BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Komunikat vorgluchen i rozładowany akumulator
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 17:49 
Pierwsze kroki

vorgluchen to komunikat ktory mi sie pojawia wraz z rozladowaniem aku...jaka moze byc tego przyczyna?... slyszalem cos o zaepsutym jezu czy jakos tak co to jest ten jez?... prosze o opinie...dosc uciazliwa awaria...

wyswietla mi sie jeszcze jeden komunikat Einspritzanlage- to podobno cos ze wtryskiwaczami ...piszcie jak wiecie cos na ten temat

Cytuj:
[model???] komunikat vorgluchen i rozładowany akumulator
aku rozładowuje sie jaka przyczyna?

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 24 sierpnia 2008, 16:00 przez greenkozak, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:11 
Vorgluhen onacza, by odpalać silnik po zgaśnięciu kontrolki od świec żarowych.

greenkozak, a z którego malechowa jesteś?? :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 02:43 
Pierwsze kroki

zachodniopomorskie kolo koszalina a dokladniej 30 km od koszalina

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 02:48 
Pierwsze kroki

widze czarny ze ze slawna albo okolic...znam te rejony... powiedz mi czy mozliwe jest ze od alarmu mam teraz taki problem?... a dokladniej od kiedy zalozylem alarm w koszalinie w alarmteh to od tego momentu wszystko zaczelo mi sie pieprzyc mam problemy ze stacyjka skrzypiala mi tapicerka i teraz akumulator mnie zawodzi sam sie rozladowuje ... normalnie masakra....

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 07:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Juz to gdzieś pisałem.Udaj się do Elektryka tylko innego niż ten co montował Ci alarm.Niech sprawdzi pobór prądu na wyłączonym silniku.Oczywiście przy okazji niech sprawdzi ładowanie i aku w jakim jest stanie.Razem z radiem i alarmem powinno być 0.02A ewentualnie 0.03A.Jeśli się okaże że pobór jest większy niech sprawdzi po kolei na którym obwodzie następuje pobór prądu.Nie wiem gdzie i jak instalatorzy wpinali Ci alarm ale mogli coś skopsać,lub na przykład mógł Ci się zawiesić przekaźnik.Zamiast podawać prąd po przekręceniu stacyjki podaje cały czas.
A jeż to swoją drogą.Ale skoro zaczęło się od alaramu to od tego zacząłbym sprawdzanie.
U mnie w E36 taka sytuacja miała miejsce z szyber dachem.Pobór prądu na wyłączonym aku sięgał prawie 1a na godzinę.Rachunek jest prosty, aku mam 55a , 1 amper na godzinę góra 3 dni i autem odpalić nie mogłem. ;) Przyczyny szukałem z Elektrykiem 1.5 godziny po kolei sprawdzając każdy bezpiecznik i obwód.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 08:54 
Częsty bywalec

Mam taki sam problem....Tez mi bierze tyle ile tobie...NIestety nie wiem dlaczego....

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 09:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
U mnie przyczyną był zawieszony przekaźnik podający prąd na szyber.Odwiesił się po odłączeniu aku.Przekaźnik zaczął działać ale na wszelki wypadek został założony drugi za nim.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 15:02 
Jeśli chodzi o elektrykę, to polecam Andrykowskiego :)

sprawdź PW ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2008, 16:21 
Pierwsze kroki

moze mam padniety aku...wczoraj odpalilem auto bez problemu a dzisiaj przymielil raz i zaczal pykac.... alarmu nie uzbrajalem a i tak aku sie rozladowal :kwasny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1