caporeira napisał(a):
podczas jazdy (to jest 2,5 tds) przy duzych predkosciach idze niezle ale po jezdie np 180km/h po chwili slabnie na chwile i nie pojdzie wiecej, trzeba zwolnic przynajmniej do 130-150 i za chwile sporwotem pcha sie do przodu przy duzych predkosciach po krutkiej jedzie mozna pedal gazu miec wcisniety do podlogi i nic temp jest ok. wymienilem obie pompy wodne termostat, nawet wtrysk sterujacy itp. bo tak doradzali i dalej to samo. Bylem w wiedniu podlaczyli do komputera i pisze ze wszytko jest ok a ja wiem ze niejest. czy moze ktos mi tym pomoc.
opisze ci jedna z moich doświadczeń kiedyś miałem golfa IV 1,9 tdi i działa mi się podobna sytuacja ze przy większej szybkości nie chciał iść i okazało się ze jest walnięty zawór podciśnienia turbiny N75 podobny zawór jest montowany w 2,5 tds ja przynajmniej taki mam i da się go ominąć spróbuj wypiąć wszystkie węże górne i połączyć je razem ze sobą na szybko złączkach i się przejedz ale uważaj żebyś nie przeładował turbo bo to jest zawór który podczas przeładowania automatycznie ci rozłancza turbo!!!