BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Merivy do testowania
PostNapisane: 23 lipca 2010, 06:09 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
jiGsaw napisał(a):
kickboxing - zatem czemu jeździsz Audi, tata takie auto Ci wybrał, czy jak?

z powodów finansowych, jak dozbieram to będzie bmw.

A auto jest moje nie tatusia :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 lipca 2010, 09:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Jakbyś jeździł starym Golfem II albo jakimś Uno to bym zrozumiał, ale za cenę A4 coś już dostaniesz z beemwe. Chyba, że chodzi Ci o utrzymanie, ale 1.8 PB + alu zawias to nie jest tania opcja.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 23 lipca 2010, 10:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Hmmm nmr ja jechałem niedawno nowym mondeo, oraz 6 letnim clio i żygać mi sie chciało od jakości wnętrza potem wisadłem do swojego 18 letniego paździerza i doszedłem do wniosku, że nowego passata mondeo itp bym w życiu nie kupił

Co do tego, że po przejażdżce kupiłbys go bo jest nowy to powiem tak bo akurat jak jechałeś to nie objechało Cie żadne E-32 bo ja bym się wkur..ł jakby mnie łoiło 20 letnie BMW w nowym szmelcwagenie :)

Nie mówię, że inne marki są tylko złe sa lepsze auta bentleye, zondy, rolssy itp ale na razie mnie na nie nie stać :)

A jak szukasz ładnego E-32 z motorkiem 4,0 to zapraszam do siebie przejedziesz się i po przejażdżce powiesz mi czy nadal wolisz nowego passata okej??

Ale tak to jest, że najczęściej wzdychają do takich wynalazków właściciele 316/518 i tego typu wynalazków ( bez obrazy ale po prostu takie auto daje właśnie zbyt mało frajdy z jazdy a to głównie tym przywiązje nasza marka mi np jazda 520 nie dawał nawet ułamka tej frajdy co 740 z niezłym wypasem :) ).

A co do nowych aut to była ostatnio impreza ShowCar w lesznie z 2 miechy temu i byli dealerzy kia, vw, mitsubishi

No i powiem wam tak tyle śmiechu dawno nie było

Jakaś tam kia za 50 000zł miała 30% mojego wypasu hahah że o piecyku do kartofli pod maską nie wspomnę

Passat za 80 000zł tez pewnych opcji ode mnie nie miał ale już od biedy jakoś wyglądał :)

Za cene takiego nowego passata kupi człowiek E-38 w wersji Alpina B12 6,0 a porównanie tego auta do passata to profanacja :)

PostNapisane: 23 lipca 2010, 10:28 

Zdzira 850I napisał(a):
Za cene takiego nowego passata kupi człowiek E-38 w wersji Alpina B12 6,0 a porównanie tego auta do passata to profanacja

A bierzesz pod uwage,ze nie kazdy chce auto z silnikiem 6.0.Sa tacy dla ktorych 1.9tdi to wystarczajacy silnik.

PostNapisane: 23 lipca 2010, 10:35 

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
jiGsaw napisał(a):
Jakbyś jeździł starym Golfem II albo jakimś Uno to bym zrozumiał, ale za cenę A4 coś już dostaniesz z beemwe. Chyba, że chodzi Ci o utrzymanie, ale 1.8 PB + alu zawias to nie jest tania opcja.

jak ktoś nie dba o auto to szmelcem rozklekotanym jeździ...są stare beemki w malinowym stanie i o takiej mowię, jeśli ktoś nie umie zadbać o auto to już jego wina...

WojtekE36 napisał(a):
Ale jak to ? Przecież dla Ciebie jedyna słuszna marka to BMW ! Za cenę tego czerstwego Audi kupiłbyś piękne E30 albo jakieś nie głupie E36.

jakbyś znał historie to byś wiedział, że audi mam ponad rok, pilnie potrzebowałem wtedy auta i nie było takiej e 36 która by spełniała moje oczekiwania. wybór padł na audi, napewno wrócę do Bmw.

PostNapisane: 23 lipca 2010, 10:38 
Przyjaciel forum

WojtekE36 napisał(a):
Zdzira 850I napisał(a):
Za cene takiego nowego passata kupi człowiek E-38 w wersji Alpina B12 6,0 a porównanie tego auta do passata to profanacja :)

No właśnie. W Alpinie wymiana pompy wody będzie kosztować tyle co roczny serwis Passata.
:P

Nawet jeżeli to po roku Passat straci tyle na wartości, że sobie kupisz taką pompę i jeszcze Ci sporo zostanie. :]

kickboxing - no to czym prędzej wystawiaj fałweja i kupuj beemwe, życie jest za krótkie.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 23 lipca 2010, 10:57 
Przyjaciel forum

Hhahah chyba pojęcia nie macie jak się kaszania te nowe 2,0 tdi :)

Utrzymanie nowego dielsa nie jest dużo lepsze jak alpiny :)

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:01 
Przyjaciel forum

No wiadomo, przyjąłem, że faktycznie przez pierwszy rok się nic nie zepsuje, z resztą jest gwarancja. :hyhy:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:12 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Zdzira 850I, a wiesz, że passat to nie tylko tdi? :-) A kaszanią się 2.0 tdi 140 KM, dokładnie ta odmiana.
Kuźwa, ludzie, jak ktoś potrzebuje auta tylko do miasta, to nie będzie się pchał w stare e38.
Zdzira 850I napisał(a):
Co do tego, że po przejażdżce kupiłbys go bo jest nowy to powiem tak bo akurat jak jechałeś to nie objechało Cie żadne E-32 bo ja bym się wkur..ł jakby mnie łoiło 20 letnie BMW w nowym szmelcwagenie :)

To, czy się zostanie objechanym, nie zależy akurat od wieku auta więc dziwny argument. Pomijam już, że takie e32 740 objedzie również niejedno nowe BMW. Jak ktoś chce szybkie auto, kupuje Passata R36, jak ktoś chce normalne to kupuje po to, żeby jeździć normalnie, nie po to, żeby się ścigać.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
przyjemny konkurs....

zwłaszcza to: "z kartą paliwową na tydzień"

cokolwiek by to nie było jak można sobie za darmo pojeździć to wydaje się :ok:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:33 
Przyjaciel forum

Ty się nie będziesz pchał a ja tak jeden lubi to drugi tamto.

Ale co to za zmiana kategorii już jest to auto do miasta?? To wole e-46

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:40 

Problem nowego auta...

-spadek wartości
-dopłata za wszystko

i co mi się najbardziej podoba: zapach nowości. Padam ze śmiechu jak mi ktoś mówi o pięlnym zapachu nowości. Pachnie nowością (przepięknie) np. Porsche 911 - wsiadałem na targach. Zapach skóry powala. Natomiast wczoraj Paula wzięła sobie z wypożyczalni nowego Forda Ka. 7tys przelotu. Smród plastiku w środku jest dramatyczny. Niestety Mondeo, Peżoty i Reno czy inne Toyoty śmierdzą podobnie. Nie sądzę żeby Opel pachniałnowością.

Ale za cenę nowej Merivy wolałbym jednak... E46 cabrio lub kombi jak z dziećmi... albo 15 letniego mercedesa, mimo że ma mały bagażnik, niewygodnie się wsiada, jest ciasno, dużo pali, jest niski, trzeba uważać na felgi, jest dwuosobowy a twardy dach trzeba zakładać w dwie osoby.., to wolę się pomęczyć.

Natomiast jakbym miał dostać służbówkę na codzień - nie pogardziłbym, ale wolałbym co innego. :rotfl:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:40 
Przyjaciel forum

A po drugie ciekawe jak taki passat będzie wyglądał za 10 lat??????

PostNapisane: 23 lipca 2010, 11:55 
Przyjaciel forum

Wiesz Wojtek szybciutko zmieniasz kryteria dyskusji już z passaata przeszedłeś do polo czyli 2 półeczki niżej?? To radze Ci się przejechac tym nowiutkim polo ciekawe jak z jakością wrażeniami i wypasem hahahah

Zreszta każdy wie swoje ja jechałem tym pięknym cudnym nowym mondeo i dla mnie to jest kupa i tyle ale co dla jednego jest podłoga dla drugiego jest sufitem i tyle :)

PostNapisane: 23 lipca 2010, 12:11 

WojtekE36 napisał(a):
Zdzira 850I napisał(a):
Wiesz Wojtek szybciutko zmieniasz kryteria dyskusji już z passaata przeszedłeś do polo czyli 2 półeczki niżej?? To radze Ci się przejechac tym nowiutkim polo ciekawe jak z jakością wrażeniami i wypasem hahahah

A to ja nie wiedziałem że VW do każdego modelu zmienia diametralnie jednostkę napędową i Tdi z Polo jest całkiem inne niż w Golfie czy Pasacie. Jechałem nim to i jakie mają być wrażenia ? Jedzie, skręca, trąbi ? Co ma jeszcze robić bo może się nie znam ? A co wypasu to się nie znam całe życie w mieście i chowem zwierząt się nie zajmowałem.

1.silnik to nie auto
2.jedzie, skręca, trąbi - jak dla ciebie to jest wyznacznikiem że uato jest dore czy nie... to co robisz na forum BMW? Kup sobie matiza, albo logana. Jeżdżą, skręcają i trąbią.
3.Jak ktoś nie ma argumentów - zaczyna się czepiać słów, ortografii i odbiega od tematu - normalka na forum.

PostNapisane: 23 lipca 2010, 12:23 
Przyjaciel forum

WojtekE36 - pitolisz, że głowa boli. U mnie w rodzinie jest od jakiegoś czasu "wyprawa" po auto, trafiło się ostatnio E46 330d Touring za 23tys zł w niezlym wyposażeniu, super stanie, pewne auto od znajomego itd., alternatywą jest dużo droższa nowa Skoda Octavia. Zrobiłem DOKŁADNE przeliczenie kosztów utrzymania podczas 5 lat eksploatacji nowej Skody i 10 letniego BMW, założyłem, że Skoda będzie robiona w tym czasie w ASO, a BMW na najlepszych zamiennikach w renomowanym warsztacie BMW (ale nie ASO), z obliczeń wynikło, że po 5 latach BMW wyjdzie taniej o 18tys złotych, beemka była swieżo po robocie sprzęgła i dwumasu, czyli to co tam jest b. drogie. Czyli nawet jakby cały silnik się zesrał to i tak koszty na korzyść BMW, a jaka różnica tych 2 aut to nie ma co porównywać. Spalania nie uwzględniałem, bo 3.0d pali jak 1.4tsi mniej więcej, tak przyjąłem.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 23 lipca 2010, 12:31 
Przyjaciel forum

A jakim algorytmem się kierowałeś przy swoim wyborze, skoro dla Ciebie auto ma trąbić, jechać i skręcać? Oczywiście dokładnie nie da się wszystkiego przewidzieć, ale można oszacować, od tego jest matematyka właśnie.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 23 lipca 2010, 12:35 

WojtekE36 napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
1.silnik to nie auto

No i ?

KotSylwester napisał(a):
2.jedzie, skręca, trąbi - jak dla ciebie to jest wyznacznikiem że uato jest dore czy nie... to co robisz na forum BMW? Kup sobie matiza, albo logana. Jeżdżą, skręcają i trąbią.

Aha to rozumiem że to od nazwy jest takie high-performance forum ? Każda prosta zamykam budzik, każdy winkiel bokiem a jak widzę czerwone to nigdy nie odpuszczam gazu tylko hamuję przed samą linią ? Huh... Ostro muszę powiedzieć i w takim razie jeszcze raz muszę się zastanowić nad moim uczestnictwem na forum bo ja to spokojny chłopak jestem.

A co do porady to dziękuję ale zazwyczaj się radzę fachowców.

Widzisz czarne albo białe? Albo samochód jedzie i skręca albo musi budzik zamykać? Dość ograniczone spojrzenie.

A fachowiec to kto według Ciebie?

PostNapisane: 23 lipca 2010, 12:45 
Forumowicz

Moje BMW: E34
Kod silnika: m51b25+Chip
Cały temat krąży wokół New Passat meriva itd kontra 20 letnie auto.. dla Tych co wybieraja passka i merive wyrazy współczucia za 5 lat gdzie mosiezne 20 letnie bmw wciąż daje rade z 5 letnimi ''Nowościami'':]

PostNapisane: 23 lipca 2010, 12:59 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Z wątku BMW vs świat zrobił się wątek nowe vs używane. Bo rozumiem, że nowego BMW też nikt nigdy z Was by nie kupił, nawet, jeśli byłoby na to stać...

One redline a day keeps a mechanic away.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1