęciu jest C5 a nie B5 audi i B5 passat.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 12:17 
mroova81 napisał(a):
Fryderyku znawco samochodów: na zdjęciu jest C5 a nie B5 audi i B5 passat.

To, co wkleił valdorane to idealny przykład, bo fotki są podobne, podobny kąt, kolor, jak na dłoni widać podobne bryły. Poza tym, każdy nawet pseudo spec wie, że C5, czy w ogóle A6 nie różni się bryłą wiele od mniejszego brata- to chyba oczywiste, a ja pisałem o bryle.

Skoro już się do takich skrótów czepiasz, to sam jesteś dyletant motoryzacyjny i ignorant.

Otóż drogi kolego, nie ma czegoś takiego, jak 530d avant.

Więcej czasu na łamach auto-świata, niż obcowania w prawdziwym świecie z prawdziwymi samochodami :hyhy:

PostNapisane: 22 lutego 2010, 12:34 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Fryderyk napisał(a):
płyty podłogowe od b5 są w jednym i drugim takie same?

Jak możesz pisać, że chodzi Ci tylko o bryłe, jak piszesz, że chodzi o płytę podłogową, co jest IMO bardzo ważnym elementem samochodu. Piszesz, że B5 passat ma tą samą, co B5 a4, a w rzeczywistości nie rozróżniasz A4 od A6. W rzeczywistości tylko A3 jest konstrukcyjnym volkswagenem, w pozostałych przypadkach wspólnych mianowników jest tyle samo, co między E39 a roverem 75.
Co do avanta w podpisie, to jest to wpis celowy. A auto świata nie czytam, poziom jego jest żenujący. Tobie również odradzam, nię będziesz sadził takich stereotypów więcej może.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 13:01 

mroova81 napisał(a):
wspólnych mianowników jest tyle samo, co między E39 a roverem 75.

Te przynajmniej różnią się wyglądem.

PostNapisane: 22 lutego 2010, 13:16 
mroova81 napisał(a):
Jak możesz pisać, że chodzi Ci tylko o bryłe, jak piszesz, że chodzi o płytę podłogową, co jest IMO bardzo ważnym elementem samochodu. Piszesz, że B5 passat ma tą samą, co B5 a4, a w rzeczywistości nie rozróżniasz A4 od A6.

Nie, bryła, a płyta - oddzieliłem enterem. Fakt, że nie nadążam za audi tak, jak za BMW, ale to nie ma znaczenia, bryła A6, A4 jest bardzo podobna do bryły passata, przewijając szybko nie ma czegoś takiego, że oko wychwyci które jest które!

Płyta podłogowa - konkretnie- A4 B5 i passata B5 to samo- > w górę.

Trochę zamieszałem, nie napisałem jasno o co chodzi. Pisząc "chodzi mi tylko o bryłe" miałem na myśli fotki paska i c6, płyta osobna kwestia. tyle na ten temat.

mroova81 napisał(a):
Tobie również odradzam, nię będziesz sadził takich stereotypów więcej może.

Dobra, takie teksty też sobie daruj, do żenującego poziomu AŚ chyba się zgadzamy- a o stereotypach? Nie napisałem nic, płyta w b5tkach to nie stereotyp, ja pisałem o WRAŻENIACH, wrażenia się ocenia SUBIEKTYWNIE, porównuje do czegoś.

Może jak zrozumiesz, że ktoś ma inne "wyznaczniki", inne priorytety przestaniesz uznawać, że tylko ten się zna, który lubi to co Ty :cisza: ;)

To samo z ausspritzung, jakbyś przeczytał komentarz niżej, skojarzyłbyś, że to raczej się śmieje nie z audi, tylko tych, co się strasznie jarają tą jakością, jakby to niewiadomo jaki wyznacznik samochodu był. dla mnie to śmieszne jest i tyle, trudno uzasadniać tym tą beznadziejną reklamę z 1. postu.

the end.

PostNapisane: 22 lutego 2010, 13:29 
Zacna persona forum

nie ma sie o co sprzeczać ;)
jeden lubi małe fiaty ,drugi porsche.
każdy ma swoje gusta,jednemu się podoba drugiemu nie.
mi też sie nie podoba żadne audi i żeby nie miało nie wiadomo czego i tak bym go nie chciał.
tyle na ten temat ;)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 14:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
dolar$ napisał(a):
jeden lubi małe fiaty ,drugi porsche.

Jeden lubi zapach fiołków, drugi jak mu nogi śmierdzą.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 22 lutego 2010, 14:45 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
--==Mały==-- napisał(a):
maaaad napisał(a):
Widzę, że kolega nadal w epoce e60... Proponuję popatrzeć trochę na zdjęcia F01, F10, a najlepiej posiedzieć w środku, zamiast bzdury pisać ;-)
A reklama słabizna.. Abstrahując już od nawiązania do jakichś-tam-porównań z Car&Driver.

PS. Ta druga jeszcze słabsza :-D

Kolego często bywam w salonie BMW i wnikliwie oglądałem zarówno F01 jak również 5GT
i wnętrza tych aut to nic innego jak przeliftingowane wnętrze E60 i E65 nie widzę żadnej poprawy.
Ty się pewnie zatrzymałeś w epoce E30 i audi B3 i w tej chwili nie widzisz konkurencji.
Proponuje przejść się do salonu audi i porównać chociaż by wnętrze pod względem wizualnym i pod względem materiałów.
Kiedyś zawsze było tak,że BMW wypuszczając nowy model serii 3 wyprzedzało konkurencję przynajmniej o 5 lat dzięki czemu nawet 10 letnia trójka mogła się podobać i konkurować z nowymi autami. W tej chwili nie ma już tego i wszystko się zlewa.

Kolego... De gustibus non disputandum est... wiesz, co to oznacza?
A co do bzdur - bzdurą jest wychwalanie Audi, że konsolę zwróciło do kierowcy, a BMW zarzuciło ten pomysł... Akurat BMW do tego pomysłu powraca, właśnie w modelach F01 i F10 :-) Naprawdę umknęło to Twojej uwadze?

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 22 lutego 2010, 14:56 

Obrazek

PostNapisane: 22 lutego 2010, 15:19 
Zacna persona forum

jak juz napisałem wczesniej dla mnie audi sa do siebie wszystkie modele podobne,jak widze audi na ulicy nie robi na mnie żadnego wrażenia i może to być najnowszy model,dla mnie sa to beki,cygara,bez ładnej linii,a co do wnetrza to jest normalne bez żadnej rewelacji,a czerwone podswietlanie jest bo jest we wszystkich modelach,mnie sie to nie podoba wyglada jak na odpuście.jedynym audi jakie ujdzie w tłoku to jest tt-ka.
bardziej już mi podchodzi merc lub ewentualnie vw.
a bmw ma za to piekna i niepowtarzalną linie nadwozia dobre silniki,piękny kształt deski,jakiej nikt z konkurencji nie posiada,dużo modeli do wyboru w swojej ofercie jak i silników i każdy model jest inny kształtem.
audi jak audi za dużo się cenią a czy sa to aż tak dobre ,najlepsze samochody,myślę że nie.kiedyś uważane za najlepsze ze względu że maja ocynk,teraz już większość marek ma ocynk,inne czasy.materiały sa juz o wiele gorsze jak kiedyś.
:) :) :) :) :) :)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 15:51 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
--==Mały==-- napisał(a):
Jedno jest pewne audi robi teraz ładniejsze samochody od BMW a wnętrza dla mnie 3x ładniejsze niż w BMW.

Zmień dealera :)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 16:19 
spider, :rotfl: :rotfl: :padam: :padam:

PostNapisane: 22 lutego 2010, 20:52 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m51
Dla mnie BMW nie ma sobie rownych,uwielbiam ta marke i na inne nie zwracam uwagi.Amen :)

PostNapisane: 22 lutego 2010, 20:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 525td '95
Kod silnika: M51
Hehehe mroova81 troszkę się za bardzo rzuca widać może Fryderyk przypadkiem odkrył pewną tajemnicę :wstyd:
Szczerze mówiąc śmieszą mnie te reklamy, jako że pasjonuję się BMW i piszę na tym forum to te auta są dla mnie najlepsze, najpiękniejsze i w ogóle naj... Są inne ale nie czuję do nich tego czegoś. A w zasadzie Fryderyk tylko wrzucił fotkę z netu którą już gdzieś widziałem :P to że śmieją sie z BMW mi lotto :P i tak pewnie Ci z Audi podniecają się na widok Bawar :rotfl: w domowym zaciszu... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ostatnio edytowano 22 lutego 2010, 22:03 przez Szklany, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 lutego 2010, 21:27 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Co by nie mowic to jednak Audi to popularna i rozsadna opcja :rotfl:

mroova81 napisał(a):
3 E36 vs B5
3 E30 vs B3
E38 vs D2
a nawet E36 vs B3.

Doskonale przyklady na spora przewage BMW :)

Fryderyk napisał(a):
A3 i compact

Kompakt E36 to porazka w srodku :wstyd: Choc A3 jakos specjalnie ani urodziwe, ani porzadne nie jest. No i przynajmniej beemka nie puchnie jak sie ja przegoni ;)

mroova81 napisał(a):
firrma bez tradycji w zasadzie, która zaistniała dopiero w latach 80tych pojawiła się z nikąd

A to nie ty kiedys udowadniales ze to firma o takiej samej tradycji jak BMW i Merc? :P

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 22 lutego 2010, 21:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
Tomek napisał(a):
A to nie ty kiedys udowadniales ze to firma o takiej samej tradycji jak BMW i Merc? :P

Tez mnie to zdziwilo (ja tez z zaciekawieniem czytam ten temat, choc nie pisze odkad jest o Audi vs BMW a nie o reklamach :) ). Zabrzmialo jak historia Lexusa. :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1