BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 10:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 27 października 2010, 10:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Adam_ napisał(a):
A wracając do tematu. Rząd spektakl odstawił, wszystko wraca do normy

Ano, w weekend byłem w Białymstoku i w jednej galerii handlowej ciągle jest sklep z przedziwnymi substancjami. Na allegro też pełno i jakoś nikt nie krzyczy.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 27 października 2010, 19:08 
Forumowicz

http://www.wykop.pl/ramka/508203/ciekaw ... e-rzadowi/

a tutaj jeszcze lepsze, ozdoby choinkowe :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 października 2010, 19:13 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
Tego sie nie spodziewalem :rotfl: :hyhy:

PostNapisane: 27 października 2010, 19:14 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
Przenoszą się za granicę ;)
http://pylki.com/

PostNapisane: 27 października 2010, 19:23 
Forumowy terrorysta

Ozdoby choinkowe haha, potem będzie coś na karnawał i biznes się kręci . :rotfl:

PostNapisane: 27 października 2010, 19:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Adam_ napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Dajmy sobie spokój, on tego nigdy nie zrozumie, że jakby po narkotykach ludzie zachowywali się przewidywalnie i normalnie to nie było by problemu. Nie ten poziom po prostu i tyle.

A twój zacietrzewiony umysł nigdy nie zrozumie że alkohol działa tak samo albo i gorzej :wstyd: Nie zrozumie też że zakazując rzeczy których zakazywać nie trzeba tworzymy mafie. Trudne :rotfl: Zresztą nie będę z Tobą dyskutował bo nie potrafisz. Nie masz żadnych sensownych argumentów.

Wystarczającym argumentem jest już fakt, że dość problemów mamy z alko, więc po co kolejne świństwa? A argumentów jest co nie miara i na żaden nie odpowiedziałeś, czyżby dziury na bani? :zabawa: Jak chcesz abym Ci odpisał jeszcze raz, to napisz coś z sensem, bo trolla karmić nie będę.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 27 października 2010, 19:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
A ja ogólnie mam w dupie wszystkich co trafiają do szpitala po dopalaczach. Życzę im "klątwy faraona" przez dwa tygodnie :)

PostNapisane: 27 października 2010, 21:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
GaRRnek napisał(a):
A ja ogólnie mam w dupie wszystkich co trafiają do szpitala po dopalaczach. Życzę im "klątwy faraona" przez dwa tygodnie :)

Przeważnie trafiają Ci którzy wzięli podwójną lub potrójną dawkę i do tego zapijają alkoholem dla większego odlotu. Sami sobie są winni.
Sam chciałem wejść w ten biznes, bo było oczywiste że będzie dochodowy, ale nie miałem kasy wtedy (kryzys w firmie i z racji tego spadek zarobków).

PostNapisane: 27 października 2010, 22:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Tomek napisał(a):
Adam_ napisał(a):
A wracając do tematu. Rząd spektakl odstawił, wszystko wraca do normy

Ano, w weekend byłem w Białymstoku i w jednej galerii handlowej ciągle jest sklep z przedziwnymi substancjami. Na allegro też pełno i jakoś nikt nie krzyczy.

To jak z kastrowaniem pedofili. Teatrzyk dla naiwnej widowni, klaszczącej radośnie w dłonie jaki to rząd wspaniały i jak to o swój lud dba :rotfl: Oczywiście za jego własną kasę

Wszelako efektem całej zadymy będzie demoralizacja urzędników, popsucie prawa, odszkodowania dla potraktowanych nie fair w pierwszych tygodniach akcji, utrata podatków na rzecz państw sąsiednich i zejście biznesu do podziemia. Kasy nie będą już mieli prymitywni sklepikarze tylko cwani bandyci.

Chociaż jak premier znowu szopki będzie potrzebował, to zaraz pewnie będą chcieli wprowadzić kontrolę korespondencji, aby móc "zabezpieczyć bezbronną młodzież przed śmiercionośnymi zakupami w sieci". :kwasny:

Śmiałbym się wesoło z pozorowanej walki rządu z dopalaczami, gdyby nie świadomość, że za to płacę.

Jedyna nadzieja, że po paru takich popisówkach dotrze do szerszej publiczności świadomość absurdalności podobnych akcji i wysiłków w celu zakazywania, regulowania, limitowania, koncesjonowania i inwigilowania.

Właśnie czytam, że policja kupiła 368 Hond CBF 1000A. Teraz to dopiero będzie się nam bezpiecznie i szczęśliwie żyło ;)

PostNapisane: 28 października 2010, 08:18 

qqiz, jesteś za legalizacją dopalaczy, narkotyków, alkoholu dla nieletnich i zwolennikiem akcji Polonezy dla Policji?

PostNapisane: 28 października 2010, 10:04 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Wystarczającym argumentem jest już fakt, że dość problemów mamy z alko, więc po co kolejne świństwa?

Ale czy Ty nie rozumiesz że ten problem Z-A-W-S-Z-E będzie? Niezależnie od tego jak bardzo bedziesz z tym walczył? Przykłady masz na całym świecie czym to się kończy. Najbardziej drastycznym była prohibicja w USA. To co się stało to był totalny armagedon. Ty rozumiem chciał byś do tego dążyć? Polecam też zapoznać się z informacjami jak doszło do tego że konopie zostały zdelagalizowane, dla podpowiedzi: nie chodzi tu o zdrowie. Prohibicja sprawia że będzie się to się tyczyło coraz większej grupy osób. Wiadomo owoc zakazany. Przykład Portugalia, po legalizacji spadło spożycie twardych narkotyków o 12%. Spożycie miękich narkotyków stale spada. Możesz z tym polemizować? Czy znów mnie obrazisz? :wstyd:

PostNapisane: 28 października 2010, 11:36 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
qqiz, jesteś za legalizacją dopalaczy, narkotyków, alkoholu dla nieletnich i zwolennikiem akcji Polonezy dla Policji?

Już odpowiadałem w tym wątku na podobne pytania.
Generalnie wolę aby każdy mógł decydować o sobie, co zjada, co wciąga, ile ma dzieci, jak je wychowuje i czy jeździ rowerem czy autem, czy ma żonę czy nie i z kim lub czym sypia itd. Mi nic do tego, dopóki nie narusza mojej sfery prywatności/wolności/własności.

A policja niechaj będzie sprawna, silna, skuteczna i dobrze wyposażona oraz ma rozsądne kompetencje do ochrony wolności swoich współobywateli.
O tych motocyklach to napisałem, bo trochę nie bardzo rozumiem do czego są one potrzebne, zwłaszcza w takiej liczbie :niepewny:
Wiem za to, że lokalna policja dostała fajne quady 800ccm. Efekt jest taki, że chłopaki w mundurach zapieprzają nimi nocami po chodnikach, trawnikach, bulwarach nad rzeką mając z tego super zabawę. Ostatnio jednego utopili podczas takich ekscesów, choć pewnie powstał protokół, że realizowali obowiązki służbowe :rotfl:
Jedyny efekt posiadania takiego sprzętu jaki dostrzegam w tym momencie, to poryte trawniki, ślady opon na chodnikach, hałas w nocy i jeszcze większy poziom wrogości wobec quadów, bo w nocy to słychać, że ktoś katuje na chama, rano są ślady, ale już nie widać kto. To wiadomo - szaleni quadowcy. Tyle, że w mundurach :wstyd:

PostNapisane: 28 października 2010, 11:37 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
qqiz napisał(a):
Generalnie wolę aby każdy mógł decydować o sobie, co zjada, co wciąga, ile ma dzieci, jak je wychowuje i czy jeździ rowerem czy autem, czy ma żonę czy nie i z kim lub czym sypia itd.

Ale tak już było.
Kilkaset tysięcy lat temu :hihi:
qqiz napisał(a):
Mi nic do tego, dopóki nie narusza mojej sfery prywatności/wolności/własności.

No właśnie, czasami problem określić, gdzie one leżą :-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 28 października 2010, 11:45 

qqiz, obawiam się że marzysz o utopii - każdy robi co chce a drugiemu to nie przeszkadza. Jak dla mnie jedno z drugim się nie ima.

PostNapisane: 28 października 2010, 11:57 
Zacna persona forum

maaaad napisał(a):
Kilkaset tysięcy lat temu :hihi:

Zabawna teza, zważywszy, iż kilkuset tysięcy lat to homo sapiens nie ma :D

KotSylwester napisał(a):
qqiz, obawiam się że marzysz o utopii - każdy robi co chce a drugiemu to nie przeszkadza. Jak dla mnie jedno z drugim się nie ima.

I już przeinaczyłeś, i na bazie przeinaczenia udowadniasz błąd.
Każdy robi co chce, dopóki nie wkracza w sferę, gdzie drugi robi co chce. Moja wolność jest granicą Twojej, a Twoja mojej :) Możesz się upić jeśli tylko chcesz, ale nie możesz wymiotować na moje podwórko ;)
Wbrew temu co sugerujesz, jest to najprostsze i najuczciwsze z rozwiązań. A strażnikiem tychże indywidualnych wolności w rozwiniętej społeczności może być wspólnie utrzymywana sprawna policja i sądownictwo.
Utopię, to się raczej obecnie próbuje realizować :kwasny:

A co do tematu, którego dotyczy ta dyskusja, to pewnie za jakieś pól roku będzie już można ocenić efekty całej rządowej akcji :]
Na razie widać, że słupki zaczęły spadać głównym siłom po scenach łódzkich.

PostNapisane: 28 października 2010, 11:58 
Jak by tak każdy chciał robić co mu się żywnie podoba to ten świat jak znamy diametralnie by się różnił, i na pewno nikt z nas by nie śmigał teraz betą

PostNapisane: 28 października 2010, 12:03 
Naczelny bimbrovnik

qqiz napisał(a):
iż kilkuset tysięcy lat to homo sapiens nie ma :D

Proponuję doczytać, chociaż to bez znaczenia, bo nie pisałem o homo sapiens :D

PostNapisane: 28 października 2010, 12:03 
Zacna persona forum

Schmeichel-lord napisał(a):
Jak by tak każdy chciał robić co mu się żywnie podoba to ten świat jak znamy diametralnie by się różnił, i na pewno nikt z nas by nie śmigał teraz betą

Czytanie ze zrozumieniem :mur:

Pomijając już sam sens cytowanego zdania...

PostNapisane: 28 października 2010, 12:06 
Zacna persona forum

maaaad napisał(a):
qqiz napisał(a):
iż kilkuset tysięcy lat to homo sapiens nie ma :D

Proponuję doczytać, chociaż to bez znaczenia, bo nie pisałem o homo sapiens :D

Pisaliśmy o porządku życia naszego gatunku :niepewny:

Homo sapiens datuje się od max. 250tys lat p.n.e.
Więc nijak kilkaset :]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82owiek_rozumny

PostNapisane: 28 października 2010, 12:17 
Naczelny bimbrovnik

250 tys. to nie kilkaset? A ile? Kilkadziesiąt? :zdziwko: No chyba że postulujesz wprowadzenie do języka polskiego słowa "ście" :D

Dajcie ten temat do działu "humor" :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1