Debe116 napisał(a):
To może mi napiszesz żebym był przygotowany jak sobie z tym poradzić (po liftowa ma troszke inaczej mocowanie np: przednich slupkow i raczki maja szersze rozstawy na wkręty ale da rade ogarnac....)?
u mnie było tak... cała podsufitka pasowała jak ulał... mam auto 97r. a podsufitka 2002r.
przednie słupki sa inaczej mocowane... przed fl sa spinki... natomiast po fl sa wkręty....
raczki do trzymania się u góry zarówno z przodu jak i z tyłu mają mniejsze rozstawy na wkręty, ja wziołem inny dłuższy wkręt i wkręciłem pod kątem poprostu (ps: przeklnij pare razy i wejdzie )

tylne słupki przy półce tez maja troche inne mocowania... tak samo jak z przodem zamiast spinek niemcy wymiślili juz wkrety...
i to tyle... uważaj aby jej nie zagiąć !!!! bo bedzie lipa
ja wyciągałem zarówno jak i wkładałem podsufitki w taki sposób:
przedni fotel kierowcy max do przodu pasazera max tyl... oparcie pleców rozlozone i pomiędzy tylnymi prawymi a przednimi lewymi drzwiami wrzucisz ja do środka
w razie kłopotów pisz PW to pomoge
PinBack musze podpiąć plus z elementu który świeci się po włączeniu świateł.... plus z żarówki od oświetlenia kabiny nic mi nie da bo bedzie swiecilo jak wlaczy sie rozświetlenie calego wnętrza tak????
dzis w końcu przerobiłem podswietlenie słoneczków
teraz zapala się po odsunieciu lusterka i gasnie po zamknieciu iiii
jak otworze i powiedzmy zapomne zamknac lusterka i zamkne do gory te sloneczko to tez gasnie a jak wezme w dol to sie zapala

ma dwa jakies styki które otwieraja obieg prądu poprzez zaslone lusterka i w plaszczyznie gora dol
jeśli chodzi o podlaczenie: ktoś na forum napisał... puscic kable i juz... ale jakie z kąd itd....
a więc może komus sie przyda...
demontujemy środkowy panel z lampkami... tam sa 4 kable... guby +, gruby -,cienki +, cienki -
zciagamy lampki nad sloneczkiem i samo sloneczko... do lampeczki podlaczamy dwa kabelki + i -
od sloneczka odcinamy wtyczke.... podlaczamy + i - i teraz...
od środkowego panela lampek wpinamy sie kablem w gruby - i ciagniemy go do lampeczki gdzie podlaczylismy -
potem od cienkiego + ciągniemy do dowolnego kabelka ze sloneczka... potem z drugieko kabelka ze sloneczka ciagniemy do plusa z lampeczki
ale dalej nie wiem jak podlaczyc te dwie diodki co sa w tym panelu z lampkami