Witam ! Więc tak oddałem auto jednak w poniedziałek, po przybyciu do mechanika pech chciał że akurat nie przerywało i nie mogłem mu pokazać... no ale nic,opisałem problem... podłączyli pod kompa (za całą diagnostykę wszystkich wtrysków i parametrów silnika zapłaciłem 100zł wiec dało się przeżyć - stały klient od paru ładnych lat) i stwierdzili wzorową pracę wtrysków.....

oczywiście nie wymienili mi jak prosiłem filtra paliwa, akurat się im skończyły a dostawca nie przywiózł i że na inny dzień...ale powiedzieli mi że auto chodziło bez przerwy i nic nie szarpie/przerywa i że wszystko jest ok według nich. No zadowolony wyjeżdżam i jakieś 30 minut jazdy i ten sam objaw. Zalałem zgodnie z kolegi radą płyn STP (dopiero po wizycie bo trasa mnie czekała) + 50 litrów paliwa....zrobiłem wczoraj trasę (400km).
Podsumowując przerywa w momencie kiedy muskam pedał gazu....dosłownie jadę powiedzmy np. 130 na 5 biegu i leciutko wciskam to wtedy szarpie, oraz podczas postoju na światłach (nie zawsze, raz na jakiś czas).... Co do samego preparatu STP - muda44 ! Dzięki kolego ! Tego było trzeba, kultura pracy silnika jest doskonała (no oprócz tego problemu),chodzi bardziej gładko, miętko i niesamowicie cicho ! Co do szarpania to niestety dalej ono występuje (nieregularnie na postoju....oraz przy delikatnym dodaniu gazu Już zamówiłem filtr paliwa i wtedy dam znać co i jak