BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dlaczego lubimy lub nie lubimy u Niemców ?
PostNapisane: 24 lipca 2010, 19:15 
Uzależniony od forum :)

jiGsaw, czekam na wynik sprawy sądowej.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 lipca 2010, 19:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
jiGsaw napisał(a):
Dlatego precz z socjalem, zwłaszcza tym, który pozwala na takie patologie.

:hurra:

Dodam tylko od siebie, że każdy socjal powoduje patologię, jak zresztą każda regulacja przecząca prawu naturalnemu i idąca wbrew podstawowym funkcjom prawa :)

PostNapisane: 24 lipca 2010, 19:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Nie będzie socjalu to w UE zostaną tylko ci, którzy faktycznie przyjechali tutaj pracować, reszta zdechnie albo wróci na stare śmieci gdzie dostawali często też zapomogę od białego człowieczka.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 24 lipca 2010, 19:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
jiGsaw napisał(a):
Nie będzie socjalu to w UE zostaną tylko ci, którzy faktycznie przyjechali tutaj pracować, reszta zdechnie albo wróci na stare śmieci gdzie dostawali często też zapomogę od białego człowieczka.

Otóż to. Oni też już z samego założenia bardziej będą chcieli się zasymilować i z większym respektem podejdą do kultury i zwyczaju gospodarzy.

I nie trzeba żadnej blokady granic i szczucia jednych na drugich.
No, chyba, że się jest politykiem pokroju Le Pena lub Berlusconiego. Wtedy się antagonizuje, straszy, sieje panikę, blokuje granice i zdobywa władzę :wstyd:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 20:37 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
jiGsaw napisał(a):

100%

qqiz napisał(a):
Otóż to.

W końcu, zgadzam się z qqizem :D

PostNapisane: 25 lipca 2010, 19:10 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ale offtop :D Ale wnioski macie dobre - czy to Rumuni w DE czy Polacy w bieda-blokach na Pradze to efekt przerośniętego socjalu i kiepskiego działania państwa a nie różnic kulturowych :ok:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 25 lipca 2010, 20:14 
Zacna persona forum

Ale jakich Niemców?? Zostały tylko Turki i Jugole.Zobaczyć Niemca w Niemczech to prawdziwy rarytas.

PostNapisane: 25 lipca 2010, 20:58 
Częsty bywalec

greg27 napisał(a):
Ale jakich Niemców?? Zostały tylko Turki i Jugole.Zobaczyć Niemca w Niemczech to prawdziwy rarytas.

Nie tak do końca. Volksdeutschów można jeszcze zauważyć w starszym pokoleniu.

Nie przytaczam tutaj żadnych statystyk dotyczących ilości obcokrajowców w Niemczech, gdyż nie od dziś coroczna ilość nadawanych niemieckich obywatelstw jest imponująca.

Co do ilości obywateli polskich mieszkających w Republice Federalnej Niemiec także nie wypadamy źle ;).

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 26 lipca 2010, 00:01 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Tomek_ff napisał(a):
niemiec dzisiejszy terazniejszy niema nic wspólnego z przeszlościa

a to akurat, niestety trzeba tak to nazwać, wynik totalnego braku wiedzy z historii....
Jest jakiś powód, żeby nasze czasy specjalnie traktować ?
Wynikiem skrajnej indolencji jest traktowanie innych swoją mierną miarą.
To że Polska nie wiadomo dokąd zmierza, nie znaczy że robią tak inni, inne kraje. I głupie ma maxa jest myślenie że inni tak samo nic nie robią jak my.
I my, Polacy, bardzo często tak właśnie debilnie myśleliśmy, pora niewieloma wyjątkami.
Akurat ostatnio czytałem o dziejach Polski XIII-XIVw. Jak wiele było podobnych akcji do całkiem niedawnych wydarzeń, to szok. Tylko trzeba chcieć czegoś sie dowiedzieć....
Nie próbujcie bez wiedzy traktowąc naród mający przeszłość i ciągoty imperialne, swoją mizerną miarą !!!

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 26 lipca 2010, 00:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
powiedz prosze co ma wspolnego 20-kilkolatek z Niemiec z 2 wojna sw ???
Oni w ogole nie czuja sie za nia odpowiedzialni, tak jak Ty za to wjechalismy razem z Hitlerem do Czech, oboz koncetracyjny w Berezie Kartuskiej czy za Jedwabne,- walki z Ukraincami czy Litwinami tez nie sa nasza wina-
a czasow i politycznych rozwiazan.
Prawda jest taka ze jestesmy sasiadem Niemiec- sa naszym sprzymierzencem w EU i jezdzisz Niemieckim samochodem ;)
a mentalnie blizej Nam do Nich niz do kogokolwiek innego, niestety...

PostNapisane: 26 lipca 2010, 01:05 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Thomas_HD napisał(a):
Oni w ogole nie czuja sie za nia odpowiedzialni

To z powodu błędu, błędów europy i Polski, czyli tych którzy od tysiąca lat nie potrafią sobie konkretnie poradzić z Niemcami.

Thomas_HD napisał(a):

Źle zadane pytanie, bo nic nie wnosi ono do sytuacji.
Można by ewentualnie zapytać, czy dziadkowie tych 20 latków byli kolesiami z kosmosu i z matrixa, i tylko oni byli w stanie zrobić rzeź na 70 000 000 ludzi, a dzisiejsi NIemcy już by tego nie zrobili ?

Thomas_HD napisał(a):
jestesmy sasiadem Niemiec- sa naszym sprzymierzencem

A to akurat, wybacz, ale zupełna ingorancja faktów i nieznajomość historii.
Niemcy nie są i nie byli naszym sprzymierzeńcem. Mają swoje twarde konkretne cele, i jak ZAWSZE przez 1000 lat robią teatrzyk, niektórzy im wierzą w ich frazesy, a oni swoje robią, ostro i konkretnie.
Ich celem jest panowanie na Europą, na początek.
Że wschód słabszy, to najpierw Polska i Czechy (które bez zgody NIemieckiej nawet nie chciały mieć mocarstwa po morze śródziemne, chociaż NIemcy byli w rozszypce), potem kraje Nadbałtyckie. Potem Francja i reszta, a z Rosją przymierze. Realizowali to 1000 lat temu, realizowali 500 i 200 lat temu, realizują i teraz :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 26 lipca 2010, 01:42 
Boogie napisał(a):

A Żydów panowanie nad światem. :rotfl:

PostNapisane: 26 lipca 2010, 07:45 

Boogie,czyli co proponujesz w sprawie Niemiec? Mam kolezanke w Niemczech,czy mam z nia zerwac kontakt,a moze dac jej w pysk i wyzwac od najgorszych?

PostNapisane: 26 lipca 2010, 07:58 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Convertible
Kod silnika: M54
Boogie napisał(a):
Thomas_HD napisał(a):
Oni w ogole nie czuja sie za nia odpowiedzialni

To z powodu błędu, błędów europy i Polski, czyli tych którzy od tysiąca lat nie potrafią sobie konkretnie poradzić z Niemcami.

Thomas_HD napisał(a):

Źle zadane pytanie, bo nic nie wnosi ono do sytuacji.
Można by ewentualnie zapytać, czy dziadkowie tych 20 latków byli kolesiami z kosmosu i z matrixa, i tylko oni byli w stanie zrobić rzeź na 70 000 000 ludzi, a dzisiejsi NIemcy już by tego nie zrobili ?

Thomas_HD napisał(a):
jestesmy sasiadem Niemiec- sa naszym sprzymierzencem

A to akurat, wybacz, ale zupełna ingorancja faktów i nieznajomość historii.
Niemcy nie są i nie byli naszym sprzymierzeńcem. Mają swoje twarde konkretne cele, i jak ZAWSZE przez 1000 lat robią teatrzyk, niektórzy im wierzą w ich frazesy, a oni swoje robią, ostro i konkretnie.
Że wschód słabszy, to najpierw Polska i Czechy (które bez zgody NIemieckiej nawet nie chciały mieć mocarstwa po morze śródziemne, chociaż NIemcy byli w rozszypce), potem kraje Nadbałtyckie. Potem Francja i reszta, a z Rosją przymierze. Realizowali to 1000 lat temu, realizowali 500 i 200 lat temu, realizują i teraz :)

Boogie trochę się z tobą zgadzam, ale nie do końca. Niemcy od zawsze mieli silną pozycje w Europie i tak jest cały czas, nikt nie potrafił im się do końca przeciwstawić. Dzisiejszy Niemcy mogli by to zrobić co kiedyś ich poprzednicy z III Rzeszy, ale to mało prawdopodobne, nie wyobrażam sobie żeby w tej całej niby demokratycznej Europie nagle wrócił by do Niemiec totalitaryzm i jakiś charyzmatyczny przywódca na kształt Hitlera a bez tego to się raczej nie uda i nie zbudują mocnego imperium. Dzisiejsze pokolenia już ma niewiele wspólnego z tamtymi czasami i nikt nie pozwoliłby sobie na inwigilacje i silną kontrole władzy.
To oczywiste że Niemcy nie są naszym sprzymierzeńcem i nigdy nie byli. Od zawsze mieli chęć na całą Europe i władze na dużą skale. Podczas II wojny im się to nie udało teraz to już mało prawdopodobne, ale zawsze jakby miał się jakiegoś kraju obawiać jeżeli chodzi o naszą nie zależność to właśnie Niemiec. A do całego narodu i mieszkańców z za naszej zachodniej granicy jestem neutralny i nic do nich nie mam , bo niby czemu mam kogoś winić za historię z którą nie ma nic wspólnego? :]

PostNapisane: 26 lipca 2010, 08:51 
Częsty bywalec

kurde- Polska jest w NATO, EU i w Schengen a Niemcy SA NASZYM SPRZYMIERZENCEM-
poparli nasze wejscie do EU, wplacaja najwiecej kasy do EU- takze dla nas-, nasi zolnierze wspolnie jezdza na cwiczenia...
Niemcy od 70 lat nie zaangazowaly i nie poparly ZADNEGO konfliktu zbrojnego- czego nie mozna powiedzic o Polsce niestety...
Jak kazde panstwo maja swoja strefe wplywow i walcza o nia,- jak kazde duze i bogate panstwo ta strefa jest dosc duza-
to jedna z najwiekszych gospodarek swiata.
Boogie napisał(a):

co to znaczy poradzic sobie z Niemcami- pozabijac ???
Odbijajac pileczke mozna by powiedziec ze to przez Polakow przemawiaja komplexy i niespelnione mocarstwowe marzenia...
Nowoczesna polityka nie polega na rozdrapywaniu ran a na wspolpracy- i tylko przez dobre uklady z nimi mozemy tylko skorzystac,-cos zalatwic w EU dla nas,- potrzasanie nasza zardzewiala szabelka nic nam nie da...
Jestesmy dla Niemcow mniejszym i slabszym sasiadem i w naszym interesie musi byc zyc z nimi w zgodzie i wspolpracy-
nawet Francuzi ktorzy sa o wiele wiekszym i bogatszym krajem to zrozumieli.
A co do 2 wojny sw- podobnie jak Ziemkiewicz uwazam ze gdyby Pilsudski zyl kilka lat dluzej to odbieralby defilade razem z Hitlerem na placu Czerwonym w Moskwie :cwaniak:

PostNapisane: 26 lipca 2010, 09:08 

Thomas_HD, piszesz o Państwie a temat jest chyba o ludziach. Polska tez jest wspaniała a jednak po coś mamy parkingi strzeżone, garaże itp.

PostNapisane: 26 lipca 2010, 09:22 

WojtekE36 napisał(a):
No no, Niemcy to nasi partnerzy a ten gazociąg północny to tak tylko przypadkiem przez Bałtyk zrobili.

:rotfl:

PostNapisane: 26 lipca 2010, 09:24 
Częsty bywalec

gazociag to konsorcja i firmy a nie kraje i ludzie-
panstwa i obywatele nie maja tu za duzo do gadania-
interesy wielkich firm ktore czesto maja wplyw na politykow.

PostNapisane: 26 lipca 2010, 09:37 

Thomas_HD, a ta Angela Merkel, to niby prezesem jakiej firmy jest, skoro gazociąg to firmy a nie rządy?

http://www.news.portalisko.pl/news/view ... zic_polsce

Ostatnio edytowano 26 lipca 2010, 09:39 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 26 lipca 2010, 09:44 
Częsty bywalec

nie zrozumiales- gazociag po dnie Baltyku to sprawa Gazpromu-
Schroeder podpisal to w ostatnim tygodniu swojego kanclerzowania - a teraz jest zatrudniony w Gazpromie na funkcji "doradcy" z pensja 120 000 Euro rocznie,
"normalnym" Niemcom jest wstyd za ta decyzje- uwierz mi.
Takie sprawy sa forsowane przez wielkie konsorcja ktore czesto maja wplyw na politykow w wielu krajach a interesy narodowe nie sa dla nich priorytetem.- Polska polityka pelna jest takich afer- moze mniejszego kalibru ale jakie interesy takie afery.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1