Witam
Przechodzę szybciutko do rzeczy mam nadzieję że uda się rozwiązać mój problem który ma się następująco
Zapaliły się 3 magiczne żółte lampki , kontakt z kilkoma polecanymi firmami które zajmują się regeneracją sterowników i diagnoza iż mój egzemplarz nie nadaje się do naprawy błąd 14 valve relay error.
Zakupiłem używany sterownik podobno na 100 procent sprawny, dzisiaj przyszedł

I teraz tak:
-po podłączeniu go powróciła komunikacja mogę odczytywać wszystkie parametry błędy itd (mam inpę)
-po odczytaniu błędów wyglądało to następująco
97 steering angle adjustment necessary (tutaj wiedziałem że należy wykonać kalibrację w special test dla e46 co też uczyniłem i błąd już znikł
58 gear box control unit Can error message
error frequency 255
vehicle speed 2,75km/h
i tutaj moje pytanie co to za błąd ?? czy przykładowo sterownik może pochodzić z auta z automatyczną skrzynią biegów (ja mam manuala) ?? co należy zrobić
Dodatkowo zastanawia mnie to vehicle speed 2,75 a w odczytach live data jest 0 i wartości z każdego koła pokazuje prawidłowo
Słucham propozycji spędziłem już kilka nocy na szukaniu odpowiedzi i brak problemu z 58 gear box...., chłopak od którego kupiłem sterownik sprzedał mi kilka innych rzeczy i wszystko super gwarantował że sterownik chodził do momentu demontażu , z resztą to chyba nie jest typowy błąd odnośnie jego uszkodzenia