To i ja powiem cos od siebie.. pisałem juz troche o CB ale przy okazji innego tematu....testowałem radia johnny II, uniden 520xl, alan 42multi... Anteny: president missuri, president alaska, sirio ml145 . już od około7 miechów używam radia president johnny II po lekkich modyfikacjach:) radio gorąco polecam z czystym sumieniem cena jak dla użytkowników marki BMW nie powinna być zbyt wysoka...

moim zdaniem najlepsze z tych radyjek które testowałem... Przejdźmy do anten...hmmm...temat rzeka: na początku missuri...wogóle ta antena to jakaś pomyłka nie dość że zasięg do bani to mi jeszcze spadła dwa razy, raz przy 200 a drugi tylko przy 130 ale pod wiatr i 2 tiry:P potem zmiana anteny na alaske tego samego producenta na uchwyt na klape... no i zaczeły się problemy z całym zestawem bo straszne szumy około 75%zakłucenia...co sie okazało brak masy na antenie(doprowadzona z lampy) z doprowadzeniem masy poszła w parze modyfikacja zasilania i prąd popłyną do radia wprost z aku... różnica kosmiczna na +!!!!!ale i tak było mi malo i postanowiłem wyregulować radyjko od środka:D(nie sam) znowu zauważalna poprawa... jakiś czas temu na dach powędrowała sirio ml 145 i teraz jest super... a i byl bym zapomniał od miesiąca grucha z wzmacniaczem i pogłosem

podsumowując polecam gorąco radio presidenta johnny II i do tego sirio ml145(bardzo dobra i mocna antena za niewielkie pieniądze) i najlepiej na środek dachu...

ale nie każdy to lubi. Pod antene z magnesem używam podkładkę magnetyczną nie niszczy lakieru... co do przyklejanych foli jestem nastawiony sceptycznie... Radyjko przykręcone na stałe do tunelu przy lewej nodze pasażera, uchwyt od gruszki odpowiednio wygięty i wsunięty w szczeline nad kratką nawiewu w centralnej części kokpitu....
Szerokości mobilki:)
Ps: jeśli nie masz jeszcze CB to Twój błąd i radze szybko go napraw... bo jakoś jeżdżąc BMW w magiczny sposób szybciej i łatwiej łapie się punkt

ja już dawno przestałem liczyć ile dzięki CB zaoszczędziłem
Ps2: jeżeli jesteś już szczęśliwym posiadaczem zestawu CB szanuj uszy i nerwy innych użytkowników 19

Dziękuje za uwagę, mam nadzieje że może mój wywód pomoże dla kogoś dokonać wyboru, i że nikogo nie uraziłem

powyższą wypowiedź oparłem tylko i wyłącznie na własnych obserwacjach i doświadczeniach