BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 12:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] 520i EML oraz kontrola trakcji. Nie wkręca sie
PostNapisane: 21 lutego 2016, 18:18 
Forumowicz

Moje BMW: E39,523i,Sedan,2,5i.
Kod silnika: M52TUB25
Witam, jak sprawdzałeś cewki? Omomierzem...? Hmmm ta metoda nie zawsze jest prawdomówna - wiem bo sam się przekonałem i nie wymieniłem się z gościem na cewki. Ani komputer, ani moje mierzenia miernikiem uzwojeń cewek nic nie dały, sprawdzania "Fajek" i ich rezystorów oraz wymiany świec i czyszczenia odmy także nic.Wymieniłem się z gościem na cewki na 15 min i temat ogarnięty. Szarpało mi auto nie raz i właśnie przeważnie jak był nagrzany. Kupiłem 2 nowiutkie cewki i podmieniałem, aż trafiłem ;-) . A wracając do tematu przepustnicy i jej potencjometrów to rozebrałem dziś przepustnicę i obejrzałem ścieżki węglowe oraz ślizgacze i powiem, że te ścieżki węglowe nie są jakoś zajechane i wytarte - prawie w ogóle. Czyściłem WD 40 podgiąłem ślizgacze i złożyłem. Obejrzałem te ścieżki z bliska okiem i powiem, że jestem w szoku w jakim one są dobrym stanie. Myślałem , że będą w znacznie stanie .

Było: Fiat 126p, 650ccm, 22KM, 93r, Opel Astra 1, 1.4i, 60KM cheatchback, 92r, E36, 1.8i M43,115KM sedan, 95r, E39, 2,5i M52,170KM sedan, 99r. Jest Honda Accord Type-S, 2, 4 benzyna, 220KM(190KM podkręcone ze zmianami dolotu i wydechu), sedan, 2005r.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 lutego 2016, 19:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Zmiana na 3 komplety i to samo

PostNapisane: 8 maja 2016, 15:16 
Forumowicz

Moje BMW: E39,523i,Sedan,2,5i.
Kod silnika: M52TUB25
Witam. Patryk0101 sprawdź uszczelkę pokrywy zaworów bo jeśli olej leci do gniazd świec zapłonowych to też ma wpływ na żywotność świec zapłonowych oraz tym bardziej cewek i mogą występować przebicia WN. Jeśli mówisz, że wymieniałeś cewki oraz króćce to możesz wziąć się za podmianę sterownika zapłonu, no chyba, że masz coś nie halo z zaworami, pierścieniami na tym garnku- ale to tylko gdybanie.

Było: Fiat 126p, 650ccm, 22KM, 93r, Opel Astra 1, 1.4i, 60KM cheatchback, 92r, E36, 1.8i M43,115KM sedan, 95r, E39, 2,5i M52,170KM sedan, 99r. Jest Honda Accord Type-S, 2, 4 benzyna, 220KM(190KM podkręcone ze zmianami dolotu i wydechu), sedan, 2005r.

PostNapisane: 11 maja 2016, 00:38 
Pierwsze kroki

Malas napisał(a):
Witam. Patryk0101 sprawdź uszczelkę pokrywy zaworów bo jeśli olej leci do gniazd świec zapłonowych to też ma wpływ na żywotność świec zapłonowych oraz tym bardziej cewek i mogą występować przebicia WN. Jeśli mówisz, że wymieniałeś cewki oraz króćce to możesz wziąć się za podmianę sterownika zapłonu, no chyba, że masz coś nie halo z zaworami, pierścieniami na tym garnku- ale to tylko gdybanie.

Witam a gdzie ten sterownik ?

PostNapisane: 16 sierpnia 2020, 19:38 
Poszukaj zanim zapytasz

Kod silnika: M54B25
Miałem to samo, wymieniłem przepustnice nic nie dało, zmieniłem na starą znów i dalej to samo, myślę że poszedł czujnik, ale mówię a jeszcze sprawdzę czy dobrze siedzi wtyczka która idzie od przepustnicy, niby dobrze siedziała ale wyjąłem ją i wsadziłem jeszcze raz i co się okazało błąd mi zniknął i już jeżdżę tak kilka dni i jest Gitara. :oczami:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1