BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Exx] Zmiana koloru auta folią co o tym myślicie???
PostNapisane: 21 września 2010, 19:56 
Pierwsze kroki

3M to ogromne konsorcjum,ktore produkuje wiele ciekwych rzeczy,a nie tylko folie i tez trzeba uwazac,bo czasem mozna zaplacic za marke. Co nie zmienia faktu,ze w wielu plaszczynach rynku sa nadal na szczycie,a ich produkty to najwysza polka.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 września 2010, 20:14 
Pierwsze kroki

Tak naprawde teoria a praktyka to dwie rozne sprawy ;)

Nie powiedzialem,ze srebro jest mniej wytrzymale. W Oracalu wszytskie kolory maja ta sama specyfikacje. W tym przypadku mialem na mysli 3M jesli chodzi o kolory Carobnu. Z tego co wiem w PL pelna kolorystyka Carbonu 3M nie jest oferowana oficjalnie wlasnie z racji tego,ze inne kolory nie nadaja sie do aplikacji zewnetrznych.

Tajemnica zawodowa ;) publicznie nie moge sie az tak otwierac :P

PostNapisane: 22 września 2010, 08:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 325i 91r
Kod silnika: M50
Osobiscie na krawedziach bym zostawil troche wiecej materialu i podgrzal tak zeby mi sie zagiely do srodka, zeby jak mialo juz ciagnac to zeby takie zaciagniecie stawialo opor. Ale jestem coraz blizszy opcji oklejenia mojego wozka

PostNapisane: 23 września 2010, 17:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E70
Garaż: Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82097
Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146128
Powodzenia ;) Ja oklejam oracalem nie tak duże powierzchnie (wydruki na samochody), a nie jest łatwo żeby wyszło 100% igła bez zagięć :)

PostNapisane: 23 września 2010, 19:45 
Pierwsze kroki

PinBack napisał(a):
Powodzenia ;) Ja oklejam oracalem nie tak duże powierzchnie (wydruki na samochody), a nie jest łatwo żeby wyszło 100% igła bez zagięć :)

Dlatego kibicuje ochotnikom na roznych forach,bo najczesciej porywaja sie na taka robote osoby ktore nie mialy z tym do czynienia :)
Zapewniam na filmikach z YT to tylko tak latwo wyglada. Ja sie jeszcze z takim przypadkiem nie spotkalem,a siedze w tym z 10 lat zeby ktos kto nie mial takiej folii w reku
byl w stanie zrobic taka kompleksowa aplikacje.
Co nie znaczy,ze wykluczam,ze komus moze sie udac za pierwszym razem.....i takiemu komus wroze kariere aplikatora geniusza,bo ludzie klejenia folii
wylewanych ucza sie cale zycie.... ja mimo,ze uwazam sie za dobrego i doswiadczonego aplikatora ucze sie ciagle na kazdym kolejnym aucie.
To zawod ktorego tak naprawde nie da sie nauczyc na szkoleniach czy w jakiejs szkole (taka nie istnieje nigdzie na swiecie) tylko ludzie ucza sie na m2
zniszczonej foli i czysta praktyka.
heh...w sumie moze by otworzyc taka szkole :chytry:

PostNapisane: 24 września 2010, 00:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 320td/ e46 330i
Kod silnika: M47TU / M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 02&start=0
Pyytanie: czy posiadacie w swojej ofercie folie carbonową w kolorze innym niż czarny? Konkretnie chodzi mi o niebieski carbon - spotkałem się z takim na filmikach z yt.
Drugie pytanie, znamy już koszt oklejenia całego auta, a jaki jest koszt oklejenia samego dachu (bez rynienek) tylko tej płaskiej powierzchni? auto e46 compact - wiec dach duzy nie jest ;)

Obrazek

Like it?

Zapraszam! www.facebook.com/Compi.Drifting

PostNapisane: 24 września 2010, 05:57 
Pierwsze kroki

3M produkuje inne kolory,ale nie ma ich w ofercie polskiego dystrybutora. Oracal natomiast ma 4 dostepne kolory,ale zaden z nich to nie jest niebieski.
Jesli chodzi o dach to przyjmujac wymiary dachu na ok 130x150cm to Carbon bedzie kosztowal ok 500-550 zł.

PostNapisane: 25 września 2010, 11:24 
Pierwsze kroki

Klient Audi A6 wrocil po wiecej :)
Od poczatku moim zdaniem brakowalo dodatkow w Carbonie....
Wszytskie chromy poza znaczkami pokryte folia Carbon 3M.

Foty srednie,bo nie mailem aparatu. Lepsze w tygodniu.
Auto ledwo po skonczeniu wiec wybaczcie,ze troche brudne ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za tydzien okelejam w Trojmiescie Yamahe R1,a prawdopodobnie za 2 tyg BMW M3 i Smarta.

Jesli ktos jest zainteresowany obejrzeniem efektow mojej pracy na zywo to prosze o kontakt.
To co innego niz fotki na forum,bedzie okazja z bliska obejrzec jak wyglada efekt koncowy, jak to wszytsko jest zrobione i zamienic kilka slow...

PostNapisane: 25 września 2010, 11:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
aplikatorzy.pl, A czy dałoby się okleić folią carbon srebrny jasny Oracal czy 3M takiego zestawu jak w temacie viewtopic.php?f=25&t=69975 plus ramka przy biegach (czyli komplet listw ozdobnych do e46) i jaki koszt?

PostNapisane: 25 września 2010, 13:04 
Pierwsze kroki

Oczywiscie. Zajmujemy sie tez oklejaniem elementow srodka. Koszty zaleza glownie od ilosc materialu,ktory idzie na taka akcje,a ciezko mi powiedziec jakie sa wymiary poszczegolnych elementow dokladnie.
Podaj mi na PW wymiary wszystkich elementow,ktore chcesz okleic to policze.

3M nie ma srebrnego Carbonu w ofercie PL. Zostaje Srebrony Carbon z Oracala. Osobiscie mimo, wszystko poleclbym bardziej 3M bo fajniej wyglada.
Ewentulanie MacTac,ktory wyglada identycznie jak 3M tylko jest troche tanszy,ale przy nie ktorych elementach np. lusterkach nie do konca daje rady moim zdaniem. Jednak przy takich elementach srodka mysle,ze spokojnie mozna uzyc MacTac.

PostNapisane: 28 września 2010, 22:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 3.0d
witam
koledzy mam pytanko
posiadam e46 turasa titansilber metalic chciałbym okleić dach na czarno teraz problem czy mat czy połysk do tego listwy chrom line okleić takze ta folia co dach(ponoc pomalowane szybko schodzi) mozna okleic te listwy? jak to wyglada.ile moze kosztować oklejenie dachu a ile listw wkoło szyb dzieki bardzo za odp
pozdrawiam

PostNapisane: 28 września 2010, 22:16 

Kod silnika: BCY+
ppatryk10 napisał(a):
witam
koledzy mam pytanko
posiadam e46 turasa titansilber metalic chciałbym okleić dach na czarno teraz problem czy mat czy połysk do tego listwy chrom line okleić takze ta folia co dach(ponoc pomalowane szybko schodzi) mozna okleic te listwy? jak to wyglada.ile moze kosztować oklejenie dachu a ile listw wkoło szyb dzieki bardzo za odp
pozdrawiam

Ja bym poszedł w Carbon niż w czerń :) Zdecydowanie to będzie ładniej wyglądało, a co do oklejania listw to chyba każdy element auta ci okleją :)

PostNapisane: 28 września 2010, 22:35 
Pierwsze kroki

dokladnie, praktycznie kazdy element mozna okleic :)

PostNapisane: 12 października 2010, 19:24 
Pierwsze kroki

Pakiet listew wewnetrznych do Audi A4 B5 - Carbon 3M

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak tylko wlasciciel przysle mi fotki po zamontowaniu to wrzuce.

Oczywiscie usluga dostepna wysylkowo!!!!

Oferta wkrotce bedzie rozszerzona o uslugi z zakresu hydrografiki.
Mozliwe przenoszenie grafik (ok 500 wzorow do wyboru) na elementy auta narazone na wysokie temperatury...
Pokrywy zaworow, zaciski hamulcowe, koncowki ukladow wydechowych.....itp miejsca gdzie folia nie daje rady.

PostNapisane: 30 listopada 2010, 23:01 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52TUB28
Witam, podepnę się pod temat.
Ktoś mi kiedyś na parkingu zrobił ładną półmetrową rysę, a co za tym idzie wypadałoby to jakoś zrobić, więc chciałbym okleic sobie maskę właśnie taką folią. Moja bunia jest koloru srerbnego. I mam pytanko dla znawców tematu. Czy przed przystąpieniem do oklejania trzeba ryski i RYSY wygładzić i zlikwidować? Drugie pytanko to czy czarny carbon firmy 3M + nerka w czarnym macie będą pasowały? I najważniejsze pytanko, gdzie takie coś mogą mi wykonać? (stawiam na profesjonalizm ;D) i oczywiście za jaką kwotę (folia + robocizna, nerki kupie sobie sam;p ). Najlepiej aby było niedaleko mnie, mieszkam jakieś 120km od Wrocławia w Bolesławcu, blisko granicy z Dojczlandią w Gorlitz. Pozdrawiam

PostNapisane: 30 listopada 2010, 23:39 

Kod silnika: BCY+
Master Bartek napisał(a):
Witam, podepnę się pod temat.
Ktoś mi kiedyś na parkingu zrobił ładną półmetrową rysę, a co za tym idzie wypadałoby to jakoś zrobić, więc chciałbym okleic sobie maskę właśnie taką folią. Moja bunia jest koloru srerbnego. I mam pytanko dla znawców tematu. Czy przed przystąpieniem do oklejania trzeba ryski i RYSY wygładzić i zlikwidować? Drugie pytanko to czy czarny carbon firmy 3M + nerka w czarnym macie będą pasowały? I najważniejsze pytanko, gdzie takie coś mogą mi wykonać? (stawiam na profesjonalizm ;D) i oczywiście za jaką kwotę (folia + robocizna, nerki kupie sobie sam;p ). Najlepiej aby było niedaleko mnie, mieszkam jakieś 120km od Wrocławia w Bolesławcu, blisko granicy z Dojczlandią w Gorlitz. Pozdrawiam

Z tego co wiem to żeby to się trzymało to trzeba wygładzić, nerka moim zdaniem będzie pasowała, o dobry zakład pytaj profesjonalistów którzy są na forum, a najlepiej załóż temat w dziale "Warsztaty znane i poszukiwane" :)

PostNapisane: 1 grudnia 2010, 00:42 
Pierwsze kroki

Owszem przydaloby sie ta ryse wygladzic,bo folia odda ta nierownosc na swojej powierzchni. Jednak to zalezy od glebokosci rysy.
Akurat folia carbon 3M z tego co pamietam ma 220 mikronow wiec jest naprawde gruba,do tego ma fakture carbonu, jedno z drugim dosc dobrze potrafi zamaskowac defekty lakiernicze.

Zaprosilbym Cie do siebie na taka usluge,ale do mnie masz cala Polske :P

Generalnie z tego co piszesz to jakas dobra Agencja Reklamowa zajmujaca sie aplikacjami samochodowymi powinna sobie poradzic z maska i nerkami.
Orietacyjne koszty tak na szybko nie sprawdzajac wymiarow maski E46 powinny oscylowac w okolicach 400-500pln

PostNapisane: 1 grudnia 2010, 18:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: f32 428
Kod silnika: N20B20
kolego ,pare kilometrów za wrockiem w strone kłodzka w Domasławiu masz porządnych fachowców od oklejania :) więc autobanem do wrocka na bielanach zjeżdżasz na kłodzko ,kudowa z 10 km i jesteś na miejscu... na forum też o nich jest wpisz :zmiana koloru auta to ci wyskoczy ;)

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 00:08 

edzia330ci, a nie łatwiej napisać koledze nazwę firmy lub telefon, zamiast tego jak dojechać i "poszukaj sobie" ?

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 18:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: f32 428
Kod silnika: N20B20
KOCIE, jak sobie kolega wpisze w goglach ''zmiana koloru auta'' to pokaże dokładnie tą firme :) www.ZmianaKoloruAuta.pl tel.501448570 ;) ale nie ma jak to odrobina lenistwa ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1