a więc tak: od dobrych kilku dni cieszę się z climatronika

Ogólnie nie było problemów (raz dałem dupy bo nie podłączyłem kurtyny i kontrolka się zapaliła ale to nie związane z klimą)
Tak jak pisałem, przełozyłem cały zespół nagrzewnic - nie opłacało mi się dokładać silniczków sterujcych klapami, zwłaszcza, że miałem do wymiany jeż od dmuchawy i zawór rozprężny. Cały zespół z jeżem i z zaworem kupiłem używany za 200 zł. Do tego panel bez automatu (AUC) - 100 zł i czujnik nasłonecznienia. Czujnik dostałem gratis do nagrzewnicy.
Naprawdę, dziękuję za opis Jasonosa bo mi pomół bardzo dużo, i bez tego chyba bym się nie zdecydował na prucie deski, chociaż okazuje się to nawet dosyć proste. BMW najwidoczniej nie chciało utrudniać życia mechanikom.
Jednak trzeba pamiętać, że kilka szczegułów zostało pominiętych w tym opisie (przede wszystkim podłączenia instalacji):
- czujnik nasłonecznienia podpina się do białej kostki (tej szerokiej) od panelu klimatronika - NIESTETY - nie ma w tej kostce wyjścia na ten czujnik (przynajmniej ja nie miałem - E46 FL 2001r.) - trzeba go wpiąć bezpośrednio do kostki - ja dostałem kostkę od zyczliwego sprzedawcy nagrzewnicy z Kątów Wr. - przełożyłem piny i już mogłem wpiąć czujnik słońca.
- czujnik AUC wicać u jasoniosa na zdjęciu z wiązką ale zastanawiałem się gdzie ją podłaczyć???? - przypuszcaam po oględzinach kostki z rozbitka, że wiązkę podłącza się też do tej samej kostki białej od panelu klimy - z tym że ja wiązki nie zdobyłem więc zrezygnowałem z czujnika AUC.
Jeśli ktoś wyrazi taką potrzebę - udzielę wszystkich informacji dot. przeróbki na które znam odpowiedź. Skoro działa to myślę że nie jest źle

Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę pisać: gg: 5171258 lub
szymonoo@gmail.compozdrawiam