BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stacja Shell jej dziwne promocję.
PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:32 
Przyjaciel forum

Boogie napisał(a):
Jest tyle takich myków na świecie, że byście osiwieli przez noc, dowiedziawszy się, jak to Was wielkie markowe koncerny robią w bambuko.
Produkują dwie te same rzeczy, pod dwiema plakietkami, przy czym jedna jest droższa od drugiej 25%, bo takie jest zapotrzebowanie rynku, i klient chce tak płacić.
Hydraulika w SMG jest Fiata, ta sama fabryka robi zderzaki dla BMW, Fiata, VW, te same linie, ci sami ludzie.
Mega bzdetne tłumaczenia o lepszej kontroli jakości, innych liniach produkcyjnych są niedorzecznie śmieszne, i mają tłumaczyć śmieszne zachowania rynkowe ludzi.

W motoryzacji malo, ktory koncern stac dzis na produkcje nowego rozwiazania wlasnymi silami. Nawet potezny VAG zlecajac Borg Wagnerowi budowe skrzyni DSG musial liczyc sie z tym, ze bedzie ona oferowana takze innym producentom (np. Mitsubishi), tak bylo poprostu taniej. A co do zderzakow, to prawda, nie specjalnie jest co poprawic w tej technologii, kazda firma produkuje je z tego samego materialu, uzywajac podobnego procesu, jedyna roznica w kosztach wynika z dwoch czynnikow, wolumenu produkcji i odleglosci do fabryki - transport zderzakow jest drogi i klopotliwy (z tego samego powodu najczesciej produkuje sie je w fabryce, w ktorej jest budowany dany model, a nie zleca zewnetrznym firmom, to samo dotyczy blach)

Boogie napisał(a):
Promocje w dystrybucji robi sie wtedy, jak cos sie nie chce sprzedawac, a umowy handlowe zobowiązują nas do przyjecia nowej ilości towaru na stan.
Wówczas menago dystrybucji Shella uruchamia standardowy plan podkręcenia sprzedaży konkretnych pozycji asortymentu, żeby zrobić miejsce na nowy zakontraktowany wolumen dostaw.

Tak, mysle, ze to prawda, dlatego czesto na Shellu zdarzaja sie promocje paliwa 99+, okolo miesieca wstecz na jednej ze stacji w Wawie bylo w cenie V-Power 95. Teraz jest jakas promocja z dodatkowa iloscia punktow.

Tomek napisał(a):
Kolega kierujący produkcją w dużej mleczarni od zawsze mi powtarza że jogurty to tylko z biedronki, najwyższe wymagania mają :)

Czy chcesz powiedziec, ze jogurt truskawkowy sprzedawany u nich ma cos wspolnego z truskawkami, a nie tylko sztuczny aromat i barwienie na czerwono trupami robakow :P ?

Ostatnio edytowano 15 listopada 2010, 16:33 przez Vermilion, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330d Touring
Kod silnika: M57
Tak jak napisalem w pierwszym poscie, dokladnie chodzi mi o to czy to jest niby promocja, ze v-power w cenie diesla extra czy poprostu leje zwyklego diesla extra a a mysle, ze to v-power, rozchodzi mi sie o to czy jest mozliwe, zeby wlascicel tej stacji moze nabijac w ten spodob ludzi w butelke... pytam czy jest mozliwy taki przekret. :mur:

Forumowy terrorysta

Bobby Vintage napisał(a):
No i ? A później powstają kolejne urban legend`s że wszędzie jest to samo paliwo bo z Orlenu...

Jak to leciało, poszukaj zanim zapytasz :rotfl: . Temat paliw omawiany wielokrotnie, dostawcą jest Orlen lub Lotos, wyjątkiem jest Shell Vpower Racing.

spider napisał(a):
Promocja to takie troche pranie mozgu klienta.

Dokładnie, manipulowanie klientem czy to na stacjach benz, czy przekreślone ceny w sklepach, czy pożyczki 0 % - ale jest prowizja kilka %, czy pakiety dodatkowego wyposażenia itd, itp.

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:35 
Przyjaciel forum

Malucci napisał(a):
Tak jak napisalem w pierwszym poscie, dokladnie chodzi mi o to czy to jest niby promocja, ze v-power w cenie diesla extra czy poprostu leje zwyklego diesla extra a a mysle, ze to v-power, rozchodzi mi sie o to czy jest mozliwe, zeby wlascicel tej stacji moze nabijac w ten spodob ludzi w butelke... pytam czy jest mozliwy taki przekret. :mur:

Masz zbedny czas, zeby sie nad tym zastanawiac? To wez dwie probki paliwa i zlec ich badanie :P Jezeli wyjdzie, ze sa takie same, to naglosnisz sprawe.

renoraines napisał(a):
Dokładnie, manipulowanie klientem czy to na stacjach benz, czy przekreślone ceny w sklepach, czy pożyczki 0 % - ale jest prowizja kilka %, czy pakiety dodatkowego wyposażenia itd, itp.

Sprobuj cos kiedys sprzedac, w wiekszej ilosci...ciekaw jestem na jakie pomysly wpadlbys aby nie uzywac ani promocji, ani marketingu ;)

Ostatnio edytowano 15 listopada 2010, 16:39 przez Vermilion, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:38 
Pierwsze kroki

No tak, ale takie badania swoje kosztuja :)

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
Przecież to wszystko to jedna wielka propaganda

E32 735i 92'
E36 318i 92'

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Vermilion napisał(a):
Tomek napisał(a):
Kolega kierujący produkcją w dużej mleczarni od zawsze mi powtarza że jogurty to tylko z biedronki, najwyższe wymagania mają :)

Czy chcesz powiedziec, ze jogurt truskawkowy sprzedawany u nich ma cos wspolnego z truskawkami, a nie tylko sztuczny aromat i barwienie na czerwono trupami robakow :P ?

Ma najwięcej prawdziwych truskawek :P Choć wiadomo że tani jogurt z biedry przez nobilwe gardła nie zawsze przechodzi :rotfl: Co ciekawe z tej samem linii schodzą też znane marki które w Bomi idą po 2zł/szt drożej.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:44 
Przyjaciel forum

Tomek napisał(a):
Ma najwięcej prawdziwych truskawek :P Choć wiadomo że tani jogurt z biedry przez nobilwe gardła nie zawsze przechodzi :rotfl: Co ciekawe z tej samem linii schodzą też znane marki które w Bomi idą po 2zł/szt drożej.

Musze w takim razie obadac, dosc mam chemii :rotfl:

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Tomek napisał(a):
Choć wiadomo że tani jogurt z biedry przez nobilwe gardła nie zawsze przechodzi :rotfl: Co ciekawe z tej samem linii schodzą też znane marki które w Bomi idą po 2zł/szt drożej.

Dokładnie.Ot taki głupi serek wiejski pewnej dużej,znanej mleczarni:produkowany pod szyldem swoim i pod szyldem biedronki - jedyną różnica jest cena i opakowanie :D

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:51 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Co do tych tanich markietów w stylu Biedronki i Lidla to nie dość że jest tam naprawdę tanio to jeszcze nie trafiłem na coś złego. Kiedyś zrobiłem większe zakupy w Lidlu zwielką obawą ile mnie to później będzie zdrowia kosztować :rotfl: i badałem etykiety i w szoku byłem... Mięsa i wędliny były zdrowsze niż ich wersje z Sokołowa i innych znanych marek przy cenie 50% niższej :zdziwko:

No a Pizza z Biedronki "Pizza z pieca kamiennego" To najlepsza mrożona pizza w mieście :hyhy:

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:53 
Forumowy terrorysta

Vermilion napisał(a):
renoraines napisał(a):

Sprobuj cos kiedys sprzedac, w wiekszej ilosci...ciekaw jestem na jakie pomysly wpadlbys aby nie uzywac ani promocji, ani marketingu

Rozsądnie skalkulowana cena, bo na mnie nie działa jak magnes słowo promocja czy podkreślenie słowa przecena ;).

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Mięsa i wędliny były zdrowsze niż ich wersje z Sokołowa i innych znanych marek przy cenie 50% niższej :zdziwko:

Hehe,sokołów to tylko rozleklamowany shit.Kolejny przykład:w Lidlu rybka w puszce ma 50% zawartosci ryby,w "markowych" sklepach bywa różnie :hyhy: .A więc czytać ludzie,czytać :D

PostNapisane: 15 listopada 2010, 16:59 
Pierwsze kroki

Ogladalem kiedys gallileo i porownywali wlasnie dwa produkty miedzy soba :P jeden tanszy drugi renomowanej firmy :P oba mialy te same skaldy tylko, ze cena sie roznila :) a co najciekawsze oba byly od tego samego producenta :rotfl:

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Albo chcą się zareklamować, albo mają starą dostawę, którą trzeba sprzedać "zanim skiśnie".
Te wszystkie V-powery i inne są dla ludzi, którzy lubią przepłacać za wachę. Przynajmniej ja tak uważam.
Sam tankuje głównie na Tesco, Auchanie i Lukoilu, bo za dużo przepalam, żeby jeszcze ładować w pseudo super paliwo.
Tak czy inaczej moje seryjne auto pokazało w sobotę 199KM i 277NM :hyhy:.

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:01 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Rozsądnie skalkulowana cena, bo na mnie nie działa jak magnes słowo promocja czy podkreślenie słowa przecena ;).

Mozesz miec najlepsza cene i najlepsza jakosc, ale bez marketingu, nikt nigdy nie dowie sie o tym co masz. Watpie tez abys potrafil porownac jakosc produktow z kazdej dziedziny.

Promocja? Mocno naduzywane slowo i wcale nie dziwie sie Twojej podejrzliwosci.

Przecena? To tez naduzywany termin, ale nadal moze oznaczac tansza sprzedaz danego produktu spowodowana wadami, zbyt duzym stanem ilosciowym, zakonczeniem produkcji, itd.

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
To się temat rozwinął :rotfl:
Co jak co ale przyznał Bobby'mu rację, że
"Pizza z pieca kamiennego"
jest "deliszys" :padam:

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:08 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wracając do tematu - w Lidlu tydzień brytyjski - nie wiem ja wy ale ja jadę po baked beans :hyhy:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:15 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Tomek napisał(a):
Wracając do tematu - w Lidlu tydzień brytyjski - nie wiem ja wy ale ja jadę po baked beans :hyhy:

Słaba szamka w tym tygodniu brytysjkim... Najlepszy jest Hiszpański albo Włoski :hyhy:

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:34 

Kyo, z tymi telefonami komórkowymi to niezła bajka :) Dobrz epamiętam jak kupiłem E61 - telefon z klawiaturą QWERTY. Fajny ale bez aparatu.... no bo to telefon biznesowy... i łup! E61i to samo ale z aparatem... :zakrecony:

Teraz mam E71. Telefon dla mnie IDEALNY oprócz... tego że po N95 mnie irytuje gorszy aparat - 3.2 Megapiksela... Dlaczego? Bo to nie telefon multimedialny tylko biznesowy... I co? łup! E71i ma 5 Megapikseli... :zakrecony:

Dodam że nie wiem co ma brak aparatu lub kiepski aparat do biznesowości telefonu.

PostNapisane: 15 listopada 2010, 17:47 
Pierwsze kroki

Tomek napisał(a):

Wracajac do tematu :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1