Po Waszych namowach zdecydowalem sie na system 160mm z przodu.
Oto zestaw jaki sobie zlozylem:
Glosniki: Infinity 6520scs (160mm) [przod]
Wzmacniacz: Blaupunkt GTA460
Kable glosnikowe: 2x 2,5mm2
Kable sygnalowe: Dietz, SinusLine
Kable pradowe: Dietz 20mm2
Adapter Hipower->RCA: SinusLine
Przez kilka ostatnich dni sporo poczytalem o car audio, naogladalem sie zdjec. Wybralem taki zestaw z powodu budzetu oraz mozliwosci dalszej rozbudowy. W obecnej koncepcji wzmacniacz 4kanalowy bedzie napedzal przedni oraz tylni zestaw glosnikow. Przedni zestaw bedzie zamontowany na plycie MDF, a drzwi wyglusze matami. Poloze 2x kable sygnalowe od radia do bagaznika. Chce miec mozliwosc kontrolowania oddzielnie tylnych i przednich kanalow. Poczatkowo uzyje adaptera sygnal glosnikowy->RCA. Mam zapasowe radio, z ktorego bede chcial wyprowadzic sygnal sprzed wzmacniacza dla poprawy jakosci dzwieku.
Po podlaczeniu wzmacniacza bede chcial pozyczyc skrzynke basowa i sprawdzic czy chociaz troche dzwieku przedostaje sie do kabiny. Jezeli tak to rozwaze opcje podlaczenia tylniego kanalu na skrzynke basowa lub podlaczenia kolejnego wzmacniacza.
Tylne glosniki zostaja aby pasazerowie tylnej kanapy tez cos slyszeli, chce sie skupic na przedniej scenie, aczkolwiek jezeli efekty beda zadowalajace pomysle nad wygluszeniem tylnych drzwi i lepszych glosniczkach.
Brakuje mi tylko plyty mdf i wygluszenia.
W ten weekend moze uda mi sie polozyc kable i podlaczyc wzmacniacz, panele i wygluszenie jeszcze chwile poczekaja. Postaram sie zrobic fotorelacje z pracy
Trzymajcie kciuki