|
| Forumowicz |
 |
Wiek: 42 Posty: 179 Lokalizacja: Cambridge ON, CAN/ Krk Moje BMW: e39 540i M sport Kod silnika: M62TU Garaż: bylo E36 320i, E46 316Ti, E46 318i SE, E60 525d SE, E34 520i SE auto, jest E39 540i M Sport, e46 328i drift
|
|
Witam,
Pojawil sie blad P0011 w m62tu. Zamienilem czujniki polaozenia walka stronami ale w dalszym ciagu wyrzuca blad na Banku 1. Bylo slychac czasami Vanosy na zimnym silniku przy opdalaniu. Ale od kiedy blad sie pojawil silnik na wolnych pracowal nieladnie. Mam zamiar zabrac sie za wymiane rozrzadu i o-ringow w Vanosach. Narazie zmierzylem kompresje na zimym silniku gdyz mialem juz go troche rozebranego. Jakis chinski tester pokazywal 10 barow na wszystkich cylindrach banku 1 oraz 12 barow na wszystkich cylindraw w banku 2. Pomiary pomiedzy cylindrami byly rownie natomiast zastanawia mnie roznica cisnienia pomiedzy bankiem 1 a 2 ? Czy to jest normalnie jezeli vanos na banku 1 jest bardziej uszkodzony niz na banku 2. Sam blad mowi ze Vanos jest w pozycji over-advanced wiec bewnie sa inne czasy otwarcia zaworow. Bede wdzieczny za porace !
Pozdr
|
|