Po dłuższym lub tez iż krótszym czasie zakupiłem E31.
Było kilka różnych myśli itp ale ostatecznie padło na 850. Ale od początku...
Kilkanaście dni temu męczyłem Radzia (KotSylwester) swoimi pomysłami na zakup, i pewnego dnia Zadzwonił do mnie że jest po pracy i czy jedziemy obejrzeć 8 ? Nie długo myśląc po ok. 1h byłem w Józefowie. Szczerze powiem była to moja (i przypuszczam Radka) najdłuższa podróż do Łodzi. Jakieś 4 h staliśmy w samym korku z Warszawy do Sochaczewa. No ale gdy już obejrzeliśmy czas było wracać i w sumie jechać do Łodzi i z powrotem zajęło nam chyba ze 12 czy 13h... Umówiliśmy się na niedziele. U Radzia byłem ok. 3,30
Spokojnie sobie szybowaliśmy do Łodzi. ok. 7,20 byliśmy na miejscu niestety do 10 czekaliśmy aż będzie otwarta stacja diagnostyczna. ok. godz. 13 byłem już szczęśliwym posiadaczem BMW serii 8.
W sumie wycieczka moja skończyła się o 19. ale teraz do rzecz:
VIN long WBAEG21000CB08595
Type code EG21
Type 850CI (EUR)
Dev. series E31 ()
Line 8
Body type COUPE
Steering LL
Door count 2
Engine M70
Cubical capacity 5.00
Power 220
Transmision HECK
Gearbox AUT
Colour LAGUNENGRUEN METALLIC (266)
Upholstery PERGAMENT STOFF (0349)
Prod. date 1991-07-31
Order options
No. Description
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
223 ELECTRONIC DAMPER CONTROL (EDC)
245 STEERING COLUMN ADJUSTMENT ELEC
301 DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV
303 INNENRAUMSCHUTZ/NEIGUNGSALARMG
353 ANTI-GLARE STRIP FRONT + RR WINDOW
416 SUNBLINDS
423 FLOOR MATS, VELOUR
459 SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY
481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
528 AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC)
537 PARK VENTILATION
659 RADIO BUSINESS CD
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
696 CARTRIDGE-HALTERUNG
804 SWITZERLAND VERSION
854 LANGUAGE VERSION FRENCH
Przede wszystkim chciałbym podziękować Radkowi. bez niego tak szybko ze wszystkim by nie poszło. Co do samego auta nie chciałem ani granatowego ani czarnego..Co do wnętrza do małych poprawek podobno grzanych kubełków w welurze jest tylko 3 sztuki a ogólnie kubełków w welurze 17 jaka w tym prawda?Będę tego dociekał. Felgi Alpina 20" ale chyba zejdę na max 18. Wiadomo jak to jest z autem 20 letnim ale uważam że dobra baza.
Czekam na opinie:)
Pozdrawiam wszystkich
Pysio
W związku z meilami i telefonami PIERWSZE DWIE FOTKI TO ZEGARY ZE SPRINTERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!foto z wyjazdu z pod domu
jak oddawałem lawetę
A teraz w dniu zakupu:
I z dziś: