greenkozak napisał(a):
ja mialem taki sam problem tylko ze u mnie nie lapalo zaplonu.po przekreceniu kluczyka mignely mi tylko kontrolki akumulatora oleju abs itd wygladalo to na to ze niby przekrecal sie kluczyk nie zalapywal mialem tak co jakis czas nawet przez caly dzien i pozniej wracalo do normy....a jak u ciebie wyglada ten problem mozesz opisac dokladniej bo jestem tym zainteresowany
U mnie po przekreceniu kluczyka (gdy pojawia sie ten problem) to na ulamek sekundy
zapala sie kontrolka aku i oil, potem przygasa i nic. Nagle gasnie oswietlenie kabiny. W kazdym polozeniu kluczyka po przekreceniu - nic sie nie zapala, samochod po prostu nie reaguje. Tak jak bym nic nie robil i w nim nie siedzial. Wychodze z auta, otwieram bagaznik i klapke od aku, ruszam jedna i druga klema, zamykam, wchodze do srodka i po przekreceniu kluczyka jest juz OK. Musze tylko sprwdzic, bo wydaje mi sie, ze za kazdym razem gdy sie to zdarzylo mialem wlaczona zmieniarke, tzn. po przekreceniu klucza wlaczala sie muza ze zmieniarki. Wyjme wszystkie CD ze zmieniarki i zobacze czy problem sie bedzie pojawial. Poprzedni wlasciciel - gnojek o zadnych problemach nie wspomnial. No pewnie bo po co, pewnie auta by nie sprzedal
Pozdro