BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] BMW E39 525d Ogromny pobór prądu!~ auto nie pali, pomo
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 17:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530d E60
Witam, :)
mam BMW E39 z 2000r po lifcie 525d common rail, i mam duzy problem gdyż autko ma duzy pobór prądu "czasem", gdy po całym dniu jezdzenia stawiam pod domem na noc to rano nawet centralem nie otworze juz auta, zadna kontrolka sie nie pali, akumulator dead. Najśmieszniejsze jest to ze auto nie odpali od drugiego w ten czas, kable od cięzarówki, i A8 4.2 w benzynie przez 30 min nie dało rady odpalic go, jedyne co sie poprawiło to to ze po wejściu do auta i przekrecenia zapłonu robiło " cyk cyk cyk" rozrusznik nie krecił.
Wazne jest to ze nie dzieje sie tak zawsze, bateria ma 70% mocy, a gdy raz zostawiłem go na weekend bez odpalania (były mrozy) w poniedziałek odpalił jak walnięty, wiec oco tu chodzi?? :zdziwko:
co moge wykluczyć:

Webasto - raczej nie, płyta była ostatnio spod webasta wymieniana i jest sprawne niema takowego poboru.

Akumulatro - takze dobry duza bateria trzyma na tyle ile moze.

A tak usłyszałem gdzieś ze moze to być wilgoć w progu czy gdzie kolwiek w aucie??
Za pomoc będę bardzo wdzięczny mam juz dość sciągania klemy na noc aby rano móc normalnie odpalić to auto. :(
To juz wstyd prosić sie co chwile kogoś aby przyjechał odpalić takie auto :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: BMW E39 525d Ogromny pobór prądu!~ auto nie pali, pomo
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 20:06 
Pierwsze kroki

witam Ciebie. nie martw sie koszt naprawy to 200zł miałem taki sam problem!
pod nogami pasażera lub kierowcy są przykręcone na bokach osłony i z jakiejś strony idą kable do komory dmuchaw które są wpięte w rezystor tzw. jeż. rozłącz je.Nie bedzie działac dmóchawa a na 100% problem zginie. zakup sobie nowy na allegro ale pamietaj jez musi miec takie same numery

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 20:13 
Pierwsze kroki

a tu masz link zebys wiedział jak to wygląda
http://www.allegro.pl/item504940905_bmw ... ml#gallery

Tytuł:
PostNapisane: 27 grudnia 2008, 08:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530d E60
dzięki serdeczne kolego będę próbował po świętach wymienie tego jeza i zobaczymy :)
dzięki za odpowiedź.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1