Radim napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
g-tech nawet nie mierzy 0-100km/h, tylko 0-60 więc...
...czyli 6 sek do 60... too kaziu musisz podleczyć auto bo cos kuleje.....pewnie m40 cie objedzie...
Czy Ty zmów musisz zaczynać te głupawe docinki i aluzje?
Do Ciebie nic nie pisałem.
Radim napisał(a):
Wogole nie wiem po co ta polemika, wiem że masz wiedze techniczna ale, widocznie nie jechaleś takim autem. J
no i znów... co Ciebie interesuje to, co kazika pytam? Adwokat jesteś? Jeździłem dużo szybszymi autami, jeśli Cię to interesuje.
Radim napisał(a):
Znajomy mial 2,8 w sedanie kreconce czasy 5,6 -5,8 n
to są czasy, które osiąga 540i.
http://www.fastestlaps.com/car_BMW_540i.htmlnie mogę znaleźć tego amerykańskiego testu, gdzie 0-60 wykombinowali właśnie poniżej 6 sekund.
Nie wierzę, że samochód, który ma 100 koni mniej, dokona tego samego. 5,6 w 528i STOCKowym- nie ma w ogóle szans.

W ogóle o czym gadka.
g tech, mierzy 0-60
MIL na godzinę, kazik wie o co mi chodzi, bo gadałem o tym.
Wspominam o tym, bo kyo 318stką, którą później objeżdżałem bez problemu, wykręcił na gtechu 8,6 bodajże.
Z resztą, słyszałem wiele ciekawych pomiarów g-techem, które wydawały się co najmniej podejrzane.
Na filmie wyszło mi stoperem licząc klatki do 100 też poniżej 10, ale wiem, że realnie nie da się tego zrobić.
2. film mi się teraz nie włącza, ale z doświadczenia wiem, że licznik przekłamuje ok. 5km/h i jak się na szybko policzy do między 100-110 wskazówkę, to wychodzi na filmie 7s. a nie 6, jak do samych 100.
Fura kazika mi się strasznie podoba, chciałbym, żeby jak najbliżej osiągami się zbliżył do M3, może teraz czas na wałki, albo coś, lubię Kazika, więc nie obalam te 5,89. za wszelką cenę.
Akurat wiedzę o mierzeniu takich wartości mam, dzielę się z na forum moimi wątpliwościami na forum, sami sobie oceniajcie jak bardzo wiarygodne, ale sobie nie życzę jakichś tępawych aluzji
Albo jesteśmy realistami i sobie zdajemy sprawę z paru spraw, albo wspieramy kolegów wierząc, że zawsze najbardziej optymistyczny wariant jest słuszny
Radim napisał(a):
Tak jak pisalem 6 do paki bardzo realne. na 10 calach... zobaczymy nie mów chop, dużo od trakcji zalezy.
znów super optymistycznie
kazzik_yo napisał(a):
Opony to były jakieś dobre zimówki na 15"
Na dużym kole, niestety ich większy moment bezwładności też zrobi swoje i trochę też Cię zwolni

chyba, że to nie koniec modów

kazzik_yo napisał(a):
Wiem, że g-tech mierzy 0-96km/h no ale chyba tak wiele się nie zmieni do 100...
0,2s może się zmienić, więcej niż 0,3, to na pewno nie