Witam, jakieś pół roku temu zakupiłem dla żony e46 2.0D z 2000r. czyli wersje 136km. Z racji obniżających się temperatur zauważyłem kilka usterek w samochodzie:
-czuć spaliny w kabinie (z tego co zauważyłem pęknięte jest połączenie samego końca tłumika rezonator) - przyczyna? Czy raczej szukać w okolicach złącza elastycznego
-nie da się otworzyć drzwi pasażera z przodu (klamka od środka działa normalnie, nie otwiera drzwi, jednakże słychać pracującą linkę. Klamka zewnętrzna nie ma żadnego oporu, nie powraca również w standardowe położenie, dodam również że wcześniej działała tyle że z dość dużym oporem oraz czasami nie powracała na swoje miejsce)
-ostatni problem dotyczy uruchomienia samochodu. Przekręcam kluczyk w pozycje nr 2, licznik nie reaguje, świeci tylko mały wyświetlacz i kontrolka poduszki, reszta ani drgnie. Po kilkukrotnym kręceniu kluczykiem z pozycji 0 do 2 udaje się odpalić samochód. W czym tutaj tkwi problem, słaba bateria w kluczyku czy może to wina immobilizera?
Tutaj zdjęcie licznika po przekręceniu na pozycje nr 2

Wszystkie objawy zaczęły się po obniżeniu temperatur. Ktoś miał podobne objawy?
Szukałem po innych tematach ale niestety nie znalazłem tematów odpowiadających takim usterkom.