BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 17 osób nie żyje, wypadek - mgły
PostNapisane: 13 października 2010, 14:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
wina kierowcy jest niezaprzeczalna

kwestię przeładowania pomijam bo realia są jakie są
kierowca chciał zarobić jak najwięcej ładując wszystkich na raz
a i ludziom na pewno to odpowiadało (bo zanim by obrócił jeszcze dwa razy to by godzinowo sporo stracili)

no ale wyprzedzanie we mgle i to jeszcze autem które ledwo co przyśpiesza (z racji obciążenia) można nazwać tylko i wyłącznie DEBILIZMEM

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 października 2010, 18:39 
A co Wy na to?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... &_ticrsn=3

Dla mnie to jest przykład idiotyzmu.

PostNapisane: 13 października 2010, 18:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
rybik napisał(a):
A co Wy na to?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... &_ticrsn=3

Dla mnie to jest przykład idiotyzmu.

Albo kierowca betoniarki jest takim skur...... albo po prostu spanikował jak zobaczył taką masakrę :niepewny:

PostNapisane: 13 października 2010, 19:18 
Forumowicz

Moje BMW: G31
Kod silnika: B47
Panowie szlachta, g... wiecie o życiu, kim jesteście że takie wyroki wydajecie. Żaden z was nigdy bez pasów nie jechał, nie przekroczył prędkości nie wyprzedził na ciągłej ?? Śmieszni jesteście. Od razu pisanie "pewnie był wczorajszy" itd.
To co piszą gazety i pokazuje TV to mocno tendencyjne przedstawianie sytuacji, szukanie sensacji, a tacy "mądrzy" ludzie jak wy łykają takie bzdety jak "młode pelikany" i nakręcają się jeszcze bardziej.
Nikt nie robi takich rzeczy z kaprysu, tylko z przymusu czy potrzeby. Łatwo komuś mądrości wypisywać, jak ma dobrą sytuacje życiową. Co ma zrobić ktoś kto nie ma wykształcenia ma 45-50 lat i jest uwiązany opieką nad chorą matką ??
Ma zatrzymać busa poprosić o przegląd techniczny, zapytać się czy ma klimę, ile ma poduszek, jakie wyniki ma auto w testach NCAP i jakie kursy skończył kierowca ?? Ten wypadek to tragiczne połączenie standardowo spotykanych na naszych drogach obyczajów, czyli niestosowania się do przepisów ,braku rozsądku u kierowców, rutyna. Przecież , w co drugim busie (prywatnych firm przewozowych) jeździ więcej pasażerów niż jest miejsc. Nie raz mnie takie cudo wyprzedzało, ja jechałem 90km/h a tu ciach sprinterek z firaneczkami poszedł bokiem. Czy ktoś w tych busach zapina pasy ??
Miejsce, w którym gość wyprzedzał, to długa prosta po wyjeździe z miasta. Kilka kilometrów wstecz nie ma możliwości wyprzedzenia, 2-3km dalej też zaczyna sie gorsza, kręta droga, wieś za wsią. Więc kierowca zdecydował się na wyprzedzanie na odcinku gdzie czynników "przeciw" było najmniej.

Co do winy, to pamiętajcie, ze dokładnych przyczyn wypadku nie podano, trwają wyjaśnienia. Na razie nie ma "wyprzedzanego" więc istnieje opcja, ze przyczyny są inne.

PostNapisane: 13 października 2010, 19:28 
Częsty bywalec

kwiatus19, nie przegadasz tutaj na tym forum. Niestety cwaniaczkom w garniturach albo ludziom których ktoś utrzymuje dobrze jest mówić jacy to są porządni, poukładani, myślący. Niektórych rzeczy nie są w stanie pojąć. Ok, wina kierowcy prawdopodobnie jest, ale żeby nazywać tych ludzi co zginęli idiotami? Wstydźcie się. Tak samo jak kierowca winni są od 20 lat rządzący, bo nie robią nic co by ukróciło takie praktyki na drogach, polepszyło ich stan, i dało ludziom bez wykształcenia pracę ( o dziwo, coraz więcej ludzi nawet z wykształceniem nie ma pracy ). Siedzą przy korytku, i za nic ich nie można od niego odgonić. To co się dzieje w Polsce jest tragedią. A potem jakieś głupie gadki polityków, albo innych panów w garniturach z mądrymi minami udających fachowców w coraz to nowych dziedzinach, próbujących zgonić winę na kogoś. DO ROBOTY!

PostNapisane: 13 października 2010, 19:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
:27: :25: :25:
szacun dla biedakow z bmw

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 13 października 2010, 20:02 
becek napisał(a):
:27: :25: :25:
szacun dla biedakow z bmw

Bardzo dobre emotikony- pasują do tematu i jego atmosfery.

Właśnie przez takich jak Ty.. nienawidzę Policji.... a potem się dziwić, że nie nikt nie ma do nich szacunku.

PostNapisane: 13 października 2010, 20:03 
Częsty bywalec

becek, jeżeli to była aluzja do tego co napisałem to gratuluję poziomu intelektualnego na którym jesteś.

PostNapisane: 13 października 2010, 20:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Dajcie spokój. :medit: Kłótnie w niczym tutaj nie pomogą.Nie po to założyłem ten temat abyście się kłócili.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 13 października 2010, 22:05 
pawelek napisał(a):
kwiatus19, nie przegadasz tutaj na tym forum. Niestety cwaniaczkom w garniturach albo ludziom których ktoś utrzymuje dobrze jest mówić jacy to są porządni, poukładani, myślący. Niektórych rzeczy nie są w stanie pojąć. Ok, wina kierowcy prawdopodobnie jest, ale żeby nazywać tych ludzi co zginęli idiotami? Wstydźcie się. Tak samo jak kierowca winni są od 20 lat rządzący, bo nie robią nic co by ukróciło takie praktyki na drogach, polepszyło ich stan, i dało ludziom bez wykształcenia pracę ( o dziwo, coraz więcej ludzi nawet z wykształceniem nie ma pracy ). Siedzą przy korytku, i za nic ich nie można od niego odgonić. To co się dzieje w Polsce jest tragedią. A potem jakieś głupie gadki polityków, albo innych panów w garniturach z mądrymi minami udających fachowców w coraz to nowych dziedzinach, próbujących zgonić winę na kogoś. DO ROBOTY!

Z reguły nie wpie. się między wódkę a zakąskę, ale jak to czytałem to już nie wytrzymałem, bo bzdury takie, że głowa boli. Najlepiej wszystko zwalać na stan dróg, polityków i może jeszcze matkę natrę, że mgłę stworzyła. Jakie mamy warunki w Polsce każdy widzi i wie, ale nikogo nie usprawiedliwia to w DEBILNYM postępowaniu, a wręcz przeciwnie - tym bardziej należy zachować zdrowy rozum.

Ostatnio edytowano 13 października 2010, 22:59 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 października 2010, 22:07 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Zakov napisał(a):
Jakie mamy warunki w Polce każdy widzi i wie, ale nikogo nie usprawiedliwia to w DEBILNYM postępowaniu, a wręcz przeciwnie - tym bardziej należy zachować zdrowy rozum.

Podpisuje się pod tym rękoma i nogami.

PostNapisane: 14 października 2010, 01:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Przecież był powód aby tak zapier***** i wyprzedzać we mgle. Na pewno w tłoku co chwila jakiś Żardek SYCZAŁ"POGUŃ PAN", "PANIE JAPKA GNIJO PRĘDZEJ!"

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 14 października 2010, 08:27 

Widzieliscie masakryczne zdjęcia z wypadków? Takie jak mózg wypływa z głowy, jak skora twarzy jest ściągnięta i wygląda jak silikonowa maska? Jak wnętrzności wylewają się z człowieka? Nie mówię o filmach, mówię o prawdziwych fotach. Poakzywali nam to na kursie kasującym punkty. Nie wiem jak bym zareagował na wypadek z kilkunastoma ciałami, z których flaki i mózgi są na wierzchu, ciała pękają od przeciążeń... Ja mięsa do ręki bie biorę jak mi pani zważy i da w reklamówce a tu kilkanaście ciał. Ja się nie dziwie że nie podszedł a że odjechał. To jest szok. Nie każdy jest taki twardy.

PostNapisane: 14 października 2010, 10:15 

A teraz wielkie akcje policji i kontrola busow,czyli jak zwykle po szkodzie sie obudzili :wstyd:

PostNapisane: 14 października 2010, 10:33 

Słyszałem wypowiedź w radiu że busami jeździ się na "glonojada" przylepionym do szyby.

PostNapisane: 14 października 2010, 12:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
spider napisał(a):
A teraz wielkie akcje policji i kontrola busow,czyli jak zwykle po szkodzie sie obudzili :wstyd:

Tak właśnie jest. Od rana wielkie kontrole busów...

PostNapisane: 14 października 2010, 12:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
hehe, no jest coś w tym Kocie :)

u nas za Lubinem jest stosunkowo ostry zakręt, dopiero musiało zginąć kilkanaście już na nim osób w tym dwie w zeszłym tygodniu, żeby drogowcy postawili kilka strzałek informujących o zakręcie. A tak parę złotych było szkoda na kilka kawałków blachy. NIech chociaż jedno życie uratują to już warto. Tak jak spider napisał,- Polak mądry po szkodzie.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 14 października 2010, 12:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
binta napisał(a):
spider napisał(a):

Tak właśnie jest. Od rana wielkie kontrole busów...

spoko minie tydzien albo dwa i sie skoncza

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 14 października 2010, 13:14 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
W wiadomosciach mowili, ze takie akcje chca robic co miesiac. Tylko czy tak bedzie? Pewnie szybko o tym zapomna.

PostNapisane: 14 października 2010, 15:08 
Forumowy terrorysta

Zapomną, bo to nie jest dochodowy interes, w porównaniu z nieoznakowanymi i radarami.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1