Witam!!
Oto mój nowy nabytek e34 1990r m20b25 + podtlenek LPG diamantschwarz. Autko ogólnie w stanie nie najgorszym parę mankamentów blacharsko lakierniczych
oraz przy silniku jest mały problem bo nie da rady go odpowietrzyć prawdopodobnie pompa.
Niestety mało wiem na temat tego Bmw bo poprzedni właściciel zmarł a kobiecina co mi to autko sprzedawała powiedziała że z około 3 lat już stoi i nie było jeżdżone ani nic z tych rzeczy.
Po powrocie do domku na lawecie szybkie podpięcie akumulatorka i Bestia ożyła za 1 strzałem co mnie bardzo ucieszyło na chwilę;/ bo przepływka strzelona była i puszczała powietrze to ją uszczelniłem ale gdzieś tam się blokuje na bank ;/ i wyszło na jaw że nie daje sobie rady ta pompa wody lub przynajmniej takie jest moje stwierdzenie.
Węże są napęczniałe i puste w środku ;/ Prosił bym może o jakie małe porady co gdzie jeszcze coś sprawdzić aby to miało ręce i nogi ;]
Autko ogólnie stoi bo mam czym na razie jeździć i bym chciał je uruchomić jeszcze przed zimą.
Chciał bym rozszyfrować VIN pojazdu lecz nie wiem gdzie lub ktoś jest może chętny na rozszyfrowanie tego.
Kod typu HC11
Typ 525I (EUR)
Typoszereg E E34 ()
Seria 5
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M20
Pojemność skokowa 2.50
Moc 125
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Tapicerka ANTHRAZIT STOFF (0269)
Data prod. 1990-02-23
Wyposażenie
S209A LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%) Blokada dyrefencjału
S314A Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S320A Brak napisu modelu
S339A Shadow-Line
S401A Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S410A Siłownik szyby elektryczny przedni
S415A Roleta przeciwsłoneczna tylna
S428A Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S464A Worek na narty
S481A Fotel sportowy
S510A Regulator zasięgu świateł
S520A Lampa przeciwmgłowa
S556A Wskaźnik temperatury zewn.
S653A Radio Bavaria C Reverse II