BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 22:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] 530d nie osiąga prędkości max a jedynie 210 km/h
PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 16:27 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530iA Touring
Kod silnika: M54B30
Cytuj:
Wybacz kolego, ale zamiast zwalać winę na opony, naucz się jeździć. Chyba, że miałeś wcześniej już felgi 10 razy prostowane i 5 razy spawane, to nie dziwne, że byle nierówność i prostujesz.

Masz na myśli, że jak widzę dziurę to w nią specjalnie wjeżdzam ?
Nie wiem może u Ciebie drogi są proste jak stół albo robisz po kilka kilometrów na miesiąc. Ja jeżdzę bardzo dużo a drogi w moim mieście i po za nim to istny dramat i nie powiesz mi że przy prędkości powyżej 100km/h jak wjedziesz w głęboką dziurę to taka felga Ci wytrzyma....
Jeden błąd albo jeden niezauważony kraterek w jezdni i jest duży problem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 17:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Koledze chodziło raczej o to że masz felgi chińszczyznę albo już poprostu naprawiane 10 razy.
Ja np nie mam problemów z takim profilem, a drogi podejrzewam mam jak wszędzie :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 20:44 
Forumowicz

@Tomek

Felgi jak możesz zobaczyć w galerii są od E60 więc chińszczyzna odpada a czy prostowane 10 razy to nie wiem ale patrząc chociaż po rancie wyglądają bardzo dobrze
Jak byłem w trzech warsztatach wulkanizacyjnych to za każdym razem słyszałem coś w stylu "to trzeba było se kupić jeszcze niższe opony" także nie wiem ale wydaję mi się że takie koła są bardzo dobre ale nie na nasze poje#$@$ drogi

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 01:57 
Nowak_BMW530d napisał(a):

Tak, albo nie umiesz ich omijać.

Nie wiem może u Ciebie drogi są proste jak stół albo robisz po kilka kilometrów na miesiąc.

Drogi są zróżnicowane w całej Polsce, lepsze, gorsze. Ja robię jakieś 10k rocznie, więc na miesiąc wychodzi więcej, niż kilka :)

Ja jeżdzę bardzo dużo a drogi w moim mieście i po za nim to istny dramat i nie powiesz mi że przy prędkości powyżej 100km/h jak wjedziesz w głęboką dziurę to taka felga Ci wytrzyma....

Kto normalny jeździ ~100km/h na drodze, gdzie są takie głębokie dziury? Może i na balonie wytrzyma, ale jak Cię kiedyś rzuci i wpadniesz przystanek, może trochę pomyślisz 2. razy heh

Jak byłem w trzech warsztatach wulkanizacyjnych to za każdym razem słyszałem coś w stylu "to trzeba było se kupić jeszcze niższe opony" także nie wiem ale wydaję mi się że takie koła są bardzo dobre ale nie na nasze poje#$@$ drogi

Heh, to jak sam napisałeś- "nie wiesz"- to po co zabierasz głos w tej dyskusji w ogóle? Wulkanizatorzy zakładają tylko koła i opony, o jeździe to mają pojęcie, że ho ho!

Znaczna część osób na forum ma profil 45%, albo jeszcze niższy i nie narzeka.

Felgi jak możesz zobaczyć w galerii są od E60 więc chińszczyzna odpada a czy prostowane 10 razy to nie wiem ale patrząc chociaż po rancie wyglądają bardzo dobrze

Nie wiem, nie wiem... eh no ja też nie wiem, ale wiem, że farmazony koleżko z tym profilem opowiadasz.0

Komfort spada- owszem, szybsze zużycie zawieszenia- owszem, ale nie prostowania co chwile.

Jakby tak było, prawie żadna beemka nie wyjechałaby od dealera na kołach większych, niż fi 16cali :)

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 06:07 
Forumowicz

Fryderyk napisał(a):

Ośmieszasz się...

Fryderyk napisał(a):
Ja jeżdzę bardzo dużo a drogi w moim mieście i po za nim to istny dramat i nie powiesz mi że przy prędkości powyżej 100km/h jak wjedziesz w głęboką dziurę to taka felga Ci wytrzyma....

Kto normalny jeździ ~100km/h na drodze, gdzie są takie głębokie dziury? Może i na balonie wytrzyma, ale jak Cię kiedyś rzuci i wpadniesz przystanek, może trochę pomyślisz 2. razy heh

Ośmieszasz x 2...

Podsumowując Twoim zdaniem jak widzę dziurę to puszczam kierownicę i w nią wjeżdżam bo nie umiem jej ominąć - nieźle
Idąc Twoim tokiem myślenia jak mam gdzieś jechać drogą bardzo dziurawą to lepiej zostawić samochód w domu i nie wiem iść piechotą albo na rowerze :szok:
Jestem przerażony Twoimi wypowiedziami nie będę się już tutaj na ten temat wypowiadał bo i tak zrobiliśmy tu niezły off-topic

Ciach temat...

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 08:30 

Ośmieszasz się...

Stary masz 23 lata w profilu, twierdzisz, że profil 45 nie jest zupełnie na Polskę, po chwili Twoje argumenty to:

to nie wiem

także nie wiem

Więc po jaką cholerę w ogóle cokolwiek się wypowiadasz? Typowy polski forumowicz jesteś, guzik cokolwiek wiesz, coś gdzieś słyszałeś, w tym wypadku od wulkanizatorów, którzy na co dzień się tłuką na 14stkach z profilem 70. Ktoś coś gdzieś mówi, a potem na forum to jest pisane jako pewnik...

No i kto tu się ośmiesza?

Jak ja jestem u wulkanizatora oni mnie się pytają "a jak się na tym jeździ?" po czym dodają "BMW- będziesz miał wydatki hihi" to co to za autorytet motoryzacyjny- wulkanizator :faint:

Idąc Twoim tokiem myślenia jak mam gdzieś jechać drogą bardzo dziurawą to lepiej zostawić samochód w domu i nie wiem iść piechotą albo na rowerze :szok:

Oj, kolego wyciąganie wniosków też zostaw innym, bo Tobie to nie wychodzi.

tak zrobiliśmy tu niezły off-topic

Off, ale w słusznym celu...

nie będę się już tutaj na ten temat wypowiadał

Póki dysponujesz wiedzą, jaką dysponujesz, to jak najbardziej rozsądna decyzja.

PostNapisane: 21 kwietnia 2010, 11:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 Touring lift
Kod silnika: M57 D30
Chyba " trochę " odbiegacie od tematu.
Nie możecie sobie popisać na PW ?

PostNapisane: 23 kwietnia 2010, 06:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530
Kod silnika: m54
witam ;
dzięki wszystkim za "cenne rady" ale chyba mało kto czyta jaki jest temat wpisu[color=#000000]szkoda bo chyba jednak łatwiej było by się czegoś dowiedzieć.
Gdzie jest moderator tego farum ?

Samochód chodzi już jak trzeba , problemem była pomapa wys ciś progowa

pozdrawiam
Adam
[/color]

PostNapisane: 23 kwietnia 2010, 14:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 Touring lift
Kod silnika: M57 D30
Co się zmieniło po wymianie pompy oprócz V max ?
Jaką kupiłeś i ile dałeś ?
Jakie ciśnienie dawała stara a jakie daje nowa ?

PostNapisane: 24 kwietnia 2010, 08:11 
Forumowicz

Podłączam się do pytania kolegi wyżej. Mam podobny problem. Jak możesz to powiedz jakie miałeś ciśnienie na starej pompie i gdzie i jaką pompę kupiłeś.

PostNapisane: 24 kwietnia 2010, 09:50 
Pierwsze kroki

Też jestem ciekawy jakie cisnienie daje nowa pompka. Moja aktualnie na luzie 4 do 4,05bara a na max obciazeniu spada do 3,6 do 3,55bara gdzies czytalem ze pompka musi dac takie cisnienie zeby za filtrem bylo conajmniej 3bary.

Dodam ze samochod na tej chodzi bardzo ladnie co do predkosci max nigdy nie sprawdzalem i nie mam zamiaru zreszta nie ma tu warunkow do tego ani zadnego kaskadera :)

PostNapisane: 26 kwietnia 2010, 07:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530
Kod silnika: m54
Kupiłem POMPA PALIWA PIERBURG
w sieci sklepów inter cars
kosztowała 850 PLN oryginał , podobno można kupić jakieś nawet za 200 czy 300 PLN ale są do niczego
a co się zmieniło:
teraz samochód chodzi jak by miał jakieś 50 kM wiecej :)
nie wiem czy konieczna była regeneracja turbo trzeba było zacząć od pompy
jakie daje ciśnienie nie wiem chyba powinna coś koło 4 bar
pozdrawiam wszystkich
Adam

PostNapisane: 27 kwietnia 2010, 22:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Mój znajomy mia ł tak w 320d, przepustnica była ostro zasyfiona, przeczyścił i książkową szafę zamykała

Witam wszystkich.jaka przepustnice???gdzie to jest?bo chyba mam taki problem u mnie,mianowicie kupiłem e46 320d i nie jedzie jak trzeba i Vmax to 180 i wszystkie pieniądze:(na kompie wychodzi ze turbina włącza sie dopiero przy 3000obr. i puszcza czarnego dyma.pomoże ktoś??pozdrawiam.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1