BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Początek końca - The Fall of BMW
PostNapisane: 10 marca 2010, 16:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
lepiej by zrobili alby wzbogacili ofertę mini o ten model, mogliby się też uczyć na błędach konkurencji bo te a2 od audi to był totalny niewypał

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 marca 2010, 17:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
:( ehh niedługo się okaże że wszystkie będą miały przedni napęd bo taniej wyjdzie

PostNapisane: 10 marca 2010, 17:48 
Emes napisał(a):
A Ciebie Fryderyk z punktu widzenia nazwijmy to fana marki, a nie przeciętnego Kowalskiego, czy ekonomisty to nie rusza?

BMW nie produkuje ciężarówek, Smartów, Golfów, Ibizy.

Jeśli produkcja takiego małego gówienka ma umocnić pozycję BMW na rynku i zmniejszyć ryzyko, ze w przyszłości VW zagarnie BMW podobnie na Porsche, to nie ma co tragizować chyba.

kleine BMWe z FWD to o wiele mniejsze zło, niż 3er Serie ze znaczkami VW na wszystkich częściach.

wara od trójki z FWD :cisza:

PostNapisane: 10 marca 2010, 18:31 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
A wszystko przez to pierd... Audi A1... ścierwo.
BMW poczuło się niedowartościowane w tym śmiesznym segmencie Aut, i stąd ten głupi pomysł z autkiem i przednim napędem.
Oglądałem właśnie reportaż na TVN Turbo w codziennym informacyjnym programie Raport Turbo.
Dziennikarz postawił dobre pytanie na koniec "Tylko czy Fanom i zwolennikom BMW ten pomysł się spodoba i czy oni go zaakceptują" ?
Ja naprawdę wiele zrozumie i jestem nawet człowiek kompromisowy np taka Hybryda w BMW X6 uważam, że to dobre rozwiązanie bo teraz wszystkie dobre marki kierują się tymi rozwiązaniami ku przyszłości...
Nawet ostatnio natchnąłem się na zielone ferrari. ale BMW z napędem na przód :rotfl:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 10 marca 2010, 18:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Myślę że jednak BMW ma gdzieś opinię młodzieży w nastoletnich beemkach.
Liczy się to co powie klient który wykłada ~70-90k na nówkę :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 10 marca 2010, 18:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Fryderyk napisał(a):
Przemoo napisał(a):
[*]

lukasz_ napisał(a):
'Świat schodzi na psy...' :wstyd:

Emes napisał(a):
wszyscy co stoją za tym pomysłem to chyba się z koniami na łby pozamieniali.

i co jeszcze mądrego nt. temat powiecie? :wstyd:

Nie wiem, czy w Twoich oczach to będzie mądre, ale ja powiem, że za kilka lat, jak tak dalej pójdzie, konkurencją dla BMW będzie VW, a nie np. MB. Wbrew pozorom całkiem niewiele brakuje, bo większość już dziś stawia na równi Audi.

Tomek napisał(a):

Brutalna prawda. Duża część jednak tej młodzieży będzie za kilka lat miała kaskę na nowe auto i wtedy mogą już na tym stracić, bo jak ktoś zobaczy, że 20 letnia beemka, którą właśnie sprzedał była lepsza od tej drożyzny z salonu to raczej paszoł won i tyle.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 10 marca 2010, 19:09 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
jiGsaw napisał(a):
Brutalna prawda. Duża część jednak tej młodzieży będzie za kilka lat miała kaskę na nowe auto i wtedy mogą już na tym stracić, bo jak ktoś zobaczy, że 20 letnia beemka, którą właśnie sprzedał była lepsza od tej drożyzny z salonu to raczej paszoł won i tyle.

Dokładnie.

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30
Kod silnika: MXXBXX
Akcesoria do BMW tak już robią w Chinach.

Mój świeży nabytek:
Obrazek

"Kiedy powiem sobie dość..."

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:18 
jiGsaw napisał(a):
Nie wiem, czy w Twoich oczach to będzie mądre, ale ja powiem, że za kilka lat, jak tak dalej pójdzie, konkurencją dla BMW będzie VW, a nie np. MB. Wbrew pozorom całkiem niewiele brakuje, bo większość już dziś stawia na równi Audi.

Moim zdaniem to nie jest mądre, ale przynajmniej to nie brzmi jak "co za kretyn z końskim łbem to wymyślił" i można się jakoś odnieść.

Silnik Smarta jest sygnowany MB, czy to boli potencjalnego nabywcę CL-a 65 AMG?

Klasa A - czy aż tak dużo mówi się, że MB to ścierwo, bo robi klasę A, a nie nazywa go np. Daimler-VW?

W tym, za co JA osobiście cenię BMW, przez tyle lat BMW nie oddało pola, dla mnie wciąż jest na 1. miejscu, z resztą nie tylko ja tak uważam, skoro BMW regularnie otrzymuje pochlebne opinie. Na równi z Audi stawiają forumowi fetyszyści "jakości wnętrza", co dla mnie i tak nie jest do końca zrozumiałe, bo BMW nigdy nie było słynne z najlepszej jakości materiałów i nie będzie podejrzewam.

Z resztą, to nie jest 1. raz, kiedy BMW raczy nas małymi eco-miejskimi samochodzikami ;)
Mamy dziś X-drive- jest jaki jest, ma wady i zalety, ale... no kurde, to też nie jest klasyczny napęd na tył!

Jeśli teraz jest początek końca, to dla mnie koniec BMW się zaczął z wprowadzeniem napędu x w 85r. chyba w e30 325.

Tomek napisał(a):

Oczywiście, że tak, tylko szkoda, że forumowi dyskutanci w większości w ocenianiu nowej mikro serii mają na względzie jedynie "tradycję", a nie warunki na rynku itd.

Muszę przyznać, że sam jestem ciekaw, czy będzie jednak powrót do tradycji i nawiązanie do Isetty :]

Obrazek

byłoby ciekawie :)

...a za te słowa o VW jig spłonie w piekle :twisted:

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
trochę to może straszne z punku widzenia fanatyka marki ale Fryderyk ma rację. Czasy idą do przodu. Jakby ktoś zauważył to już od dawna "źle" się dzieje w BMW. Najpierw wyprostowanie dechy,terenówki z ///M na klapie, nowe ///M z młynkami i automatami itp. Mam nadzieję że jak ktoś będzie chciał jeździć "prawdziwym" (czyt, z tylnym napędem) BMW to bedzie miał możliwość kupić takowe. Mercedes jest cały czas na górze a jakoś busiory i inne wynalazki produkuje. Większy rynek-większy zysk. Czysta kalkulacja. A co do Audi-jakby ktoś nie zauważył - już od dawna w porównaniach samochodów z wyższej półki widać Audi-BMW-Mercedes. Kolejność nie ważna (alfabetycznie :] )

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:26 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Tyle że FWD wynika tylko i wyłącznie z kosztów - jest po to aby je obniżyć i móc zmniejszyć wymiary auta - czyli downsizing - nie jest lepszy, tylko jest gorszy a powstał, bo jest tańszy.
xDdrive to coś zupełnie innego, to ma nie być tańsze, tylko ma być czterołapem, poza tym xDrive ma 40:60.

Dla mnie FWD w BMW to kibel i tyle.

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:30 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Tyle że FWD wynika tylko i wyłącznie z kosztów - jest po to aby je obniżyć i móc zmniejszyć wymiary auta - czyli downsizing - nie jest lepszy, tylko jest gorszy a powstał, bo jest tańszy.
xDdrive to coś zupełnie innego, to ma nie być tańsze, tylko ma być czterołapem, poza tym xDrive ma 40:60.

Dla mnie FWD w BMW to kibel i tyle.

no tak ale przecież jak BMW to tylko RWD :cisza: i najlepiej e30 na wąskiej lampie

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:33 
Administrator

trollu napisał(a):
i najlepiej e30 na wąskiej lampie

i koniecznie m20b20

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:51 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Zapomniał wół jak cielęciem był
http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_Isetta

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 10 marca 2010, 20:53 
Administrator

Nawet maluch, był RWD. :rotfl:

isetta - nigdy tego auta nie lubiłem

PostNapisane: 10 marca 2010, 22:14 
trollu napisał(a):
trochę to może straszne z punku widzenia fanatyka marki ale Fryderyk ma rację. C

ja jestem fanatykiem :D

BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW

PostNapisane: 10 marca 2010, 22:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 525td '95
Kod silnika: M51
Fryderyk... BMW na grafice którą wrzuciłeś stoi chyba przed Fiatem który jest bliźniaczo podobny...
To byłaby mała tragedia jak dla mnie...
Jeśli chodzi o samą konstrukcję... BMW nie kojarzyło mi się nigdy z taniością i ten przedni napęd budzi jak dla mnie kontrowersje.
Próbuję sobie wyobrazić taki wózek na zakupy z logo BMW, ale nie potrafię. Pierwszą rzeczą jaka pojawia się w mojej głowie przy tej
kombinacji jest kierownica z logo bmw, która szarżuje w moich rękach przy dynamicznym ruszaniu.

PostNapisane: 10 marca 2010, 22:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Konkurencja duża, kryzys.. to każdy kombinuje jak może. Porsche zrobiło panamerę, cayena, która też moim zdaniem odbiega od stylu marki, MB zrobiło Klasę A z przednim napędem, wiec BMW zrobiło FWD.. niektórzy uważają że BMW to tylko benzynowe R6.. a jednak i diesle cieszą się dużą popularnością, i R4 też sporo jeździ po naszych drogach.

PostNapisane: 10 marca 2010, 23:12 
Przyjaciel forum

Szklany napisał(a):
BMW na grafice którą wrzuciłeś stoi chyba przed Fiatem który jest bliźniaczo podobny...

wszystkie pudełka są bliźniaczo do siebie podobne

PostNapisane: 10 marca 2010, 23:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: e30
Kod silnika: 2jz
Bedzie trzeba na wstecznym jezdzic :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1